Який вид чаю корисний Вам

30 листопада, 2012




Який вид чаю корисний Вам За заявою представника Американської Асоціації дієтологів Кетрін Толмедж (Katherine Tallmadge), – чай є прекрасною альтернативою кави, в порівнянні з яким містить менше кофеїну.

Правда, «чайна тема» породила безліч невирішених питань, про те, як правильно заварювати чай і скільки його необхідно випити, щоб відчути реальний оздоровчий ефект. Тим не менш, дієтологи переконані в тому, що будь свіжозаварений чай хороший! Тому радять замість калорійних бутильованих чайних напоїв вживати натуральний чай!

Традиційно під поняттям «чай» подразумевают зелений, чорний, білий чай, оолонг і пу-ер. Всі ці види чаю отримані з рослини Camellia sinensis (чайний кущ, що має китайське і індійське походження).

Зелений чай містить високу концентрацію EGCG (епігаллокатехін 3-галлат), який надає потужний опір серцево-судинним і багатьом ракових захворювань: сечового міхура, грудей, легенів, шлунка і підшлункової залози, прямої кишки. Зелений чай запобігає закупорювання артерій, «спалює» жир, покращує роботу мозку, знижує ризик виникнення інсульту, хвороби Альцгеймера і Паркінсона, нормалізує рівень холестерину.

Чорний чай – самий кофеїновмісних, часто використовується в якості основи для створення ароматизованих чаїв. Дослідження показали, що чорний чай захищає легені від шкідливого впливу нікотину і знижує ризик інсульту.

Білий чай в порівнянні з іншими побратимами володіє найпотужнішими антираковими властивостями

Оолонг – один з його різновидів, Wuyi – є гарним доповненням в комплексній програмі по зниженню ваги.

Пу-ер – допомагає контролювати масу тіла і зменшує «поганий холестерин» LDL (який веде до закупорки судин).

Трав’яні чаї складаються з різних композицій трав, коріння, сухофруктів, насіння. Деякі варіації включають імбир, гінкго білоба, женьшень, гібіскус, жасмин, плоди шипшини, м’яту, ройбуш (червоний чай), ромашку і ехінацею. Дослідження показують, що трав’яні чаї володіють нижчими антиоксидантними властивостями, але допомагають при застуді, безсонні, а також надмірній вазі.

Ромашковий чай багатий антиоксидантами, які можуть зупинити розвиток ракових клітин і запобігти ускладнення, що виникають при діабеті (зір, нерви, нирки).

Чай з ехінацеєю успішно перемагає застуду та грип, підвищує імунітет.

Гібіскус – знижує кров’яний тиск.

Ройбуш (червоний чай) – допомагає боротися з онкологічними захворюваннями

Швидкорозчинний чай – як правило, містить дуже мало корисних для здоров’я речовин, зате в надлишку цукру і штучних підсолоджувачів. Тому, перш ніж купувати подібний продукт, уважно вивчите його склад.

Новина підготовлена за матеріалами www.webmd.com


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Фітнес