2 причини їсти і використовувати корінь петрушки

14 червня, 2012


корень_петрушкі_koren_petrushki Вітай, Друзі! Сьогодні ми говоримо про корінь петрушки.

І, зараз я постараюся Вам дати декілька цікавих фактів, яких Ви не зустрічали раніше.

Наприклад, відразу хочеться сказати, що ця рослина окремо вирощують 2 типів:

  • кореневе – основний упор робиться на підземну частину,
  • листове – основний упор робиться на верхню частину (самі листя і зелень).
  • І ми, як Ви вже здогадуєтеся, будемо говорити саме про представників першого типу. Все ж таки, для мене залишається загадкою деякої, що такі овочі як морква і буряк люди дуже часто використовують на кухні, а петрушку чому – то ні.

    При цьому, ще більший подив викликає те, що як і у моркви, так і в буряка використовуються підземні частини та надземні частини (бадилля моркви, бадилля буряка), в той час як у нашої «конкурсантки» звикли брати тільки пучки зелені . Видно, це пов’язано з браком інформації у людей.

    Корінь петрушки

    Якщо говорити по суті, то саме в підземній частині цієї рослини містяться такі корисні компоненти як:

  • клітковина (не перетравлювані харчові волокна),
  • дубильні речовини,
  • ефірні масла, що впливають на багато органів і системи нашого тіла,
  • комплекс вітамінів,
  • безліч макро елементів і досить рідкісні мікроелементи.
  • Наприклад, практично ніде Ви не зустрінете літій, ванадій, молібден, які хоч і в малих частинах, але все ж необхідні нашому організму. Звичайно ж, про все це ми будемо говорити, тільки вже в іншій статті, посилання на яку дам в кінці цього.

    А поки не забув, рекомендую Вам почитати про корисні властивості стевії, так як ця рослина теж має безліч переваг, які необхідні нам для повноцінного харчування. Наприклад, за змістом тих же мікроелементів стевія може позмагатися з багатьма вітамінними комплексами.

    Але, як кажуть, не будемо відхилятися від теми нашої розмови.

    Корінь петрушки в кулінарії

    Ще з незапам’ятних часів корінь петрушки прижився в кулінарії, хоча зараз його використовують не так часто, як раніше. Особисто я це пов’язую з тим фактом, що основна маса людей перекочувала в супермаркети і магазини, і вже немає такого зв’язку із землею, яка була раніше.

    А, так як петрушка росла раніше, напевно, у кожного на грядці, то вирощувався заодно і корінь , щоб взимку додавати в їжу, в перемеленої вигляді. Але, зараз Ви теж його можете використовувати як в сушеному вигляді, так і в свіжому.

    У будь-якому випадку, для його використання рекомендується перетерти його в одноманітний порошок (якщо використовуєте сушений) або в однорідну кашку (якщо використовуєте сирої), а далі додавати по особистим смаковим перевагам. Так, сміливо можете додавати по 2 – 3 грами в супи, салати, другі страви.

    Але, для початку рекомендую не використовувати багато, а починати з мінімальних, але відчутних, кількостей. В перші рази треба просто добитися легкого пряного смаку в їжі, а далі, у міру використання, виходити зі своїх особистих смаків.

    Корінь петрушки в народній медицині

    Насправді, корінь петрушки завжди використовувався в народній медицині у наших прабатьків. Та й не тільки у наших. Так, ще лікарі стародавньої Греції та Риму використовували її на постійній основі, як лікує засіб. Сучасне застосування може бути при:

  • Проблемах зі шкірою,
  • для поліпшення виділення жовчі,
  • для поліпшення апетиту і травлення.
  • А взагалі, щоб більше зануритися в цю тему – вирішив написати окрему статтю, яку Вам рекомендую почитати, про всі корисні властивості цієї рослини.

    PS: прошу залишати коментарі до статті «корінь петрушки» і ділиться самої статті, натискаючи на кнопки нижче.

    Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

    В категории : Раціон харчування