А Ви точно знаєте в яких продуктах міститься білок?

14 червня, 2012


в яких продуктах міститься белок_v kakih produktah soderzhitsja belok Так як кілька днів раніше, ми вже почали порушувати це питання – сьогодні хочеться його ще більш розширити і поговорити про те, в яких продуктах міститься білок.

Звичайно, просто перерахувати їжу, в якій буде присутня ця речовина буде дещо по – дитячому.

Тому, ми спробуємо більш глибше розібратися в тому питанні, що для нас в харчуванні буде корисніше за все, а що не буде приносити особливої користі для нашого тіла.

Розберемо конкретну їжу, з якої завжди можна отримувати амінокислоти з максимальною користю для організму.

Найкорисніше або в яких продуктах міститься білок

Так як інформації досить багато, пропоную розбити її на дві окремі статті, в яких ми опишемо їжу, що містить в собі найбільше ДОБРЕ засвоюваних амінокислот. Відразу скажу, що м’ясної їжі, риби, а також яєць розглядати не будемо.

Отже, на перше місце, варто, напевно, поставити горіхи, зокрема волоський горіх. У ньому міститься до 14% білкової частини від усієї придатної в їжу маси. Звичайно, є ще й більш насичені амінокислотами горіхи, та й не тільки вони.

Але, саме у волоських горіхах є дуже велика перевага. Перша перевага – його можна їсти практично весь день, що відразу полегшує нам життя. Для тих, хто поки ще не знає, скажу, що щоб їжа для нас була максимально корисною – її бажано їсти в строго певний час.

Якщо дотримуватися правильний час – по – перше, засвоєння буде дуже ефективним, а по – друге, травна система не буде надмірно напружуватися. А, так як волоські горіхи можна їсти аж з 7 ранку і аж до 20:00 – саме, вони нам дуже добре підходять.

Єдине, саму їстівну серцевину бажано попередньо замочувати у воді на кілька годин. І, їсти не більше 150 грамів на день. Плюс, сам цей горіх, відноситься до самої милостивої їжі. А серед корисних братів волоського, хочу відзначити ще арахіс, кешью, мигдаль і фундук.

У всіх них, якщо їх попередньо замочувати у воді на кілька годин, міститься величезна кількість амінокислот, які засвоюються досить легко. Якщо сказати у відсотковому співвідношенні, то в залежності від виду, кількість коливається від 15% до 27%.

На підтвердження моїх слів можете провести наступний експеримент. Візьміть близько 100 грам волоських, і в обідній час з’їжте їх окремо. При цьому нічого не їжте за 1,5 години до і після їх вживання.

Ви здивуєтеся, коли вже через короткий проміжок часу, почнете відчувати приплив енергії і сил. На друге місце, я б поставив насіння. Це насіння кунжуту, гарбуза, соняшнику. В них міститься від 19% і аж до 30% такого білка, яких дуже добре засвоюється.

Тільки єдине зауваження – необхідно щоб насіння було обов’язково сушеними. Саме в сушених насінні всі амінокислоти зберігають свої молекулярні структури, що дозволяє їх добре засвоювати нашої травною системою.

Як тільки їх обсмажили, а це відноситься також і до горіхів – кількість легких в засвоєнні амінокислот різко зменшується. Наша перша частина статті про те, в яких продуктах міститься білок підходить до завершення, і ми встигли розглянути тільки дві групи продуктів. Як самі бачите, без м’яса все теж виходить досить добре. Ну а продовження читайте в наступному записі.

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування