Айва корисні властивості

28 лютого, 2012


Такий фрукт, як айва вважається близьким родичем яблук і груш.

Головна відмінність полягає в тому, що корисна айва в сирому вигляді є малос’едобнимі продуктом. Є думка, що в такому вигляді цей фрукт може нанести шкоду кишечнику. Але варто айву лише зварити, і її тверда кисла м’якоть набуває м’яку форму, стаючи дуже солодкою. Варення або повидло, зроблене з цього фрукта, вважається відмінним продуктом, що має прекрасні цілющі властивості.

айва корисні властивості

Айвове варення рекомендовано при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються запальним процесом. За своїм складом айва багата біологічно активними речовинами, серед яких варто виділити глюкозу, яблучну, лимонну, тартроновую кислоту, залізо, пектинові сполуки, мідь, фосфор, кальцій.

Також в айві представлена ??велика кількість провітаміну А і вітамінів С, Е, В1, В2, В6, РР. У ста грамах даного фрукта налічується 8.9 гр. вуглеводів, з яких 7 гр. припадає на частку саме фруктози. Калорійність айви становить 40 кКал на 100 грам продукту.

Відмовитися від вживання айви доведеться тим людям, які страждають запорами, плевриту. Крім цього, даний продукт заборонений вчителям і співакам. Це пов’язано з тим, що айва шкодить гортані і голосовим зв’язкам. Айва є тим продуктом, який корисний для дієтичного харчування.

Адже в складі цього фрукта відсутні жири, натрій, холестерин. У свою чергу айва багата міддю і дієтичним волокном. За рахунок величезного змісту в айві клітковини цей фрукт допомагає процесу перетравлювання їжі. Якщо ви хочете схуднути, то айву обов’язково слід включити в раціон харчування.

Серед інших корисних властивостей даного плоду варто відзначити допомогу нервовій системі. Це досягається за рахунок того, що в складі айви представлена ??величезна кількість антиоксидантів, які допомагають впоратися зі стресами.

За рахунок унікальних антивірусних властивостей айву можна використовувати для лікування грипу та застуди. Як показали дослідження, проведені в Японії, айва робить позитивний вплив на шлунок. При регулярному вживанні даного фрукта в організмі людини відзначається зниження рівня холестерину в крові. Сік і м’якоть айви вважаються прекрасним засобом проти блювоти.


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування