Авокадо корисні властивості

28 лютого, 2012


Авокадо є плодом швидкорослого вічнозеленого дерева, яке може мати висоту в 20 метрів. Іноді даний фрукт, що має кулясту, овальну або грушовидну форму, називають Алігаторові грушею. Вага одного плоду в деяких випадках може доходити до 1.5 кг. Даний фрукт має жорстку темно-зеленого кольору шкірку. Усередині дозрілого плоду м’якоть повинна бути зеленувато-жовтого відтінку. Сама м’якоть є дуже маслянистої і за своїм смаком може нагадувати волоський горіх.

авокадо корисні властивості

У центрі плоду знаходиться горіх, який є насінням авокадо. Варто сказати, що даний фрукт містить величезну кількість поживних речовин. Калорійність 100 гр. авокадо становить близько 245 ккал.

За рахунок того, що в цьому продукті відсутня цукор і шкідливі жири, його активно включають в дієтичний раціон харчування. Серед інших корисних властивостей авокадо варто відзначити наявність олеїнової кислоти, яка допомагає розщеплювати холестерин, що накопичився в крові.

Дуже широко представлені в авокадо мінеральні речовини, такі як натрій, кальцій, калій, залізо, марганець, магній. За кількість калію авокадо перевершує банани. Також в плодах екзотичного дерева є багато вітамінів. Наприклад, в складі авокадо є вітаміни групи А, С, В, РР і D. Не забудемо і про вітамін Е, за загальною кількістю якого авокадо вважається рекордсменом.

Даний вітамін допомагає захистити клітини організму від старіння, насичуючи їх киснем. Крім цього, в авокадо є біологічно-активні речовини, які надають омолоджуючу дію. Щоб заповнити добову потребу організму в мінералах і вітамінах, необхідно протягом дня з’їдати один плід Алігаторові груші. Авокадо багатий і дієтичними волокнами, необхідними в процесі схуднення.

За допомогою даного фрукта можна усунути різні проблеми, що зачіпають травлення. Регулярне його вживання дозволяє поліпшити склад кишкової мікрофлори, що обумовлено дією клітковини, яка присутня в авокадо. Для кращого засвоєння цього елемента рекомендується робити з м’якоті плоду фруктовий джем. Так як даний фрукт є гіпоаллергененним, його можна вживати практично всім.

Авокадо вважається ідеальним замінником будь-якої олії або будь-якої жирної підливи. Якщо під час схуднення вам не вистачає в стравах масла, додайте товчений авокадо, який чудово замінить даний продукт. В залежності від сорту в м’якоті авокадо міститься від 9 до 30% жиру.


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування