Чим славиться пророщена сочевиця корисні властивості якої застосовують навіть у лікуванні

14 червня, 2012


чечевица_полезные_свойства_chechevica_poleznye_svojstva Зараз ми розглянемо таке бобова як сочевиця корисні властивості якої вже обговорювалися пару місяців тому на сайті.

Перший цікавий факт, який хочу Вам сказати – це її здатність протистояти негативним факторам екології навколишнього середовища. Про що тут йдеться?

Справа в тому, що зараз, під час вирощування, виробництва, заготівлі, будь-якого продукту, часто йде накопичення продуктами всього того (хорошого і поганого), що міститься в грунті й атмосфері.

Так от, перше унікальну властивість цього бобового – вона практично не вбирає в себе токсини, радіонукліди та інше. Ще, одним унікальним властивістю є те, що знаходяться в ній хімічні сполуки, виступають для нашого організму як природний засіб, що протистоїть нервовим перенапруженням і депресій.

Тому, її особливо рекомендують їсти всім тим, у кого зараз складна життєва ситуація і зайва нервозність. У чому ще є позитивні сторони?

Сочевиця корисні властивості

Хотілося б ще розповісти Вам і про її хімічний склад, а саме про мінерали та інші важливі сполуки. Але, так як в статті про користь і шкоду сочевиці ми вже розглядали її основний хімічний склад – зараз я просто доповню.

По – перше, в попередній статті я не згадав те, що в ній міститься багато різних вітамінів з групи В. Можна сказати, це один з ключових продуктів у Вашому раціоні, яким Вам рекомендую заповнювати саме цю групу вітамінів.

По – друге, якщо Вам цікавий її енергетичний аспект – то сочевиця в собі містить трохи більше 300 ккал. У порівнянні з іншими продуктами містять білки – це середнє значення. А, якщо Ви знаєте, точно також як і вуглеводи, і жири – білки теж впливають на енергетичну цінність будь-якого продукту.

А ще, в минулій статті я також говорив і про те, що рекомендую пророщувати це бобова, так як користі від цього буде набагато більше. Наприклад, як тільки вона у Вас почне проростати – в ній починають відбуватися дуже цікаві зміни.

Так, за дослідженнями дієтологів і спеціалістів в харчуванні – кількість практично всіх вітамінів з вищезгаданої групи В (а це і В1, В2, В5, В6) різко збільшується. При цьому, збільшення йде не на 10 – 20%, а в рази.

Так, показовим для Вас прикладом буде приклад з вітаміном С. Якщо ми говоримо про сушену сочевицю – вітаміну С в ній міститься близько 3 мг на кожні 100 грам.

Тепер, якщо ми її покладемо у воду і прорости до того моменту, поки паростки будуть величиною в 3 – 4 міліметри – Ви здивуєтеся, але, того ж вітаміну С буде вже 64 міліграма.

Уявіть, тільки одного вітаміну С стало більше ніж в 20! разів. Теж саме стосується і амінокислот. Так, той білок, який міститься в сушеної або навіть вареної сочевиці і той білок, який є в її пророщенном вигляді – це два різних білка.

І, крім тих мінералів, що були озвучені раніше, тут є мідь, селен, кремній і сірка. Але, крім того, що це бобова рослина насичує нас всілякими вітамінами та іншими елементами – вона ще й виступає в ролі такого собі лікаря.

Так, якщо Ви будете їсти цей продукт на постійній основі хоча б 2 чи 3 рази на тиждень – структура Вашої крові почне змінюватися на краще.

Холестерин почне приходити в норму, вироблення червоних кров’яних тілець збільшиться, вироблення самої крові буде набагато краще. Отже, дорогі читачі , сподіваюся, тепер Ви усвідомлюєте, що сочевиця корисні властивості проявляє в більшій мірі саме коли проростає.

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування