Інжир корисні властивості

28 лютого, 2012


Інжир є плід, який має кисло-солодкий або нудотно-солодкий смак. Даний фрукт володіє великою кількістю корисних властивостей, так як у складі інжиру слід зазначити величезну кількість речовин, корисних для організму людини. Так, інжир багатий органічними кислотами і цукром. В деяких типах інжиру вміст цукру доходить до 71%. Серед інших елементів, що входять до складу цих плодів, варто відзначити глюкозу, сахарозу, левулезу.

Що стосується каротину, то його в плодах інжиру міститься небагато. Також у складі інжиру відзначається великий вміст пектинових речовин, міді, заліза. За рахунок своїх корисних властивостей інжир активно використовують у народній медицині. Організм людини досить легко засвоює фруктозу, глюкозу, клітковину, пектинові речовини, вітаміни А, В1 і В2, С, органічні кислоти, мікроелементи, якими так багатий інжир. Молочний відвар з інжиру застосовується у разі запальних захворювань дихальних шляхів, при ангіні, застуді.

За рахунок своїх корисних властивостей інжир робить позитивний вплив на стан нирок і шлунка, будучи прекрасним сечогінним засобом. Особливо корисні дані плоди при захворюваннях, які зачіпають серцево-судинну систему. Це пов’язано з тим, що в інжирі міститься багато калію, здатного зняти напругу з кровоносних судин. Ще одним корисним властивістю інжиру є той момент, що даний плід досить ефективний при венозній недостатності і при профілактиці гіпертонії.

міститься в плодах фініцін знижує згортання крові і допомагає розслабити тромби, які є в судинах. Інжир рекомендується при хворобах печінки, селезінки, у разі анемії. Варто сказати, що інжир не варто вживати, якщо в шлунково-кишковому тракті є гострі запальні процеси. Сюди також треба віднести і те, що інжир виступає високопоживним продуктом, енергетична цінність якого становить близько 340 ккал на 100 грам плода.

Перед тим, як включати цей фрукт в свій раціон харчування, слід знати, що він протипоказаний при панкреатиті, цукровому діабеті, подагрі. Також його не варто вживати у великих кількостях в їжу при ожирінні або огрядності, так як інжир може привести до збільшення маси тіла. Ви, напевно, подумаєте, а навіщо ж я тоді розповідаю про цей фрукт? Все просто.

Так як в інжирі міститься велика кількість корисних для організму людини елементів, його слід під час дієт вживати в невеликих кількостях. Адже під час схуднення наш з вами організм відчуває величезний стрес, який можна значно зменшити, додавши в свою їжу такі продукти харчування, як інжир. Виходячи з того, що інжир є високопоживним продуктом, ви можете вживати його як сніданку або вечері.


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування