Корисні властивості кореня петрушки

14 червня, 2012


Вітаю, друзі! Як і обіцяв, сьогодні ми будемо говорити про корисні властивості кореня петрушки.

Насправді, зізнатися чесно, багато коренеплоди, які ростуть на наших грядках і городах (морква, ріпа, буряк та інші), мають стільки корисних властивостей, що їм можуть позаздрити навіть лимон та інші заморські фрукти.

Як мовиться, все, що потрібно для профілактики і підтримки здоров’я у нас під ногами. При цьому, люди, часто просто з – за незнання про ці властивості, викидають купу зелені, яка є такою ж корисною, як і сам коренеплід.

Я маю на увазі ту ж бадилля моркви, листя буряка і листя (стебла) безлічі інших рослин.

Пам’ятаєте, як в минулій статті про корінь петрушки я вже згадав про дубильні речовини та ефірні масла, якими пересичена підземна частина? Так от, крім цього, кореневище містить ще багато чого цікавого і корисного, про який я і хочу Вам розповісти.

Корисні властивості кореня петрушки

Наприклад, фахівці, які десятиліттями займаються східною медициною, прийшли до висновку, що ті люди, які систематично починають вживати це кореневище можуть позбутися проблем з:

  • Ослабленою кістковою системою,
  • легкими (є навіть думки, що йде профілактика туберкульозу),
  • жіночої статевої системою,
  • кишечником (зокрема, з дванадцятипалої кишкою),
  • занепадом сил і ослабленим імунітетом.
  • Але, чим же пояснюється така цілюща сила запитаєте Ви? По – перше, це йде тонке вплив сили рослини і його корисних властивостей на нашу психіку, а точніше на наш розум. Для довідки скажу, що наш розум представляє з себе не тільки сіра речовина, а й тонке енергетичне тіло.

    Саме на це тіло і йде вплив згідно все тієї ж східної медицини. Ну, а для тих, хто любить все мацати скажу, що крім харчових волокон і ефірних масел кореневища містять в собі такі речовини як:

    Вітаміни:

  • вітамін А (він же бета – каротин),
  • 4 вітаміну з групи В,
  • аскорбінова кислота (він же вітамін С), якого в 3,7 рази більше, ніж у згаданого вище лимона,
  • деякі інші в незначних кількостях.
  • Мікро – та макроелементи:

    рідко зустрічаються в інших продуктах харчування:

  • алюміній,
  • ванадій,
  • молібден,
  • літій.
  • Часто зустрічаються:

  • калій (його найбільше),
  • фосфор (займає другу позицію за кількістю змісту),
  • кальцій,
  • залізо,
  • натрій,
  • солі хлору.
  • І, перераховане вище ще можна продовжити.

    Застосування кореня петрушки

    У минулій статті ми вже говорили, що корінь петрушки застосовують як в кулінарії, так і в народній медицині. При цьому, якщо продовжити говорити про медичний аспект, то точно так само як і стевію, його можна використовувати в сушеному вигляді, у вигляді відварів, у вигляді настої (не спиртових настоянок), просто їсти по чуть – чуть до їди.

    Зауважу, що навіть в сушеному вигляді цілющі властивості рослини зберігаються до 3 років. Звичайно ж, корисного більше буде від вживання в свіжому вигляді, але, і сушеному теж нормально.

    Корінь петрушки для схуднення

    В добавок до цього скажу, що благотворний властивість кореня петрушки є і в якості засобу для схуднення. Так, якщо Ви будете додавати його в свіжі салати в сирому вигляді або вживати його часточками під час прийому їжі, або робити з нього відвари – це буде активізувати Ваше травлення.

    Разом з цим, буде поліпшуватися робота нирок і видільної системи. В результаті цього, з організму будуть виводиться шлаки, солі і все те, що заважає худнути.

    PS: прошу розповісти про корисні властивості кореня петрушки через кнопки соціальних мереж, а також прошу залишати Ваші коментарі.

    Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

    В категории : Раціон харчування