Кабачки консервовані: рецепти на зиму

26 липня, 2012


Кабачки консервовані: рецепти на зиму Кабачок – один з улюблених мною овочів. Його можна смажити, запікати, тушкувати, робити ікру, маринувати, солити, піч з ним пироги. Загалом, рецептів приготування кабачків – безліч. Але весь свій урожай кабачків навряд чи з’їси … А тому надлишки овочів можна заготовити і потім спожити в холодну пору року. Правда, для цього потрібно знати, як це зробити. Оскільки це ніякий не секрет, то давайте на сторінках сайту розглянемо, як приготувати кабачки консервовані, рецепти на зиму з ними. Але спочатку розглянемо чим корисні кабачки, щоб ніхто не сумнівався в доцільності витрат праці на збереження їхнього врожаю!

Так, що ж являє собою цей овоч? Деякі відносять його як самостійний овоч сімейства гарбузових, а деякі вважають різновидом самої гарбуза. Як би там не було, кабачок дуже корисний і смачний. У наш час налічується багато видів кабачків: вони бувають зелені, жовті і навіть білі.

Родом кабачки з далекої Америки, в старі часи їх вирощували як декоративні кущі. І лише значно пізніше їх почали вживати в їжу. Не можу уявити собі річний стіл, без цього овоча.

Кабачки не просто смачні, вони ще й дуже корисні. У ньому міститься багато кальцію, калію, магнію, фосфору і заліза. Кабачок низькокалорійний, його рекомендують вживати людям з надмірною масою тіла, а також вирішили скинути пару зайвих кг після зими, як розвантажувального дня.

Кабачок володіє і лікарськими властивостями. При лікуванні нирок і каменів, в них містяться рекомендуємо вживати овоч в сирому вигляді, в тушкованому вигляді він діє як м’який проносний засіб. Навіть маленьким грудним діткам він рекомендується в якості перших прикорму, у вигляді пюре.

Але літо дуже швидко проходить. І часом не встигаєш спробувати всього того, що хотів би приготувати з кабачка. Ось і запасаем про запас кабачки, рецепти збираємо.

Заготівля кабачків на зиму – рецепти

Кабачки на зиму мариновані

На дно стерильною літрової баночки покладіть по гілочці кропу і петрушки, і один маленький помідорчик. Молоденькі кабачки наріжте кружечками заповніть ними банку. Залийте киплячим маринадом. Стерилізуйте банки, з моменту закипання води 7-10 хвилин. Засукайте. Укутайте банки чимось теплим до повного охолодження.

Для маринаду візьміть:
Вода-3 склянки
Цукор-1,5 столові ложки
Соль-1 столова ложка
Оцет-100мл
Лавровий лист
Перець горошком

Цей рецепт сподобається любителям гостренького, скажу по секрету-це чудова закуска до святкового столу.

Кабачки по-корейськи

Кабачки-2 кг
Буряк-2 штуки
Морква-4 штуки
Цукор-1 стакан
Сіль-2 столові ложки
Перець чорний мелений-1 чайна ложка
Перець червоний мелений-1 чайна ложка
Коріандр-1 чайна ложка
Масло рослинне-1 стакан
Часник-1 головка
Оцет-1/2 склянки

Кабачки, буряк і моркву поріжте соломкою і складіть у велику миску. Часник подрібніть і додайте до овочів. Слідом посипте спеціями, ретельно перемішайте і дайте настоятися 6:00. Потім по розкладайте по стерильним банкам і поставте стерилізувати. Літрові банки – 10 хвилин, 0,5 л – 6 хвилин. Готову закуску засукайте.

А як же взимку обійтися без кабачкової ікри? Приготуйте її за цим рецептом і ви більше ніколи не захочете купувати магазинну ікру.

Ікра кабачкова

Кабачки-5кг
Цибуля ріпчаста- 1кг
Перець солодкий-1кг
Морква-1кг

Овочі помийте, почистіть від шкірки цибулю, моркву. У перцю видаліть насіння. Поріжте все соломкою і поставте гаситися на 1,5 години. На дно каструлю налийте пару ложок олії. Овочам дайте охолонути і перекрутити через м’ясорубку, знову перекладіть в каструлю, додайте 0,5 літра соняшникової олії, 0,5 літра томатної пасти, одну столову ложку цукру, сіль за смаком, накрийте кришкою і тушкуйте ще 2:00, весь час помішуючи. За 15 хвилин до закінчення гасіння додайте 100мл оцту і дві головки дрібно нарізаного часнику. Розкладіть по стерильним банкам і закатати.

З кабачків виходить дуже смачний салат з додаванням помідорів, побалуйте своїх близьких, та й себе теж.

Кабачки в томаті

Кабачки-3кг
Помідори-1кг
Часник-2 головки
Соняшникова олія-1стакан
Сіль-1, 5 столових ложки
Цукор-1 столова ложка
Оцет-1/2 склянки
Перець чорний мелений-1/2 чайної ложки

Молоденькі кабачки поріжте кубиками. Помідори перекрутіть через м’ясорубку. Томатну масу доведі
ть до кипіння, додайте в неї масло, сіль, цукор, перець. Коду закипить, покладіть в неї кабачки і помішуючи тушкуйте їх 30 хвилин. Потім додайте подрібнений часник і оцет, дайте покипіти ще 10-15 хвилин, розкладіть по стерильним банкам і закатати.


А як на рахунок того, щоб консервовані на зиму кабачки були незвичними? Хочете приготуємо кабачкове варення? Підійде і до чаю, і пиріг з ним спечемо, та й баночкою улюблену подругу почастуємо, нехай порадіє.

Варення з кабачків

Найпростіше по приготування варення, а смачне … Кабачків для варення беремо один кг, захочете приготувати більше, пропорції збільшите. Очищаємо їх від шкірки, ріжемо соломкою і перекручуємо через м’ясорубку. Два лимончика моєму, обдаємо окропом, щоб не гірчить і пропускаємо слідом за кабачками. Підготовлену масу перекладаємо в миску, засипаємо одним кг цукру і ставимо на вогонь. Як закипить, вогник прикрутимо. І весь час помішуючи будемо варити 40 хвилин. Потім розкладемо своє вареньіца по стерильним банках, закатати кришками і укутати те6плимі речами до повного охолодження.

Рецептів кабачків в зиму настільки багато, що може не вистачити банок для консервації. Так, що запасайтеся ними заздалегідь і будемо творити кулінарні шедеври.

Yilia,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті