Кагор – лікувальні властивості вина

26 липня, 2012


Кагор - лікувальні властивості вина Це прекрасне вино, як і безліч інших, винахід французів. Вино з’явилося в місті Каор, в якому якимось особливим способом навчилися переробляти виноградні грона. Тепер Каор – батьківщина вина Кагор. Молоде вино там старили, у великих дубових бочках протягом трьох років. А потім пили його з великим задоволенням.

За Петра I вино завезли в Росію. При вживанні, для фортеці стали додавати спирт. У такому вигляді воно припало до смаку росіянам та виготовлення вина Кагор було налагоджено в промисловому масштабі. Тим більше, що крім приємного солодкувато-терпкого смаку, люди помітили, що вино зцілює не тільки душу, а й тіло.

Про ці цілющі якості напою ми і поговоримо сьогодні з вами, ще розповімо про кагор, лікувальні властивості вина.

Хто знайомий з цим напоєм, знає, що своїм кольором, густий консистенцією Кагор нагадує кров. Це послужило тому, що вино стали використовувати в церковних обрядах, його вживали як «кров Христа» при святкуванні церковних свят, а пізніше Кагор просто став святковим вином далеко за межами храмів.

Кагор завжди є на столі на Великдень, воно прикрашає Новорічний стіл. Пляшку марочного Кагору не соромно піднести будь-якій жінці на свято 8 березня.

Вино не варто переливати в графин, так як при цьому він втрачає свої чудові смакові і цілющі якості. Наливайте його в келихи прямо з пляшки, подавайте до кавказьких шашликів, східному плову, страв з дичини й інший, так званої «важкої» їжі.

Лікувальні властивості вина Кагор

В первісному рецепті приготування вина, до нього додають запашні лікарські трави. Тому воно має властивості знищувати багато хвороботворні мікроби, такі як збудники холери та кишкову паличку.

З давніх часів по теперішній час Кагор використовують як лікувальний, зміцнюючий засіб, особливо якщо пити його невеликими порціями з додаванням алое і натурального рідкого меду.

Вино володіє терпкими властивостями, містить безліч вітамінів, особливо багатий Кагор вітаміном РР і дуже рідкісним мікроелементом рубідієм, який має властивість виводити шкідливі радіонукліди з людського організму.

Ви знаєте, що роблять артисти балетної трупи Великого театру, коли їм потрібно швиденько скинути вагу перед початком театрального сезону? вони сідають на свою улюблену дієту: п’ють невелику кількість червоного або білого вина, заїдаючи шматочком сиру або свіжими фруктами.

Навіть якщо ви не балерина Великого театру, Кагор вам теж допоможе налагодити травлення і скинути вагу. Для цього не відмовляйте собі в задоволенні випити один келих вина після прийому їжі, особливо якщо ви їли м’ясо або інші «важкі» продукти.

Кагор містить жовчогінні речовини, а також мікроелементи, що регулюють рівень інсуліну, а саме з ним часто пов’язаний зайву вагу.

Також кагор містить речовини, здатні підсилити секрецію, нормалізувати роботу ендокринної системи, підтримують кислотність шлунка в нормальному стані.

Вчені стверджують, що всього один келих червоного вина, випитого за день, допоможе істотно знизити ризик утворення каменів у нирках, очистить кишечник від шлаків, зробить благотворний вплив на травну та обмінну системи організму.

На основі кагору можна самостійно приготувати лікарські напої для позбавлення від багатьох недуг.

Так, його лікувальні властивості виручать вас при захворюванні суглобів. Для цього киньте в вино Кагор (0,5 л.) Пару стручків подрібненого червоного пекучого перцю. Залиште на тиждень, після чого втирайте отримане ліки в хворі суглоби.

Для лікування анемії залийте половиною літра Кагору 100 р. подрібнених перегородок шкаралупи волоського горіха. Пляшку з майбутнім ліками щільно закупорьте, приберіть на 14 днів у прохолодне, темне місце. Пийте перед кожним прийомом їжі по 2 ст. л.

При хронічному тонзиліті, ангіні, залийте половиною літра Кагору 100 г. сухого шавлії, також залиште на 14 днів, потім процідіть, пийте перед їжею по 2 ст. л.

Для лікування судин, при атеросклерозі, змішайте рівні кількості Кагору і нерафінованої оливкової (можна соняшникової) олії. Приберіть на тиждень в темне місце, потім приймайте перед їжею по 2 ст. л.

Якщо замучила бронхіальна астма, вам також допоможе Кагор і його корисні властивості. Для цього, змішайте разом 100 г. дрібно натертого хрону, свіжовичавлений сік трьох лимонів, залийте все пляшкою вина.
Залиште на пару годин, злегка підігрійте. Пийте по 1 ст. л. кожен раз перед їжею.

При бронхіті з’єднайте чверть склянки соку свіжої цибулі, 1 ст. вина. Через 3:00 пийте злегка підігрітий настій перед їжею по 1 ст. л.

Для лікування гастриту, виразкової хвороби шлунка з підвищеною кислотністю (тільки не в період загострення), з’єднайте рівні кількості (по склянці) Кагору і свіжого соку огірка. Пийте перед кожним прийомом їжі по 2 ст. л.

Перед тим як застосовувати Кагор, корисні властивості вина, або просто пропустити келишок за вечерею, пам’ятайте, що будь-яке вино протипоказано вагітним жінкам, дітям, а також у період загострення серйозних захворювань внутрішніх органів.

Всім іншим дорослим людям Кагор здатний не тільки прикрасити життя, зробити її більш радісним, але й підвищити рівень свого здоров’я, у тому числі поліпшити склад крові. Тільки пити вино потрібно невеликими порціями, маленькими ковтками, розтягуючи задоволення. Будьте здорові!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті