Калорійність, користь 1 чайної ложки цукру

26 липня, 2012


Калорійність, користь 1 чайної ложки цукру Більшість людей не уявляють собі життя без цукру. А тому в переважній кількості блюд він є. Цю харчову добавку, прозвану поряд з сіллю «білою смертю» використовують у приготуванні всіх засолення, здобних виробів, і багато чого іншого. А ціни на цукор тільки й встигають рости. Але якщо вірити науці, то цукор є рослинним продуктом і видобувається з буряка або з тростини. Тоді виходить, що він як і будь-яка рослина може бути і корисний і шкідливий. А тому, давайте на розповімо вам про це, а також уточнимо яка його калорійність, користь 1 чайної ложки цукру для організму.

У чому користь цукру для людини?

Не обов’язково є цукор у вигляді порошку, існує також величезна кількість продуктів, що містять в собі глюкозу. Це, перш за все фрукти, крім цукру в них є вітаміни, вуглеводи, жирні кислоти, амінокислоти і різні мінерали. Всі ці компоненти грають саму безпосередню роль у здоровому функціонуванні організму.

Так, наприклад, з фруктами ніщо не може зрівнятися по корисності. Вони допомагають вимивати токсини з організму, а також залишки їжі, які з часом перетворюються на шлаки. Вони є якісним помічником у боротьбі із зайвою вагою, надають людині енергії, і сприяють налагодженню діяльності шлунка. Ми отримуємо з фруктів вітаміни, мінеральні речовини, жири, амінокислоти і глюкозу в натуральному її вигляді.

Той же цукор, який ми звикли вживати, кидаючи в чай або засипаючи фрукти для варення, насправді не натуральний . Це екстракт, його обробляють і стабілізують, слідуючи різним сучасним технологіям, потім його консервують – роблять білим, надаючи процесам хімізації, і додаючи в нього різні домішки. Цукор стандартизований, тому проходячи обробку, фахівці стежать за певними показниками. Тільки відповідний стандартам якості товар потрапляє на полиці магазинів. Існує екстракт з цукрового буряка і екстракт з тростини. Професіонал зможе легко визначити різницю, проте не обізнана людина навряд чи помітить якесь відмінність.

Цукор моментально розчиняється в крові. І його вміст у ній має зберігатися на рівні постійної норми. Цукор дійсно має корисні властивості, наприклад, він містить глюкозу, яка стимулює роботу головного мозку, тому недостатня кількість цукру в організмі може негативно позначитися на розумової діяльності.

Шкода цукру

Однак крім корисних властивостей у цукру є і негативні сторони. При надмірному вживанні цукру, в кишечнику створюється сфера сприятлива для дріжджових грибків, що здатне привести до різних грибкових захворювань.

Якщо ви згадаєте дитинство, то напевно без зусиль зможете пригадати і фразу батьків «Не їж багато солодкого, зуби болітимуть». Але ми продовжували, їсти цукерки і сипати в чай по п’ять ложок цукру. І дійсно проблеми з зубами відвідували нас досить часто. А все тому, що в роті людини знаходиться близько 50 млрд. бактерій. А завдяки впливу цукру, який залишається після їжі в ротовій порожнині, ці бактерії розмножуються і поступово руйнують ясна і зуби. І це ще не все, існує цілий список негативних наслідків, які здатний викликати цукор.

Це порушення балансу мінеральних речовин і погіршення функцій тканини. Цукор сприяє розвитку ракових клітин, а також може стати причиною глікемії. Також цукор це причина передчасного старіння. Надмірне вживання цукру може навіть розвинути схильності до алкоголізму.
Він сприяє ожирінню, появі каменів, апендициту, геморою, розширенню вен. Здатний викликати астму, склероз, артрит і цілий перелік інших недуг. Також варто пам’ятати, що надмірна кількість цукру є токсичним для вашого організму, а саме для його клітин.

Калорійність цукру

Так само існує думка, що постійне вживання цукру може викликати появу зайвої ваги. Проте чи дійсно це так? У ста грамах цукру, як відомо 387 кілокалорій, а обсяг цукру вміщається в чайну ложку в середньому становить 8 грам. Методом нескладних підрахунків виходить, що калорійність цукру близько 25-31 кілокалорій для 1 чайної ложки. Це не дуже багато, однак, якщо постійно пити чай або каву з ним, то за день можна набрати стільки ж калорій, скільки ви б набрали, з’ївши пару хот-догів. Однак у той же час одна чайна ложка може активувати роботу мозку, і може стати корисною, наприклад, якщо вас чекає іспит або співбесіду.

Лікарські властивості

Не дивлячись на те, що цукор шкідливий для організму, його активно використовують у народній медицині, для лікування різних захворювань. Так, наприклад, цукор є ефективним засобом проти гикавки. Не вірите?

Так от, щоб гикавка перестала вас турбувати необхідно всього лише не поспішаючи смоктати шматочок цукру, потроху ковтаючи разом зі слиною.

Так же цукор є ефективним засобом проти кашлю . Для приготування ліків з ним необхідно розплавити 2 столові ложки цукру на сковороді. Як тільки він розплавиться, необхідно припинити нагрівати сковороду і залити її третю склянки окропу. Необхідно наливати здалеку, оскільки можна обпектися бризками. Після цього потрібно зняти сковороду з плити. Дане ліки приймають по чайній ложці перед сном або під час нападів кашлю. Через складність приготування даний засіб так і не набула популярності.

Вважаю, що не варто рахувати кожен шматочок рафінаду доданого в чай або думати, що від 1 чайної ложки цукру ви завтра ж додасте 1 кг. Однак якщо є можливість замінити цукор-небудь, то чому б не зробити цього … Вживайте більше фруктів і природного глюкози, оскільки крім солодощі вони додадуть вам ще цілий комплекс корисних речовин. Харчуйтеся здоровою їжею і тоді ви теж будете завжди здоровими і щасливими!

Picciotto,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті