Капуста кольорова рецепти на зиму

26 липня, 2012


Капуста кольорова рецепти на зиму Цвітна капуста – улюблений овоч багатьох гурманів. Особливо вона корисна тим, хто стежить за своєю вагою і вважає за краще вести здоровий спосіб життя. Адже в ніжних суцвіттях капусти міститься мало калорій, зате багато білків, вуглеводів, мінеральних солей, різних амінокислот. Всього в одній невеликій порції цього овоча міститься добова доза вітаміну С.

Цвітну капусту можна їсти в сирому вигляді, готувати з неї салати, супи, тушкувати, смажити, а також заготовити смачні закуски на зиму. Якщо ви щасливий володар великої кількості цього овоча, значить, прийшла пора задуматися, як зберегти його на тривалий час. Більш докладно про те як заготовлюється капуста цвітна, рецепти на зиму з нею ми розглянемо сьогодні на нашому сайті .

Цвітна капуста – корисний, смачний овоч. Регулярне вживання її в їжу перешкоджає розвитку аденоми передміхурової залози у чоловіків. Жінкам рекомендується їсти кольорову капусту в якості профілактики раку молочної залози.

Кольорова капуста практично повністю засвоюється організмом. Природна клітковина, яка міститься в ній, сприяє травленню, позбавляє організм від накопичених шкідливих речовин.

Отже, рецепти на зиму з кольоровою капустою:

Солимо :

Для цього рецепта відберіть щільні невеликі суцвіття. Гарненько промийте через друшляк. Потім прямо в друшляку опустіть капусту в киплячу воду на 3 хв. Тепер укладіть капусту в підготовлені чисті банки, залийте розсолом.

Для приготування розсолу, на кожен літр окропу додайте по 1,2 ч. л. солі.

Щоб консерви зберігалися всю зиму, простерилизуйте банки з капустою 10-15 хв. Засукайте, переверніть до охолодження.

Маринуємо:

Розділіть капусту на суцвіття, ретельно промийте. Опустіть суцвіття в підсолену киплячу воду, бланшируйте 3 хв. Потім відкиньте на друшляк, облийте дуже холодною водою.

Підготовлену капусту розкладіть по чистим, нагрітим банкам, перекладіть гілочками кропу, петрушки, додайте кілька горошин чорного перцю. Залийте киплячим маринадом.

Для приготування маринаду на 1 л. води потрібно взяти 0,5 ст. столового 9% оцту, по 50 г. солі, цукру, 5 шт. гвоздики, невеликий шматочок кориці.

Стерилізуйте банки з капустою 10 хв., засукайте кришками, переверніть.

Кваси:

Для цього рецепта вам знадобиться 2 кг. цього овочу, 1 невелика буряк, 1 морквина, кілька горошин чорного і запашного перцю, 4-5 зубків часнику.

Для розсолу: На 1,5 л. окропу по 100 р. солі, цукру.

Промийте овочі, капусту розберіть на суцвіття. Буряк, моркву натріть на крупній тертці, або тонко наріжте.

В чистий емальований посуд складіть овочі, додайте спеції, залийте гарячим розсолом. Накрийте кришкою, приберіть в тепле місце. Якщо залити овочі гарячим розсолом, Капусту квасять 3 дня. Якщо холодним – доведеться почекати тиждень.

Після закінчення квашення, перекладіть овочі по скляних, чистим банкам, закрийте пластмасовими кришками, приберіть в льох або холодильник.

У вас вийде дивовижна закуска на зиму, яскравого малинового кольору, хрустка вкуснятина. Для хорошої компанії, в тріскучий мороз, та під горілочку, та під душевну розмову! Та про що тут говорити, самі спробуйте!


Готуємо гостру кольорову капусту з овочами . Ось рецепт на зиму:

Підготуйте 5 кг. капусти, 1,5 кг. стиглих помідорів, 4-5 шт. болгарського перцю, невеликий пучок зелені петрушки, пару головок часнику, 1 ст. рослинного масла, 100 р. цукрового піску, 60 г. солі, 0,5 ст. столового 9% оцту.

Промийте під проточною водою суцвіття капусти, відваріть їх близько 4 хвилин у підсоленій воді. Остудіть.

Подрібніть за допомогою м’ясорубки помідори, влийте в пюре оцет, масло. Додайте сіль, цукор, подрібнений дрібно часник, петрушку, нарізану шматочками болгарський перець. Доведіть до кипіння.

Обережно покладіть туди суцвіття капусти, варіть на дуже слабкому вогні 10 хв.
Акуратно перекладіть гарячу масу по стерильним банкам, відразу ж засукайте кришками. Переверніть, накрийте теплою ковдрою. Після охолодження, приберіть на зберігання.

Сподіваюся, вам знадобляться ці домашні рецепти приготування кольорової капусти на зиму. Приготувати їх зовсім нескладно, а користь від таких продуктів неоціненна для здоров’я. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті