Капуста Провансаль: рецепт, приготування капусти Провансаль

26 липня, 2012


Капуста Провансаль: рецепт, приготування капусти Провансаль Капуста провансаль – чудовий смачний салат з квашеної капусти та доданих до неї інгредієнтів: яблук, винограду, ягід брусниці, слив, солі, цукру і перцю. Все це пишність заливається рослинним маслом.


В принципі вже давно існує не один рецепт приготування капусти провансаль. Але основний спосіб приготування залишається практично незмінним. Змінюватися можуть тільки добавки до капусти, одні інгредієнти можна заміняти на інші. Якщо ви ще не знаєте, як зробити з нею салат, то дізнаєтеся зі статті «Капуста провансаль: рецепт, приготування капусти провансаль».

Хочу запропонувати вам приготувати капусту Провансаль по таким рецептам:


Класичний рецепт квашеної капусти Провансаль

Для приготування апетитною закуски знадобляться на 1 качан квашеної капусти 1 зелене квашене яблуко, по 2-3 маринованих плодів винограду, вишні або сливи, 1 ст. л. ягід брусниці або журавлини.


З качана виріжте качан. Якщо капуста солилася половинками, і качана вже немає, то просто наріжте овоч невеликими шматочками.


Наріжте квашене яблуко на тонкі часточки, попередньо видаливши серцевину. Змішайте капусту, яблука, додайте цілі ягоди маринованого винограду, вишні, сливи. Покладіть туди ж ягоди брусниці або журавлини.


Складіть овочі в емальований посуд акуратно перемішайте. Залишіть, накривши кришкою, на півгодини. Потім додайте цукор за смаком, якщо потрібно, трохи солі, полийте рослинним маслом, обережно перемішайте.


Розкладіть салат по чистим скляним банкам, накрийте щільними кришками, приберіть на холод. Взимку можна зберігати капусту на балконі, а в теплу пору року потрібно тримати банки в холодильнику. Не зберігайте готову страву більше 10 днів. Салат псується швидко, тому його краще швиденько з’їсти.

Спробуйте приготувати страву за оригінальним рецептом.


Салат провансаль з капусти

Для салату нам знадобиться 1 качан капусти, 2 морквини 2 лаврових листки, по 0,4 ч. л. кмину і кроповим насіння, 1 кисле яблуко свіже, 1 ст. л. брусниці, 1 ст. л. жовтого винограду або родзинок.


Для приготування заливки підготуйте 3 ст. води, по 1 ст. л. солі, цукру, 1 ч. л. яблучного оцту.

Промийте качан, видаліть качан, верхні листки. Розріжте качан на 2 частини, тонко нашаткуйте гострим ножем.


Натріть на крупній тертці свіжу моркву, змішайте її з капустою. Додайте поламаний на частини лавровий лист, кмин і кропові насіння, нарізане скибочками яблуко, ягоди брусниці і виноград.

Розкладіть підготовлену таким чином капусту з овочами та ягодами в чисті сухі банки, утрамбуйте щільно.

Тепер зробимо заливку : Розчиніть в теплій воді цукор, сіль, додайте яблучний оцет, розмішайте, залийте капусту до верху банок. Перев’яжіть шийки банок марлею, приберіть для засолювання. Кожен день проколюйте капусту виделкою, щоб виходив утворюється від заквашування газ.


Через 3-4 дні спробуйте капусту, вона повинна вже бути готова. Готовий салат накрийте поліетиленовими щільними кришками, віднесіть на холод. Перед вживанням полийте рослинним маслом.


При приготуванні капусти провансаль можна змінювати різні інгредієнти. Якщо хочете готувати цю страву зі свіжої капусти, спробуйте змішати такі продукти. Процес приготування для всіх рецептів однаковий.


Отже, перемішайте 5 кг нарізаної капусти, 1,5 кг винограду або слив, додайте 1-2 ч. л. столової гірчиці, можна відразу додати рослинне масло. Для заливки знадобиться 1 л. води, 2 ст. л. солі, цукор за смаком.


Рецепт можна змінити, додавши замість слив яблука або моркву, а можна не заміняти нічого, а просто добити свіже нарізане яблуко. Це як вам більше подобається.


До речі, деякі поціновувачі цієї страви замінюють яблука свіжими нарізаними кружечками огірка, а замість ягід кладуть тонко порізаний солодкий болгарський перець.


У вас в будь-якому випадку, вийде дуже смачна закуска – капуста Провансаль. Рецепт приготування капусти Провансаль, як ми знаємо, можна змінювати на ваш розсуд, проте загальна кількість складових інгредієнтів має бути не менше чотирьох. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті