Картопля – лікувальні властивості

26 липня, 2012


Картопля - лікувальні властивості Достовірно відомо, що страви з картоплі не тільки смачні, але і дуже корисні для здоров’я. Такий висновок недавно зробили американські вчені. Провівши дослідження, вони встановили, що правильно приготований картопля може знижувати кров’яний тиск і не призводить до набору зайвої ваги. Але для того, щоб цей овоч став ліками, його не можна смажити і заправляти жирними соусами!


Взагалі, про вражаючі властивості якими володіє картопля, лікувальні властивості овоча були відомі з давніх часів. Печена картопля давно вважається прекрасним засобом від гіпертонії. Власне цей факт і довели американські вчені. Соком картоплі ще в давнину лікували хвороби шлунка. Крохмаль, що міститься в картоплі, має протизапальну дію. Сік картоплі допомагає при нудоті, печії і головних болях.


При застуді з кашлем, а також при фарингіті, нежиті і ангіні необхідно дихати над відварним, гарячим картоплею. При кашлі допомагають компреси з звареного в мундирі картоплі. Його потрібно розтовкти, додати трохи олії і пару крапель йоду. На груди хворого кладуть тканину з бавовни, а на неї потовчений картоплю. Накривають клейонкою, а потім вовняною хусткою. Тримають компрес хвилин тридцять.


Лікувальні властивості сирої картоплі допомагають зняти високу температуру. Для цього 2 сирих бульби крупно натирають на тертці, в їх пюре вливають 1 ст. л. столового оцту.


Картофель-лікувальні свойства

Кашку загортають у марлю і прикладають до лоба, замінюючи компреси у міру їх нагрівання. Жар у хворого спадає протягом години. Аналогічно лікують і горло. При ангіні допомагають часті полоскання горла до 5 разів на день свіжим соком картоплі.


Хворим із захворюваннями нирок і серця необхідний калій, якого багато в цьому овочі. Калій виводить зайву рідину з організму, а це корисно і людям із зайвою вагою, і тим, у кого є схильність до набряків.


Компрес з тертої картоплі, залишений на всю ніч, знімає суглобові болі. А при болях у попереку, треба зварити бульби і розтовкти їх, додавши до картоплі одну столову ложку соди. Суміш розкладіть на бавовняної тканини і накладіть на поперек. Зверху обв’яжіть її вовняним шарфом.


Дієтологи не рекомендують вживати картоплю з м’ясом, рибою і куркою. Не можна додавати яйця в картопляні салати. Цей овоч не поєднується і з помідорами, так як в них містяться яблучна, щавлева і цитрусова кислоти. А кислі продукти заважають правильному переварюванню картопляного крохмалю в шлунку. До печеної та вареної картоплі відмінно підходять – кабачки, листова зелень, капуста.


Картоплею в старовину лікували опіки. Тоді його товкли в ступі і прикладали до обпаленим місцях на шкірі. Якщо замінити ступу теркою, то можна приготувати більш ефективний компрес. Для цього натерту масу викладіть на стерильну складену вдвічі і пропрасовану тряпочку, а потім прикладіть її обпаленого місця на 2:00. Корисні властивості сирої картоплі швидко знімуть печіння, біль, посприяють швидкому загоєнню ран.


Картопля може поліпшити стан в’янучої шкіри обличчя. Натріть дрібно на тертці сиру картоплину, укладіть кашку між двома серветками і накладіть на 20 хвилин на обличчя.


Якщо ви хочете відбілити шкіру обличчя, то очистіть сирої бульба картоплі, наріжте тонкими скибочками, накладіть на обличчя на 15-20 хвилин. Знявши з, вмийтеся теплою водою.


Увага! Ніколи не використовуйте лежав на сонці і позеленілий картоплю в сирому вигляді. Він містить занадто багато соланіну, що стає отруйним!

Олександр,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті