Кавун велика смачна і корисна ягода

26 липня, 2012


Кавун велика смачна і корисна ягода Скоро настане серпень – справжній рай для любителів кавунів. Кавун – велика смачна і корисна ягода, вірніше – найбільша ягода на світі! Крім солодкого соковитого смаку вона дуже корисна для організму людини.

У складі плода до 90% води, яка збільшує сечовиділення, виводить з організму надлишки рідини, позбавляє людину від токсинів, шкідливого холестерину, перешкоджає утворенню каменів у нирках і жовчному міхурі.

У м’якоті кавуна містяться магній, бета – каротин і лікопін.
Будучи антиоксидантами, ці речовини уповільнюють старіння організму.

Також кавун міститься магній, при недоліку якого може підвищитися кров’яний тиск. При цукровому діабеті магній стимулює відділення жовчі у людини і виводить холестерин. Регулярне вживання кавуна в їжу знижує нервову збудливість, знімає спазми, біль, посилює роботу кишечника.

Корисні властивості кавунового соку з успіхом застосовується при стенокардії, гіпертонії та інших серцево – судинних захворюваннях. І головне в цьому лікуванні те, що воно не викликає побічних ефектів.


Застосування кавунів в лікуванні і профілактиці захворювань:

При захворюванні нирок і жовчного міхура цілителі рекомендують сушити кавунові корки. Для цього порубаєте їх, розкладіть на чистої тканини і залиште в тіні. Потім досушити в духовій шафі при 40 – 50 градусах. Коли вони досить висохнуть, подрібніть і 1 ст. л. отриманих дрібних шматочків залийте на півгодини склянкою окропу. Пийте чай по кілька разів на день за 20-25 хвилин перед прийомом їжі.

При цукровому діабеті можна не боятися за погіршення здоров’я і сміливо включати смачну ягоду в свій раціон. Завдяки наявності у складі кавуна унікальною фруктози, його в невеликих обсягах можуть їсти навіть хворі інсулінозалежною формою діабету.

* Є користь організму і від кавунових насіння. Для позбавлення від кишкових паразитів ковтайте їх, так як вони мають глистогінним дією.

* При захворюванні суглобів вранці і ввечері з’їдайте по 3 скібкі кавуна. І сік м’якоті зв’яже і виведе зайву сіль з організму.

При хворобах печінки, сечокам’яної хвороби з’їдайте не менше двох кілограмів стиглої м’якоті на день. І цього буде достатньо щоб усунути набряки, вивести камені і токсини з організму.

* Для вгамування спраги, зниження температури і при лихоманці народна медицина також рекомендує вживати м’якоть і сік кавуна.

* Лікувальні властивості кавунових кірок нададуть вам допомогу при хронічних запаленнях та захворюваннях кишечника. Для цього 1 ст. л. їх порошку залийте склянкою окропу. Укутайте рушником і наполягайте в теплому місці близько години. Пийте настій кожні 2:00 по третині склянки.

* Кавун можна використовувати для ванн. При вегетосудинної дистонії і остеохондрозі додайте в теплу воду (37 градусів) 200 г свіжої м’якоті і порубаних корок, і стільки ж питної соди. Купайтеся у воді 20 хвилин через день. Курс лікування – 2 тижні.

* Для зниження ваги щодня з’їдайте по половині кілограма кавунової м’якоті, заїдаючи шматочком житнього хліба.

Якщо ви хочете схуднути більш радикально, то протягом трьох – чотирьох днів їжте тільки кавуни (1 кг м’якоті на 10 кг ваги вашого тіла). Решта продукти крім зеленого чаю в цей час виключаються.

Проте будьте обережні, адже якщо у вас порушена функція нирок, є кавуни, щоб схуднути – не цілком безпечно!

Але не варто лякатися, просто в усьому потрібна міра, а тому не пропустіть кавуновий сезон! Їжте кавуни у свіжому вигляді, або приготуйте з їх корок та солодкої м’якоті варення, цукати, мармелад, патоку, джем і пастилу. Кавуни можна засушити і засолити, а взимку додавати як гарнір до м’яса і риби.

Будьте здорові!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті