Ківі фрукт: корисні властивості та протипоказання

26 липня, 2012


Ківі фрукт: корисні властивості і протипоказання Кожен з нас хоча б раз у житті пробував ківі і, швидше за все, смак екзотичного фрукта навряд чи зміг залишити Вас байдужим! Однак дуже часто ми вживаємо в їжу різні продукти і абсолютно не знаємо їх користь і можливу шкоду для організму. Тому ми з редакцією сайту і вирішили розповісти про плюси і мінуси вживання ківі в їжу в статті «Ківі фрукт: корисні властивості та протипоказання».

Такий чудовий для організму людини фрукт, як ківі, містить майже дві (!) добові доза вітаміну С, каротин, близько 120 р. калію у кожному фрукті, а також магній, фосфор, кальцій, залізо і такі вітаміни, як В1, В2, РР і Е.

Вітамін С робить ківі кращим народним профілактичним засобом від різних простудних захворювань. Вітамін А сприяє поліпшенню нічного зору, знижує ймовірність інфаркту. Калій сприяє поліпшенню постачання киснем мозку, ясності розуму, зниження тиску крові, лікування алергії. Магній покращує доставку кисню до тканин, знижує згортання крові, заспокоює ЦНС. Фосфор гарантує нормальну роботу нирок, роботу ЦНС, бере участь у нормалізації обміну речовин.
Кальцій важливий для нирок і травлення, вляіет на запліднення і згортання крові. Залізо необхідно для утворення гемоглобіну, підтримує імунітет, активність людини. Вітамін В1 покращує циркуляцію крові, регулює водно-сольовий обмін і діяльність нервової системи. Вітамін B2 потрібен для утворення антитіл і еритроцитів, для регуляції репродуктивних функцій та росту в організмі. Вітамін РР сприяє виведенню токсинів, покращує мікро і макроціркуляцію крові. Вітамін Е попереджає і гальмує розвиток катаракти, зміцнює імунітет, має антиоксидантні властивості. І це лише коротко про те які корисні властивості фрукту забезпечують входять до його складу частини.


У випадку, коли ви страждаєте відрижкою, печією, тяжкістю в шлунку, то прийом хоча б декількох плодів ківі навіть після самого щільного вечері позбавлять вас від цих неприємностей.

Згідно з дослідженнями вчених з Норвегії, ківі спалює ті жири, які можуть блокувати артерії, як наслідок цього факту – зменшення ризику утворення тромбів в організмі. Якщо ви страждаєте якими хворобами серця, то обов’язково намагайтеся з’їсти хоча б два-три таких фрукта.


При щоденному вживанні такої кількості плодів, вже через місяць ви помітите помітні поліпшення, а крім того ризик утворення тромбів зменшується десь на 20%, а відсоток жирних кислот у крові організму знизиться – на 15%. Це побачити звичайно можна, але чи зможуть підтвердити аналізи. Тому ківі при хворобах серця можна вважати прекрасною натуральної альтернативою звичному багатьом аспірину.


Вживайте ківі щодня – і ви попередите розвиток різних інфекційних захворювань, зміцните свою імунну систему, знизите ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи, підвищите стійкість організму до раковим клітинам і нейтралізуєте шкідливі нітрати.


Якщо ви дуже прагнете схуднути, але не знаєте, з чого почати, то і тут вам на допомогу прийде ківі. Воно є прекрасним ласощами, а вміст цукру при цьому мінімально – всього 30 ккал на 100 грам продукту. Груба рослинна клітковина фрукта підвищує засвоюваність їжі. Низький вміст цукру у фрукті – прекрасне смачне порятунок для діабетиків. Також воно сприяє лікуванню астми у дітей і уповільнює процес посивіння волосся.


Прекрасно впливає ківі не тільки на наш організм, але і на психічний стан – його зовнішній вигляд ще до вживання здатний поліпшити настрій, а щоденне з’їдання хоча б одного плоду на день – прекрасне рішення для позбавлення від депресії!

Не забуваєте, що і шкіра потребує постійної вітамінної підживлення, тому робіть з ківі маски і різні корисні лосьйони.


Ківі можна вживати не тільки в звичному нам всім вигляді – в свіжому, але і в самих різних салатах, і навіть у вигляді смачного варення. Фрукт чудово поєднується з різним м’ясом, воно дозволяє зробити готову страву більш м’яким і ніжним. Відбувається це завдяки наявності у м’якоті фрукта такої речовини, як актідін, який розкладає білки.


Однак при всіх позитивних властивостях ківі є і негативні. Не можна давати ківі маленьким дітям у віці до 5 років, тому що організм дитини не виробляє ті ферменти, які дозволяють засвоювати речовини цього фрукта. Не думайте, що від цього твердження можна просто відмахнутися!


Відомі випадки, коли діти не просто отримували алергічну реакцію від зловживанням ківі, а й потрапляли до лікарні з анафілактичним шоком. Випадків летального результату зареєстровано не було, однак все одно подумайте, перш ніж дати дитині цей фрукт!

В протипоказання ківі медики також вносять такі захворювання як гастрит, виразкову хворобу і хвороби дванадцятипалої кишки.


Адже велика кількість уживаних щодня в їжу фруктів може викликати алергічну реакцію, причому найчастіше це проявляється у дітей. Також ківі має проносний ефект, про наслідки захоплення даними фруктом здогадатися не складно … Їжте ківі з розумом і його корисні властивості будуть вам на благо. Будьте здорові!

Юлія,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті