Основні принципи роздільного харчування для схуднення

26 липня, 2012


Основні принципи роздільного харчування для схуднення В даний час пропонується багато різноманітних дієт, які призначені не тільки для зниження ваги, але і для загального оздоровлення організму. Серед них великою популярністю користуються основні принципи роздільного харчування для схуднення. Знову повертається мода на здоровий спосіб життя, заняття спортом, якісні, натуральні продукти. На цьому тлі, принципи роздільного прийому їжі будуть корисні дуже багатьом.

Правило не змішувати білки і вуглеводи, з огляду на їх сумісність, найсприятливішим чином позначається на загальному самопочутті та стані здоров’я людини. Таке харчування сприяє очищенню кишечника від токсинів і шлаків. При цьому усувається неприємний запах з рота, зникають запори і прояви дисбактеріозу. Відбувається оздоровлення і відновлення функцій всіх внутрішніх органів і систем. При постійному дотриманні принципів роздільного харчування, можна домогтися дуже хороших результатів і скинути зайву вагу.


Суть теорії роздільного харчування

Як відомо, всі продукти харчування можна розділити на три групи: білки, рослинна їжа вуглеводи і жири . Потрапляючи в шлунково-кишковий тракт, рослинна їжа може сама себе переварювати. Білки розщеплюються за допомогою реактивів кислотного складу. Вуглеводи – за допомогою лужних реактивів. Жири поєднуються з білками і вуглеводами.


У чому суть теорії? Справа в тому, що якщо в шлунково-кишковий тракт потрапляють несумісні один з одним продукти, вони перетравлюються з великими труднощами і не повністю, так як їм потрібні для цього процесу зовсім різні ферменти. В результаті, жири і вуглеводи відкладаються у вигляді жирових клітин, а залишки неперетравленої їжі піддаються гниттю. Тому суть роздільного харчування полягає в розділенні білкової і вуглеводної їжі.


До вуглеводним продуктам можна віднести борошняні вироби, злаки, солодощі, картоплю, різні каші. Їх називають енергетичними продуктами, так як вони швидко перетравлюються, насичують організм енергією. Вуглеводи і рослинна їжа (овочі, фрукти, городня зелень, ягоди) повинні складати основу щоденного раціону.


До білків відносяться м’ясо, риба, яйця, гриби, горіхи. Вони необхідні для нормальної життєдіяльності людського організму. При роздільному харчуванні вони перетравлюються повністю, тому часто вживати подібні продукти не потрібно. М’ясо і рибу досить готувати 1-2 рази в тиждень.


Якщо вживати білки і вуглеводи одночасно, організм виробляє відразу і кислотний, і лужної секрет. В результаті несумісності, їжа перетравлюється не повністю, її залишки складуються в складках товстого кишечника, загниває, отруюючи організм. Тому, якщо є необхідність поїсти макарони з грибами, не робіть цього. Спочатку поїжте макарони з тушкованими овочами, а через 2-3 години поїжте смажені на олії гриби з тушкованими помідорами або зеленню.


Жити за законами природи

При роздільному харчуванні, травлення відбувається швидко і з найменшими витратами гормонів та ферментів. Для перетравлення також не потрібно вироблення великої кількості шлункового соку. Тому прихильники здорового способу життя і роздільного харчування не відчувають тяжкості в шлунку. У них не буває печії, дисбактеріозу, гастритів і коліту. Таке харчування, спільно з регулярним очищенням організму від шлаків – це шлях повернення людини життя по природним законам Природи.


Перейти на такий режим вживання їжі ніколи не пізно, але бажано робити це поступово. Наприклад, почніть з одного дня на тиждень, потім з двох-трьох і т.д., до повного переходу до роздільного харчування. Поступово вам стануть звичними нові відчуття, смак їжі. Ефект від роздільного вживання продуктів почне проявлятися вже через місяць, особливо якщо ви також почнете очищення організму, а перш за все кишечника.


Почніть зі сніданку. Ідеальний здоровий сніданок повинен складатися з сирих продуктів на лужний основі. А саме – з фруктів або фруктових салатів. Якщо вашою метою також є нормалізація ваги, то можна цим обмежитися. Якщо з вагою все в порядку можна до фруктів додати підсушений хліб з висівками і тонким шаром вершкового масла, вершки або сир із зеленню.


В обід приділіть увагу білкових продуктів, свіжої зелені. Білки повільно перетравлюються створюючи надовго відчуття ситості, і вам не захочеться перекушувати до самої вечері.


Н

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті