Сік картоплі – користь, лікування шлунка соком картоплі

26 липня, 2012


Зараз важко собі уявити, як люди могли обходитися без картоплі … Але було же час, коли ні в Північній Америці , ні в Європі, ні в Азії навіть не підозрювали про його існування. У теперішній же час, він поряд з пшеницею серед всіх продовольчих культур займає одне з перших місць в житті людини. Так що не дарма картоплю прозвали в народі «другим хлібом».


Сьогодні, практично у всіх країнах, що знаходяться в помірних областях земної кулі, культивуються його бульби, які містять крохмаль, сахарозу, фруктозу, кальцій, калій, фосфор, магній, залізо, різні мікроелементи, амінокислоти, вітаміни .

Також у складі картоплі є білок групи глобулінів і кілька стероїдних алкалоїдів, що володіють протизапальними властивостями, як при місцевому, так і внутрішньому застосуванні. Завдяки всім цим хімічним елементам картопля лікує багато недуг. Ми ж сьогодні на сайті поговоримо лише про лікування його соком ШКТ в статті «Сік картоплі – користь, лікування шлунка соком картоплі».

Чим корисний сік картоплі для шлунка?

Нещодавно в Польщі вчені провели дослідження його бульб, результати яких показали, що сульфатованих картопляний крохмаль володіє противиразкових дією , а сік картоплі успішно лікує 12-палої кишки і шлунок. Сік здатний перешкоджати пошкодження слизової оболонки, пригнічувати його секрецію і знижувати кислотність шлункового соку, знімати біль при виразках шлунка і тонкого кишечника. Таким чином, дослідження досвідченим шляхом прийшло до того, що сік картоплі має такі властивості як: ранозагоювальну, загальнозміцнюючий, сечогінний і протизапальний.

Речовини, що містяться в клітинному соку бульб, обволікають їжу, зменшують місцеве подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту. Завдяки тому що картопляний сік має лужну природу він успішно знімає напади печії.

Свіжий сік картоплі лікує підшлункову залозу, що виробляє ферменти для переробки їжі в шлунку. А ще він сприяє очищенню всього організму. Оскільки сік картоплі не має приємний смак, то часто його розбавляють соками інших овочів і фруктів. Так сік картоплі і моркви допомагає організму справитися з нервовими розладами, які часто є причиною шлунково-кишкових захворювань. Правда при розведенні картопляного соку має місце зниження його лікувальних властивостей, але це не зменшує його властивостей у даному випадку, коли лікуються захворювання викликають один одного.

Як вичавити і пити сік з картоплі?

* Для лікування виразкової хвороби шлунка здоровий бульба картоплі, краще сорту «Американка» і «Ранкова троянда», без пошкоджень потрібно натерти на дрібній тертці, віджати через марлю і приймати отриманий сік по їдальні ложці 3-4 дня. Через цей час приймайте його по 2 столові ложки три дні поспіль. Далі збільште дозу до добре переноситься, намагаючись пити по половині склянки соку двічі на день. Лікуєтеся, дотримуючись дієти, місяць. Це перший курс лікування. Далі в лікуванні тиждень перерви. І знову починайте лікування, повторіть курс.

Уже після декількох прийомів соку болю в шлунку вщухнуть, а може, зникнуть зовсім, пропаде нудота, блювання, печія. Крім того, поліпшаться процеси травлення, підвищиться апетит, виразки почнуть зарубцьовуються. Після 2 курсів, приймаючи сік картоплі при виразці шлунка, ви позбудетеся від неї повністю. От тільки не думайте, що це дає вам право знову знущатися над шлунком – палити, пити горілку, ром-колу, є жирне. Гостре, солоне, перчене … Дотримуйтесь дієти і далі, адже все що аскетично, свято, то корисно для здоров’я. А те, що тішить, розбещує, навпаки веде до хвороб.

* Гастрит. Лікування гастриту соком картоплі при підвищеній кислотності можливо, якщо застосовувати його бульби рожевих і червоних сортів. Для цього приймайте свіжовичавлений сік картоплі по 3 ст. л. за 15 хвилин до їжі 3 рази за день.

При поганій роботі шлунково-кишкового тракту з печією, газами, а також при диспепсії, порушенні травлення, випивайте вранці натщесерце один стакан картопляного соку і лягайте в ліжко на півгодини. Через годину після цього снідайте. Так лікуєтеся 10 днів, потім робіть перерву на 10 днів і знову повторюйте прийом клітинного соку картоплі ще двома курсами.

* Запор. Пийте свіжий сік картоплі по півсклянки 3 рази за день за 15 хвилин до їди.

* Панкреатит. Коли підшлункова залоза хворіє, то вона не справляється з виділенням ферментів для переробки їжі. А значить, їжа перетравлюється мляво, погано засвоюється. Щоб вилікувати панкреатит щодня вечорами та вранці за 2 години до їжі пийте по 75-150 мл свіжого соку картоплі і через 5 хвилин після цього випивайте по стакану свіжого домашнього кефіру. Для отримання соку використовуйте промитий картопля рожевих сортів зі шкіркою. Лікуйтеся 2 тижні, потім зробіть перерву на 2 тижні і знову проведіть лікування 3-4 курсами. В результаті сік картоплі при панкреатиті зробить
свою справу – секреція підшлункової залози покращиться, а сама заліза вилікується.

Ось ми і розповіли вам як отримати, використовувати сік картоплі при гастриті, панкреатиті, виразці шлунка, запорі. Майте на увазі, що всі рецепти наведені для випадків перебігу хвороб без загострень. Під час загострення хвороб шлунково-кишкового тракту сік необхідно пити в половинній дозі від звичайної протягом 10-15 днів.

Увага! Всі лікувальні властивості соку картоплі зберігаються в ньому лише в перші 10 хвилин після його отримання. Лікування картопляним соком можливе тільки з дозволу лікаря!

Рінат Абдрахімов,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті