Властивості фрукта помело, рецепти

26 липня, 2012


Властивості фрукта помело, рецепти Помело, це фрукт, схожий на грейпфрут, тільки більш солодший і ще масивніше, має смачною і ароматною м’якоттю. Первісною його батьківщиною вважається Китай, потім, але був завезений до Таїланду, і тільки після Південної Азії в Європу.

Корисні властивості фрукта помело

У цього плода не тільки особливий смак, але і широкий спектр корисних властивостей, які благотворно впливають на наш організм. Завдяки вітамінам і мікро-макроелементів наявних в ньому, помело здатне підвищувати артеріальний тиск, стимулювати травлення, підвищувати імунітет, працездатність, насичувати наші клітини корисними речовинами.

Властивості помело дієві під час епідемій вірусних захворювань. Вчені вважають, помело незабаром буде використовуватися для профілактики розвитку пухлин. Шкірка фрукта – це джерело біофлаваноїдів корисних при захворюваннях молочної залози, підшлункової залози, кишечника.

Помело корисно для профілактики атеросклерозу, при захворюваннях серця, при ожирінні. Через свою низьку калорійність, його рекомендують включати в дієти, так як фрукт допомагає спалювати жири, адже в 100 грамах м’якоті плоду міститься 25-39 ккал. У той час як на його перетравлення витрачається значно більше ккал.
У ньому містяться кальцій, натрій, калій, магній, фосфор, залізо, вітаміни групи В, С, бета-каротин.

Наявна в помело фолієва кислота вкрай необхідна вагітним жінкам. В ньому є пектин, що знімає холестеринові бляшки в судинах.

Все ті ж властивості помело допоможуть нам покращити стан шкіри, з нього можна приготувати вишукані лікувальні страви, оригінальні десерти; так же його використовують і в косметиці. Скористайтеся запропонованими нами рецептами.

Використання фрукта помело в кулінарії

1. Помело і куряча грудка (салат)
Необхідні продукти: куряча грудка – 1 шт. / Твердий сир (пармезан) – 60 гр. / Листовий салат – 150 гр. / Оливкова олія – 75 гр. / Горіхи (кешью) – 40 гр. / Сіль – 1/4 ч.л.

Куряче філе обсмажити на оливковій олії, потім наріжте його. Звільніть помело від шкірки, розділіть його на часточки, видаліть плівку. Наріжте салат крупно, а сир тонкими пластами. Курку, часточки фрукта, горіхи, сир, салат, все змішайте, заправте маслом, додайте сіль за смаком. Можна подавати на стіл!

2. Десерт з йогуртом (на дві порції)
Розріжте помело навпіл, нам знадобиться тільки одна частина. Акуратно очистіть від шкірки, але не викидайте її, обробіть краю різьбленими зубчиками, в неї ми, замість посуду, будемо складати десерт. Наріжте шматочками по одному фрукту – банан, ківі, велике яблуко, очищене від плівок помело. Змішайте і викладіть в нашу імпровізовану «салатницю», полийте нежирним йогуртом (250 гр.). Для прикраси використовуйте будь морозиво. Такий блюдо готуватися за півгодини і може бути прекрасним доповненням до будь-якого святкового столу.

3. Варення з шкірки помело
Ретельно моєму шкірку від фрукта і для того щоб видалити гіркоту, протягом п’яти днів вимочуємо не забуваючи два рази на день міняти воду. Після закінчення часу, ставимо на вогонь і двічі доводимо до кипіння, після кожного разу зливаючи рідину. Потім робимо холодний сироп з 3 склянок цукру і 350 гр. води, заливаємо їм остигнула шкірку. Залишаємо на 12:00. Це була лише підготовка. Основний спосіб варіння проходить у кілька етапів.
Посуд ставимо на плиту, як тільки закипить, зменшивши вогонь, варимо ще 25 хвилин, постійно помішуючи. Остуджуємо. І так протягом трьох діб, один раз в день.
Варення можна вважати готовим, коли відчуєте, що ефект солодкої вати пропав.

4. Цукати по-італійськи
Інгредієнти: шкірка одного плоду – 300 гр. / Цукровий пісок – 200 гр. / Вода – 200 гр.

Вимиту шкірку тонко нарізаємо соломкою, закладаємо в посуд, додаємо воду і цукровий пісок, ставимо на плиту на повільний вогонь. Варимо до тих пір, поки не вивариться вся вода, а скоринки не стануть прозорими. В процесі можна додавати води, якщо вона швидко випаровується. Тепер, беремо лист, застилає його пергаментним листом і зверху розкладаємо виварені скоринки. Закладаємо в духовку і протягом сорока хвилин, на повільному слабкому вогні сушимо. Потім відключивши духовку, залишаємо лист всередині, поки не охолонуть. Остиглі цукати готові до вживання.

Застосування фрукта помело в косметиці

1. Маска для жирної шкіри
Одну часточку помело слід розм’якшити, додати одну чайну ложку кислого молока або кефіру. Проціджуємо через марлю. Ватний тампон, змочуємо в зцідженим соку і протираємо обличчя. Через 5-7 хвилин, як підсохне, зверху наносимо залишилася кашку, залишаємо на 15 хвилин. Змийте теплою водою.

2. Поживна маска
Очищені від шкірки часточки, потрібно пропустити через кухонний комбайн, змішати з вівсяною мукою, додати трохи меду. Розмішати, щоб вийшла каша, схожа на сметану. Потім наносимо її на обличчя, і через 15-20 хвилин змиваємо прохолодною водою.

3. Скраб з шкірки
Очистивши плід від шкірки, часточки використовуємо в кулінарії, а шкірку для приготування ефективного скрабу. Подрібнюємо шкірку плода, дрібно нарізаємо половинку лимона. Закладаємо в скляний посуд. Додаємо небагато цукрового піску, 1 ст. ложку оливкової олії. Ретельно перемішуємо. Скарб готовий. Перед використанням, сполосніть тіло теплою водою. Потім круговими рухами нанесіть на шкіру, минаючи груди. Змийте через 15 хвилин, чергуючи теплу і холодну воду. Після, на зволожену шкіру нанесіть крем, для проблемних ділянок шкіри. Процедуру повторіть кілька разів.

Ось ми з вами і поговорили про властивості фрукта помело, рецепти його застосування привели. Тепер ви знаєте, як його використовувати. Цей продукт, допоможе вам бути здоровими і красивими. Але врахуйте, що у помело є і протипоказання! Цей фрукт не підходить тим, у кого алергія на цитрусові проду

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті