Зелені помідори з часником на зиму

26 липня, 2012


Зелені помідори з часником на зиму Ще в минулому році мені показали, як приготувати зелені консервовані помідори з часником на зиму. Які ж смачні у мене вийшли помідори, не передати на словах! Ми їх всі за зиму умялі дочиста, що було припасено, а це десь двадцять 700 грамових банок. Тому вже з літа я почала нагадувати чоловікові про те, щоб не забув привезти додому їх … І ось, нарешті, те я отримала їх. Тільки вчора я закінчила заготовки на зиму помідорів з часником, а тому й вам пропоную цей рецепт.


Рецепт «Мариновані помідори зелені з часником»:


Підготуйте для заготовки на зиму: помідори з часником, хрін і кріп, гвоздику і перець горошком. До речі парочку гвоздичек ви можете в банку і не класти – це на любителя.


Для приготування заливки візьміть 2 літра води, 1,6 склянки цукрового піску, стакан 9% оцту, 2 ст. л. кухонної солі. Цього вам вистачить на чотири банки по 1,5 літра.
Для заливки змішайте всі інгредієнти і закип’ятіть, спостерігаючи повне розчинення цукру. Як тільки він розчиниться, заливка готова.


Очистіть часник від лушпиння, наріжте тонкими пластинками. Промийте помідори. Зробіть кілька глибоких довгастих надрізів в кожному помідорі і вставте в нього тоненькі пластинки часнику. Киньте в стерилізовані банки все спеції, а потім закладіть доверху заготовлені помідори зелені з часником.


Зеление помідори з часником на зіму

Влийте в банки гарячу заливку і поставте на 15 хвилин на стерилізацію. Зелені помідори з часником в оцті виходять дуже смачними, та й ще з ледь помітною кислинкою! Відмінна закуска!


Закаточні кришки в цей час обіллєте окропом і на пару хвилин опустіть в гарячу воду. Закрутіть кришки на банках, переверніть їх шийкою вниз, накрийте теплою ковдрою, чекаючи поки самі не охолонуть. Помідори, консервовані з часником, зберігайте їх у прохолодному приміщенні при 15 С. Ну і приємного вам апетиту, звичайно! Сподіваюся, що мої зелені помідори з часником на зиму припадуть вам до смаку.

Кароліна,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті