Зелений чай лікувальні властивості

26 липня, 2012


Зелений чай лікувальні властивості На думку багатьох фахівців, зелений чай входить у першу десятку продуктів, які сприяють збереженню здоров’я до глибокої старості. Зелений чай, завдяки мінімальній обробці зберігає практично всі вітаміни, мінерали, які надають благотворний вплив на всі органи і системи організму людини.

Сьогодні це один з найпопулярніших продуктів людей ведуть здоровий спосіб життя, бажають зберегти якість життя, збільшити її тривалість. Давайте і ми з вами наповнимо чашечки ароматним чаєм, поговоримо про здоров’я, довголіття, які він дарує.

Що являє собою зелений чай, лікувальні властивості його листя, як його слід правильно готувати, щоб зберегти всі корисні речовини? А може бути, у нього є протипоказання?

Спробуємо відповісти на ці питання:

Чим корисний зелений чай?

Існують незаперечні наукові факти, які доводять, що цей напій зміцнює імунітет, знімає спазми судин, покращує якість сну, позбавляє від депресії, зміцнює нервову систему, а також значно підвищує сексуальну активність, знижує зайву вагу.

Японські дієтологи також вважають, що він сприяє очищенню організму від радіації, важких металів, радіонуклідів, його корисно пити в профілактичних цілях онкологічних захворювань. Японський зелений чай, лікувальні властивості чайного листа здатні абсорбувати і виводити з організму стронцій-90.

Китайці теж активно використовують цілющі властивості зеленого чаю. Але крім нормалізації роботи організму, вони вважають його безцінним засобом, що впливає на духовні якості людини. Під час чайної церемонії душа людини набуває гармонію, відкритість. Людина раптом знаходить нестандартне рішення виниклих проблем, стає спокійним і мудрим.

І це неспроста, так як ароматний напій дійсно є м’яким психостимулятором, що регулює психічні процеси. При регулярному вживанні свіжого, правильно завареного чаю підвищується сприйнятливість нервової системи, підвищується швидкість реакцій, процес мислення стає більш активним, стимулюється концентрація уваги, посилюється творча активність.

Крім того, що терпкий напій робить людину більш стійким до стресів , підвищує настрій, проганяє нудьгу, депресію, він сприяє очищенню крові від шлаків.

Буде не марно дізнатися, що сучасній людині, великий час проводить за монітором комп’ютера просто необхідно випивати декілька чашок ароматного терпкого напою в день.

Як правильно вибирати і готувати зелений чай?

На чайних упаковках зазвичай вказано термін придатності – від року до трьох років. Тим не менш, трирічний продукт значно поступається за своїми цілющими властивостями і смаком чаю свіжому.
Тому, при покупці завжди звертайте увагу на дату виготовлення та відсутність ароматизаторів.

Навіть якщо виробником в чайну упаковку додані квітки жасмину, гибискуса, хризантеми, шматочки фруктів, цедра лимона, уважно читайте упаковку. Можливо, це всього лише ароматизатори. Такий продукт залиште на полиці магазину
Щоб чай вийшов ароматним, смачним, зберіг всі свої цілющі властивості, його потрібно правильно заварювати.

Зовсім не годиться «традиційний російський спосіб заварювання». Це коли у великій заварювальний чайник накладається велика кількість заварки, заливається все окропом, заварюється довгий час. Потім розбавляється в чашках гарячою водою і щедро присмачується цукром. Так зазвичай у нас заварюють традиційний чорний чай. Це звичайно, економно, але зовсім не корисно!

Щоб напій вийшов дійсно цілющим, знадобиться м’яка вода, без домішок, сторонніх запахів. Потрібно обдати окропом невеликий глиняний чайничок, покласти в нього 1-2 ст. л. заварки, залити 100 мл гарячої води (80-85 С).

Зелений чай набагато тонше, ніжніше чорного, окріп вб’є його смак, аромат. Наполягатиме його слід не більше 3 хвилин. Якщо перетримати, напій стане сильно гірчити.

Якісний продукт можна заварювати кілька разів. При кожному повторному приготуванні смак, аромат змінюються, але цілющі властивості нікуди не зникають, навіть посилюються. Тільки чай потрібно випивати відразу, щоб заварка не залишалася покритою водою.

Додавати цукор до такого чудесного напою, значить його зіпсувати. Якщо хочете випити компоту, набагато краще зварити його з фруктів. А чай – це чай! І потім, хіба ви не хочете позбавитися від зайвої ваги? З цукром це куди складніше. Якщо хочете різноманітності, то спробуйте зелений чай Саусеп!

Протипоказання для вживання зеленого чаю

Так, при всіх своїх перевагах, зелений чай має свої недоліки . Його не можна пити людям надмірно чутливим до кофеїну, при захворюваннях нирок, глаукомі, психастенії і при високій температурі. Протипоказаний напій при виразковій хворобі шлунка в період її загострення.

Вагітним, годуючим жінкам не слід захоплюватися міцним чаєм. Однак пара чашок слабо завареного напою в день їм не зашкодить.

Також не варто захоплюватися міцним чаєм дітям. Для них можна готувати його слабо завареним, це забезпечить дитячий організм вітамінами і корисними речовинами.

Будьте здорові!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті