Зелений чай – проносний засіб

26 липня, 2012


Зелений чай - проносний засіб У шаленому ритмі сучасного світу (постійні нерви, поспіх, відсутність часу) ми просто не в змозі стежити за правильністю нашого харчування. Внаслідок чого порушується чітка робота кишечника, бази нашого здоров’я, а це тягне за собою безліч захворювань. Допомогти уникнути цих проблем може зелений чай.


Про такі його корисні властивості як оздоровлення серця, боротьба з раковими клітинами, запобігання старіння шкіри багато написано. А от про те, що зелений чай проносний, кажуть недостатньо. Постараємося виправити цю помилку і поговоримо про це детальніше далі.


Отже основні цілющі властивості зеленого чаю надає вітамін Р, катехіни, а також містяться в ньому ферменти, вітаміни і мінерали. Цей напій зменшує рівень холестерину і збільшує витрату енергії, перешкоджаючи відкладенню жиру.


Користь цього виду чаю полягає ще й у тому, що він підвищує фізіологічну активність, допомагає при ревматизмі, гепатиті, нормалізує тонус м’язи серця. У його складі мідь, калій, йод, вітаміни В1, С, В2, К, РР, вони зміцнюють стінки судин крові і володіють сильним антибактеріальним впливом.


Також він має антиоксидантну і слабке проносне вплив, що дозволяє організму видалити токсини, поборотися з надмірною вагою. Але схуднути за рахунок послаблення кишечника набагато не вдасться.


Як з’ясували китайські вчені, всього однієї кружки зеленого чаю в день протягом року достатньо щоб схуднути на 5 кг при не зміненому раціоні харчування і без додатка додаткових зусиль. Начебто замало буде, але нагадую – без додатка додаткових зусиль! Ось тільки потрібно пити всього 1 чашку в день і не перевищувати цю дозу.


Для боротьби з надмірною вагою найефективніше пити чай перед сном або рано вранці натщесерце. Якщо раптом у вас виникнуть проблеми з послабленням кишечника, то це і є легкий ефект зеленого чаю. Причому як проносне чай працює дуже “делікатно”, так що він занадто вас не підведе. Нічого страшного, організм скоро підлаштується і дня через 2-3 ця доза чаю не буде так діяти. Далі пийте його за нормою без пропусків днів і він почне свою роботу з поліпшення обміну речовин.


Коли ви почнете відчувати себе краще, то можна випивати 2, але маленькі чашки зеленого чаю в день, розподіливши його на ранок і вечір.


Для того, щоб від усього вищевикладеного була відчутна користь необхідно з увагою поставитися як до вибору чаю, так і до процесу його заварювання.


Вважається, що найбільше користі в крупнолистних сортах, які збиралися вручну і містять тільки верхні листочки чайного куща. В мелкопорезанний сортах чаю і в заварці з паперового пакетика не зберігаються корисні властивості.


Правильно заварювати зелений чай водою приблизно 80 градусів. Ні в якому разі не можна використовувати окріп, це уб’є всі вітаміни, та й зіпсує смак. Краще не доводити заварку до темного кольору, достатньо 10-15 грамів чайних листків на літр води. Слід робити невеликі порції, щоб чай завжди був свіжим.


Не дарма кажуть, що у краплі – ліки, а в ложці – яд. Незважаючи на всі позитивні властивості, зелений чай може завдати чималу шкоду. Про це доречно говорити, якщо ви не будете дотримуватися наші рекомендації.


Якщо ви надмірно захопитеся, почнете випивати по 10-15 чашок в день, то це може привести до утворення отруйної сечовини в організмі , так як зелений чай містить пурини. Інша сторона цієї медалі – великий вміст кофеїну.


Міцний зелений чай здатний діяти на організм сильніше, ніж чашка міцної кави. Тому організм може перейти в стан сильного збудження, а це не є добре.


Для людей ж зі слабким серцем це може виявитися серйозним стресом. При накопичення в організмі зеленого чаю ви можете стати надмірно дратівливі, нервозні, будете мучитися безсонням і втомою, тобто все те, від чого багато і намагаються позбутися за допомогою цього напою.


Існує думка , що вживання великої кількості зеленого чаю може привести до ослаблення кісток. Він впливає на зростання, структуру і мінеральний склад кісток організму.


Історія показує, що зелений чай це переважно цілющий засіб, як лікарські трави, а не щоденний напій. До лікування ж завжди слід підходити з обережністю. І наш випадок – не виняток.


Саме тому китайські лікарі і рекомендують всього 1 чашку зеленого чаю в день. Ми ж пропонуємо поділити її умовно за обсягом і частина
випивати вранці натщесерце, а частина ввечері перед сном. Але це не говорить про те, що заварка буде весь день або всі ніч стояти і чекати вас. Будь чай завжди потрібно заварювати перед вживанням!


Ну от, ви тепер знаєте, що зелений чай – проносний засіб.
Підсумовуючи все вищесказане, хочеться відзначити, що принесе вам користь або шкоду вживання зеленого чаю залежить виключно від вас, від вашого здорового підходу.

Alina Afanasyeva,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті