Зелений чай: шкідливі властивості зеленого чаю

26 липня, 2012


Зелений чай: шкідливі властивості зеленого чаю “Нормальний” чай – це чай високої якості, який правильно зберігався, заварювали і вживався в невеликих кількостях. А це означає, що шкідливі властивості зеленого чаю не підтверджені. Хочеться підкреслити, що на сьогодні ніяких негативних впливів нормального чаю виявлено не було. Однак існують міфи про те, що шкідливі властивості все ж таки є, хоча і нічим не підтверджені.

Наведемо нижче найбільш часті помилки :


1. Багато видів зеленого чаю мають у своєму складі барвники та ароматизатори, які досить шкідливі. Сліди на чашці, які ми часто бачимо після чаювання, також залишаються і в нашому організмі. Але це барвники, а не чай …


2. Гарячий чай може обпекти внутрішні органи, що може привести до різних змін горла, шлунка або стравоходу. Цей вплив температури води, але не чаю.


3. Чиста вода при заварюванні чаю використовується не завжди, а її кип’ятіння вбиває не тільки шкідливі речовини, але і корисні. Цей довід абсолютно не вірний.


4. Чай потрібно використовувати тільки свіжозаварений, так як в ньому через 20 хвилин починається довільне окислення. Це побажання, щоб люди не пили чай, якому кілька годин, а тим більше днів.


5. При регулярному вживанні чорного чаю зуби набувають жовтизну, зелений же чай руйнує емаль зубів. Теж не вірно.


6. Міцно заварений чай містить в собі великі дози теїну і кофеїну, що може привести до безсоння або мігрені. Насправді, чай не містить жодних наркотичних речовин, крім кофеїну, дози якого надзвичайно малі.


7. Зелений чай гіпертонікам вживати не бажано, тому що він підвищує тиск. Насправді, утворений в чаї танат кофеїну, м’якше кофеїну діє на судини і серце, чим швидше корисний, а не шкідливий для гіпертоніків. Доведено, що зелений чай з часом знижує тиск, тому його вплив на організм – позитивне.


8. Міцний чай негативно впливає на роботу серця і підвищує вироблення шлункового соку. Танін ніяким чином не впливає негативно на шлунково-кишковий тракт, що було перевірено експериментально. А факт існування народів, традицією яких є регулярне вживання чаю, говорить про його нешкідливості.


9. Зелений чай має закріпляючу дією і тому протипоказаний людям, які страждають запорами. Від трав, які женуть сечу, стілець навпаки з’являється. тому що вони женуть і жовч. Значить, від зеленого чаю запорів бути не може! Причина не в ньому.


10. Чай можна пити при високій температурі тіла, тому що в ньому міститься теофілін, що сприяє ще більшому підвищенню тепла. Теофілін розширює судини серця і сильно жене сечу. Таке його дія робить жарознижуючі засоби не дуже ефективними.


Ще раз повторю, що перераховане вище абсолютно невірно, якщо мова йде про чай високої якості, не завареному міцно і при його вживанні в день у кількості 1-3 чашок. Чай не розвиває звикання, людина від нього завжди з легкістю може відмовитися, при цьому не відчуваючи ніяких ломок. Звикання засноване на поліпшенні стану людини, яка регулярно п’є чай. Але це плюс до його властивостей. До того ж заварений чай містить менше кофеїну, ніж кава. Проте вагітним жінкам, людям, страждаючим атеросклерозом, виразкою, безсонням, гіпертонією у важкій формі, хворим з температурою, ми б порадили пити його не забуваючи про міру.

Чорний чай теж не має ті шкідливі властивості, що йому приписують. Чорний чай шкідливий більше рідкий, ніж міцний, за твердженням професора С. Д. Кислякова, так як в некрепком чаї велика кількість гарячої води (не нешкідливою) і в ньому не виявляються корисні якості чаю.

Як стверджує Похлебкин, більшість цих забобонів має походження з книги Владимирова, яка вийшла в XIX столітті і яка була написана для того, щоб не допустити на прибалтійський ринок російські чайні компанії, адже ринок вже був освоєний пруськими торговцями кави. Ця книга-брошура складається з 36 аркушів, де не наведено жодного доказу шкоди чаю.

Дійсно небезпечний неякісний чай, який був виготовлений з порушеннями технологій і зберігався поруч з отруйними речовинами, так як чай швидко і легко вбирає в себе пари речовин, що може зробити його отруйним. Отруєння подібним чаєм дуже небезпечні через утрудненою діагностики. Шкода здоров’ю може нанести і порушення технології заварювання.

При тривалому кип’ятінні, прогріванні або виварювання заварки, корисні речовини руйнуються, при
цьому виділяючи алкалоїди, що роблять шкідливий вплив на здоров’я.

пом’яту про міру, пийте зелений чай – шкідливі властивості його сильно перебільшені. У ньому більше користі, ніж шкоди!

Діана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті