Гіперлізінемія

30 листопада, 2012


  • Причини
  • Прояви
  • Лікування



  • Причини





    Недостатність ферменту (АД-оксіредуктази), перетворюючого амінокислоту лізин, є причиною захворювання.







    Прояви





    Захворювання проявляється нападами блювоти, м’язові посмикування, судоми і наступною втратою свідомості (комою). У крові виявляється підвищений вміст аміаку, що визначається кількістю білка в їжі, з’їденої напередодні.







    Лікування





    Гіперлізінемія Призначається дієта з низьким вмістом білка, який не повинен перевищувати 1,5 г на 1 кг маси тіла. Відомо, що захворювання не розвивається, якщо кількість лізину в продуктах харчування не перевищує 100 мг / кг.

    За допомогою спеціальних таблиць складається меню-розкладка на кожен день, в яке входять такі продукти, як картопля і морква – по 200 г, 3%-ная рисове борошно – 100 г, яєчний білок – 50 г, крем – 100 г, банани – 50 г, декстрин-мальтоза – 30 р.




    Застосовується спеціальна суміш із пшеничного борошна, клейковини, соєвої та соняшникової олій, крохмалю, декстрин-мальтози, вітамінів і солей.




    Вміст лізину в продуктах (у грамах на 100 г продукту):




    1. Молоко жіноче – 0,082.




    2. Молоко коров’яче – 0,218.




    3. Кефір – 0,209.




    4. Сир – 0,725.




    5. Яйце куряче – 0,883.




    6. М’ясо яловиче – 2,009.




    7. М’ясо куряче – 1,975.




    8. Печінка яловича – 1,295.




    9. Тріска – 1,551.




    10. Крупа рисова – 0,142.




    11. Крупа манна – 0,320.




    12. Крупа гречана – 0,431.




    13. Крупа вівсяна – 0,384.




    14. Крупа пшоняна – 0,226.




    15. Крупа перлова – 0,286.




    16. Горох – 0,984.




    17. Борошно пшеничне – 0,120.




    18. Макаронні вироби – 0,139.




    19. Хліб житній – 0,132.




    20. Хліб пшеничний – 0,103.




    21. Печиво – 0,080.




    22. Картопля – 0,113.




    23. Морква – 0,043.




    24. Капуста білокачанна – 0,061.




    25. Помідори – 0,026.




    26. Апельсини – 0,032.




    27. Лимони – 0,024.




    28. Сік яблучний – 0,022.




    29. Сік апельсиновий – 0,049.




    30. Сік лимонний – 0,032.




    Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

    В категории : Здоров'я