Виявлено засіб проти харчової алергії

30 листопада, 2012




Виявлено засіб проти харчової алергії Дослідження стосується проблеми, що зачіпає мільйони людей по всьому світу – тяжкі алергічні реакції на горіховий і молочний білок. В журналі Nature Medicine з’явилося сенсаційна звістка: є спосіб зробити організм несприйнятливим до харчових алергій, які щороку змушують 300 тисяч людей звертатися до лікаря і викликають від 100 до 200 смертей щорічно.

Команда професіоналів медичного факультету всесвітньо відомого університету Джона Хопкінса, провівши досліди на мишах, виявила, що один з видів імунних клітин шлунково-кишкового тракту – lamina propria dendritic (LPDC), – є першою лінією оборони імунної системи організму, має особливий рецептор, який з’являється на поверхні клітин і зв’язується зі специфічними цукрами.

Бомбардуючи цей
рецептор білком, пов’язаним з молекулою цукру, дослідникам вдалося перешкодити харчового білку, який міг викликати важкі алергічні реакції аж до летального результату, заподіяти клітинам небудь значної шкоди.

«На сьогоднішній день не існує засобу проти харчової алергії, і єдине лікування – не вживати білок, що викликає алергічні реакції», – говорить один з керівників дослідження Юфенг Жу (Yufeng Zhou). – «Результатом нашої роботи може стати здатність організму створювати потужний імунну відповідь чужорідного білка, і ми більше не будемо страждати від харчових алергій».

Дослідники в найближчому майбутньому сподіваються перевірити, чи дійсно їх відкриття застосовне не тільки до мишей, але і до людей.


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Здоров'я