Рецепти літніх супів

30 листопада, 2012


  • Гаспачо
  • Окрошка
  • Ботвінья
  • Холодний борщ




  • Гаспачо

    Інгредієнти

    4 помідори, 3 среднеплодних огірка, 1 червоний перець, 1
    маленька цибулина, 2 зубчики часнику, 100 мл оливкової олії, сіль за смаком

    Приготування

    Рецепти літніх супів

    Вимиті і очищені овочі порізати на шматочки. Покласти в
    блендер перець, олія, цибуля, часник і сіль, перемолоти до пюреподібних
    стану. Додати огірки і помідори, знову перемолоти. Перелити в ємність для
    зберігання в холодильнику, поставити в холодильник на півгодини.

    Деякі вважають за краще їсти гаспачо кімнатної температури -
    відразу після приготування. Інші розбавляють його холодною водою і додають
    лід. Треті додають в тарілку дрібно нарізані перець, цибуля, огірок і зелень.
    Пробуйте!



    Окрошка

    Інгредієнти

    1 л
    квасу, 1 л
    кефіру (або кислого молока), 5 варених яєць, 4 среднеплодних огірка, 400 г сосисок (або відвареної
    яловичини), пучок кропу, пучок петрушки, пучок зеленої цибулі, 7 шт. відвареного
    картоплі, 2-3 ч.л. тертого хрону, сіль за смаком, сметана.

    Рецепти літніх супів Приготування

    Огірки, сосиски (або м’ясо), яйця, картоплю і зелень
    нарізати однакового розміру шматочками. Залити квасом і кефіром, перемішати,
    посолити за смаком, для гостроти додати тертий хрін. Розлити по тарілках і
    прикрасити петрушкою. До супу подати сметану.



    Ботвінья

    Інгредієнти

    500 г
    риби сімейства лососевих, 500
    г шпинату, 3 шт. буряка, 5 шт. лаврового листа, 5
    горошин чорного перцю, 1 цибулина, 5 среднеплодних огруцов, зелена цибуля по
    смаку, 1,5 л
    кислого квасу, пів-лимона, сіль, цукор за смаком.

    Приготування

    Рецепти літніх супів

    Відварити рибу в солоній воді з додаванням чорного перцю,
    лаврового листа і цибулі. Вийняти і покласти остигати.

    Шпинат вимити в холодній підсоленій воді, залити холодною
    водою і варити півгодини. Відкинути шпинат на сито і, процідивши, протерти.

    Очищені огірки, цибуля і відварену буряк нарізати кубиками.

    Покласти шпинат і цибулю в велику ємність, насипати трохи
    солі і цукру, протерти ложкою, додати буряк, порізаний кріп, огірки та
    дрібно порізаний лимон. Залити суміш квасом.

    Охолодити готовий суп в холодильнику і розлити по тарілках,
    додавши в кожну порцію по шматку відвареної риби.



    Холодний борщ

    Ігредіенти

    500 г
    буряка, 2 моркви середнього розміру, 100 г зеленої цибулі, 3-4 середніх огірка, 2
    яйця, 0,5 склянки сметани, зелень, сіль, цукор за смаком, 2 ст.л. оцту

    Рецепти літніх супів Приготування

    Очищений буряк нарізати соломкою, покласти в каструлю з
    1,5 літрами холодної води, додати оцет, поставити на вогонь і варити при
    слабкому кипінні 20 хвилин. Охолодити до кімнатної температури, процідити відвар в
    скляний або емальований ємність і поставити в тепле місце на 8-10 годин
    для закисання. Коли відвар закисне, охолодити його до температури 8-10oC.

    Очищену моркву і нарізати великими шматками і відварити.
    Коли овочі стануть м’якими, нарізати раніше відварену для відвару буряк
    кубиками, а моркву соломкою.

    Змішати буряковий відвар з порізаними овочами (не забудьте
    про огірки!) і дрібно нарубаним зеленою цибулею. Додати сіль, цукор, краплю
    оцту (краще брати винний або бальзамічний) і перемішати. При подачі на стіл
    в кожну тарілку покласти дрібно рубане варене яйце. Заправляти суп
    сметаною, посипаючи дрібно нарізаною зеленню кропу і / або петрушки.


    Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

    В категории : Життя