Заморожування готових страв: вечеря легко і швидко

30 листопада, 2012


  • Як полегшити ведення домашнього господарства?
  • З чого почати?
  • Що можна заморожувати?
  • У чому заморожувати?
  • Скільки часу можна зберігати заморожену їжу?
  • У чому вигода заморозки готових страв?




  • Як полегшити собі готування вечерь На щастя, у жінки в наші дні десятки помічників по
    господарству. Пральна і посудомийна машини, мультиварки, тостери і
    йогуртниці, хлібопічки і блендери. І все одно періодично кожна стикається
    з тим, що на годиннику майже опівночі, вставати о шостій ранку, а вечеря наступного дня
    не готовий. І немає ніяких сил смажити котлети, загортати в фольгу м’ясо. У підсумку
    чоловік і діти варять собі макарони і сосиски. Де ж вихід?


    Як полегшити ведення домашнього господарства?

    А вихід є. Напханий свою кухню ультрасучасної побутової
    технікою, ми зовсім забули про банальну морозилку. Ні, звичайно, в ній
    найчастіше є шматок м’яса або риби, але поки розморозити, поки приготуєш …
    Тоді як існує простий і вигідний варіант – заморожувати готові страви.

    Заморожувати можна майже будь-яку їжу, яка готується більше
    напівгодини. Звичайно, рис і гречану кашу морозити немає сенсу, а ось десяток
    котлет, фаршировані перці, стейки, запечену рибу і багато іншого – є.
    Як робити це правильно?

    З чого почати?

    Почати варто з складання списку продуктів для походу в
    супермаркет. Плануючи купити два кілограми форелі, впишіть в список вдвічі
    більшу кількість. Те ж буде стосуватися будь-якого продукту для основного блюда -
    м’яса, риби або птиці.

    Купівлі будинку, і вихідний день присвячується створенню домашнього
    затишку і приготуванню їжі на найближчі кілька днів. Готуєте рибу – не
    полінуйтеся зробити додаткові кілька порцій. Все одно руки вже
    забруднені, посуд мити, а каструля або сковорода якраз гаряча. Відкладіть в
    сторону то кількість, яку ви не планували з’їсти в наступні дні. Ці
    шматочки стануть вашим стратегічним запасом.

    Варіть бульйон на суп – правило те ж: варіть вдвічі більше.
    Не пропаде, але врятує голодне сімейство в період вашої втоми.

    Що можна заморожувати?

    Що завгодно. Бульйон, котлети, тушковане м’ясо, голубці,
    фарширований перець, плов, рибні та м’ясні стейки, відварну птицю і будь
    інші страви, які у вашій родині проходять під грифом основних.

    У чому заморожувати?

    Варіантів упаковки основних страв декілька. Це можуть бути
    поліетиленові пакети різного розміру, харчова плівка, фольга, термопапір
    (Папір для запікання), пластикові контейнери. Вибирайте те, що вам зручніше.
    Головне правило: для кожного шматочка – своя ємність. Так вашим домочадців не
    доведеться ламати голову над розміром порції.

    Скільки часу можна зберігати заморожену їжу?

    Якщо у вашій морозильній камері правильна температура (не
    вище-5oС), то зберігати заморожені готові страви можна 3-4 місяці.

    У чому вигода заморозки готових страв?

    Уявіть, що протягом декількох тижнів ви ховали в
    морозильник по кілька порцій основного блюда. А тепер уявіть, як буде
    виглядати ваш вечір, коли у вас в холодильнику немає готового вечері, а чоловік і
    діти починають ходити кругами з питанням, коли будемо їсти. У цей момент ви,
    закидаючи в каструлю з киплячою водою склянку рису і ліниво нарізаючи салат зі свіжих
    овочів, говорите: «Сьомга під вершковим соусом, парові котлети, бефстроганов, млинчики з м’ясом, свиняча відбивна, печінка … Хто що хоче? »

    Справили враження? Ще б! Мало того, що вам не потрібно
    ламати голову над ситним блюдом, так ще й вибір, як у ресторані.
    А вам всього
    лише потрібно вийняти замовлені сімейством страви з морозилки і розігріти їх у
    мультиварці, на плиті або в мікрохвильовій печі. І вовки ситі, і ви можете
    відпочити, а не наймитувати на кухні.


    Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

    В категории : Життя