Дієта для вагітних

28 лютого, 2012


Для будь-якої жінки стан вагітності є найвищим даром, отриманим від природи.

Проте варто зазначити, що ці дев’ять місяців, коли майбутня мама буде виношувати свого малюка, накладають на жінку певну відповідальність. Адже дитина повинна з’явитися на світ міцним і здоровим. Зрозуміло, що повністю убезпечити себе можна, однак не варто сидіти, склавши руки, і чекати години Х.

дієта для вагітних

Під час вагітності рекомендується дотримуватися правильне харчування, яке необхідно не тільки жінці, але і виношує плід. Вже доведено, що надмірна вага призводить до того, що у людини може з’явитися величезна кількість проблем зі здоров’ям.

Що стосується процесу вагітності, то зайві кілограми можуть призвести до появи ряду ускладнень, які можуть негативно позначитися на малюкові. Дієта для вагітних необхідна для того, щоб плід під час виношування отримував всі необхідні для росту організму вітаміни і корисні речовини.

Якихось різких обмежень або голодування під час процесу даного харчування не передбачається. Під час дієти для вагітних харчуватися доведеться не менше 4-5 разів протягом дня. Їсти можна невеликими порціями. Та їжа, яка буде вживатися протягом цього періоду, повинна бути різноманітною.

Бажано, що в меню постійно присутні по три страви. Особливу перевагу в цьому випадку віддається овочам, зелені, фруктів і продуктів, у складі яких присутня велика кількість білків.

Раціон харчування для вагітної протягом дня повинен включати в себе:

– 80-100 грам жирів, з яких 20 гр. мають рослинне походження,

- 100-120 грам білка, з готових 70-90 гр. являють собою тваринне походження. Це може бути риба, сир, нежирне м’ясо, яйця, ряжанка.

- 300-400 гр. вуглеводів,

- 1,5 літра чистої води,

- Добову дозу вітамінно-мінерального комплексу.

Що стосується розподілу їжі по калорійності, то під час дієти для вагітних на сніданок припадає 30%, на другий сніданок – 10%, на обід – близько 40%, на полуденок – 10%, на вечерю – ще 10%. Якщо говорити про вечерю, то меню має складатися з таких легкозасвоюваних продуктів, як кефір, сир, кисле молоко. Вечеряти потрібно за 3 години до сну.

Сніданок повинен починатися протягом години після того, як ви прокинулися. В основі цього методу схуднення лежить приготування тушкованих, варених, запечених страв. Солі протягом доби дозволяється не більше 6 грам. Під час дієти для вагітних можна вживати такі продукти, як:

– до 150 гр. на добу борошняних виробів і хліба,

- Близько 200 гр. м’ясних продуктів та птиці,

- 150 гр. риби,

- 200 гр. молочних продуктів,

- Сирі овочі можна вживати в будь-якій кількості,

- Масло, макаронні вироби і крупи можна лише в невеликій кількості і в якості комплексного продукту (суп, каша),

При дієті для вагітних з раціону харчування повністю виключається алкоголь, сильні приправи і спеції, міцні чай, кава, фаст-фуд, солоні та гострі закуски, гриби.


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Дієти