Чим корисний інжирні персик і на що потрібно звертати особливу увагу?

14 червня, 2012


інжирні персік_inzhirnyj persik Перед тим, як буде висвітлена тема про інжирні персик, хочу сказати, що навіть у цього виду є кілька підвидів.

Всі вони трохи – трохи відрізняються за кольором і формою, але, практично ідентичні за смаком.

Хоча, у кожного підвиду є своя неповторність та індивідуальність.

Тому, коли будете вибирати собі ці фрукти в їжу на ринках – не дивуйтеся, що на кожній розкладці вони будуть різних відтінків.

Але, все ж, рекомендую Вам уточнювати у продавців, що це таке, і де вирощено.

Як правильно вибрати інжирні персик і від чого залежить їхня користь

Не так вже й давно, ми вже розглядали його класичний варіант і там описали позитивні сторони. Але, також зачепили і кілька негативних моментів.

Тому, щоб трохи розширити Ваше уявлення і подати інформацію в більш великому світі – рекомендую почитати про користь і шкоду персиків в їх класичному вигляді. А ми поговоримо про збереження і вживанні цього плода.

Вся справа в тому, що це один з тих фруктів, у якого досить малий термін зберігання. Найкращий варіант – це коли можна зривати інжирні персик прямо з дерева і тут же вживати в їжу. Саме в цьому випадку, як Ви вже здогадалися, користь буде максимальною.

Але, якщо у Вас немає можливості збирати і їсти плоди прямо з дерев – то залишається тільки їх правильно вибрати для покупки. Для цього, ніколи не купуйте даний продукт, вже загорнутим в поліетилен або ще що – то.

Теж саме відноситься і до нектарина. Всі плоди, коли їх купуєте, – повинні бути Вам доступні в такому вигляді, щоб їх можна було взяти, понюхати, і розглянути їх з усіх сторін. Особливо потрібно звертати увагу на те, чи немає підгнилих місць.

Якщо такі є – знайте, що мінімум 30% всіх вітамінів, а особливо енергії вже втрачено. Для чого потрібно провести такий ретельний відбір?

Як і фрукт лічі, цей плід теж починає втрачати свої цінні мікроелементи і вітаміни вже через кілька годин після його збору. Це відбувається поступово, але, досить швидко.

Що з себе являє інжирні персик в харчуванні

Перед тим, як поговоримо про набір вітамінів і інших компонентів, хочеться торкнутися смак. Він, трохи відрізняється від того, до якого ми звикли. Смак, звичайно ж, солодкуватий, але, не так яскраво виражений, як у класичного, який всі люблять.

Хоча, і цей теж досить смачний. Але, не так віддає фруктовим ароматом. Смак можна, напевно, порівняти з абрикосом, який досить водянистий.

Що стосується фруктози з глюкозою, які створюють вуглеводну основу – інжирні персик їх містить в районі 12% від маси їстівної м’якоті. Іншу, практично всю частину, заповнює вода. Саме тому тут менше 1% як білка, так і жиру.

Але, це Вам не фундук або сушений кешью, у яких білок від загальної маси займає мінімум 15%. Правда, всі перераховані вище продукти, навіть для того щоб засвоєння білка було високим, – потрібно їсти в правильний час.

Наприклад, щоб і перераховані вище компоненти засвоїлися добре – потрібно знати правильний час їх вживання. Найкращий час – це починаючи з 10:00 і закінчуючи 6 годиною вечора.

Тільки в цей час інжирні персик максимально перетравиться нашої травною системою.

А, якщо почати розглядати вітаміни – то їх різноманітність досить хороше. Правда, тут більше працює істина: «Усього й по чуть – чуть». Тому, тут Ви можете зустріти і вітамін С, і вітаміни групи В, і такі вітаміни як А і Е. Є і ще деякі.

Але, їх кількість не таке вже й велике. Хоча, користь від вживання цих плодів, безумовно, є. Хоча б навіть ще й від того, що тут представлені досить широко як мікроелементи, так і макроелементи, яких в цілому налічується 27.

Тут і сполуки кальцію, та з’єднання селену, і марганцю, заліза, фосфору, хлору, а також інших. В цілому, інжирні персик, якщо навіть розглядати його чисто з фізичної точки зору, може наситити наш організм структурованою водою, а також підвищити наш імунітет за рахунок великої різноманітності корисних компонентів. А якщо сказати про енергетичний аспект – то за рахунок міститься в ньому прани йде насичення наших тонких тел.

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування