Думки фахівців про те, які бувають користь і шкода бурякового соку

14 червня, 2012


користь і шкода бурякового сока_polza i vred svekolnogo soka Хочу сказати відразу, що користь і шкода бурякового соку безпосередньо залежать від багатьох факторів.

Звичайно, всі дрібні і незначні фактори та причини ми перераховувати не будемо, але, основні, – все ж спробуємо.

Особливо ця інформація може знадобиться вегетаріанцям і сироїдам, які найчастіше схильні до того, щоб включати в свій раціон замість лимонаду та пива саме натуральні свіжовичавлені.

Хоча, будь-кому, хто прагне зберегти або поліпшити своє здоров’я – нижчевикладена інформація може відкрити очі на деякі прості істини.

Користь і шкода бурякового соку з точки зору правильного харчування

Саме, найголовніше, що Ви повинні відкласти у себе в голові, чим швидше Ви вип’єте приготований Вами напій – тим більше користі це принесе для Вашого організму.

Ви, напевно, вже чули той факт, що після того, як з будь-якого овоча або корисного фрукта видавити його рідку складову – з кожною хвилиною цінність такого напою слабшає. Тому, ось Вам головні рекомендації.

Якщо вже й вичавлюєте сік – то намагайтеся приблизно вичавити його стільки, скільки зможете випити за один раз. Ця ж рекомендація відноситься і до свіжовичавленого морквяного. Також, варто пам’ятати і про те, що якщо Ви виллє в свій шлунок за раз більше ніж 250 грам – великого толку від цього не буде.

Швидше за все, Ви навіть отримаєте прямо протилежний результат. А що ще гірше – може початися страшне розлад травлення. Тому, щоб отримати дійсно хороший результат і поліпшення здоров’я – краще вживати частіше і маленькими порціями.

Так, одного стакана в день Вам буде цілком достатньо, щоб підвищувати імунітет і покращувати загальний стан здоров’я. Звичайно, можна вживати і дві склянки, тільки, бажано, щоб проміжок між прийомами був, хоча б, кілька годин.

Виходячи з цього, кількість в 250 грам (можна менше) легко спожити за один підхід, що принесе максимальний ефект, так як всі корисні речовини не встигнуть «вивітритися».

Якщо ж знехтувати цими простими правилами – результати Вас можуть розчарувати. Взагалі, принцип їсти мало, але часто – це що можна застосувати не тільки до всіх свіжим овочам. Це стосується практично всіх продуктів.

Тепер, декілька слів про корисні речовини. Власне, сильно розписувати не буду, так як відміну з самою буряком за хімічними складовими практично немає. Хочу тільки сказати те, що він містить в собі хороший спектр органічних солей, яких безліч. Це і солі йоду, і натрію, і калію, та інші, які теж у великій кількості зустрічаються в свіжому фізаліс.

Якщо говорити про енергетичну складову – то тут присутні до 10% вуглеводів, що допомагають заповнювати енергію. А серед вітамінів варто відзначити вітамін С. В меншій кількості присутні і вітаміни групи В, а також Е.

Користь і шкода бурякового соку з точки зору медицини

Досить цікаве застосування «свіжовичавлений» може знайти при шкірних розладах. Так, наприклад, якщо Ви собі обвітрила шкіру – достатньо буде нанести цей сік на проблемні ділянки через втирання.

Дивно те, що вже протягом години Ви помітите результати. Так що, рекомендую взяти на замітку. Що можна відзначити ще – це здатність очищати наш організм від токсинів і отрут.

Якщо людина буде систематично випивати одну склянку такого соку в день – речовини, які знаходяться в напої, будуть пов’язувати накопичилися отрути і виводити їх назовні. Або ж, свіжі огірки виконують схожу очисну функцію.

Це також стосується і накопичилося, особливо у багатьох людей після 40, холестерин в крові. Його рівень буде знижуватися поступово, якщо систематично і цілеспрямовано почати вживати «свіжовичавлений».

Запам’ятайте, що найгірше, що Ви можете дати своєму організму з таких напоїв – це куплені в пакетах або банках, вироблені на виробництві. Ну, хоч убийте, але не може здоровий повноцінний сік рік лежати в законсервованому вигляді і при цьому зберегти всі свої корисні властивості.

Тим більше, що перед тим, як їх розливають по упаковках, їх проварюють, чим сильно знижують активність поживних речовин. Якщо взагалі вони там залишаються в натуральному вигляді. Звичайно, можна додати і синтетичних, але про це як – то в інший раз. Виходячи з висновків Вище, можна прийти до наступного висновку.

Користь і шкода бурякового соку залежить по перше, в яких кількостях і в який час його вживати. А друге, це пряма залежність якості та корисності від того, чи купили Ви його в магазині, або ж приготували власними руками.

Оставить комментарий

В категории : Раціон харчування