Головні користь і шкода вишні для організму

14 червня, 2012


Сьогодні ми поговоримо про те, яка користь і шкода вишні, так як я практично не знаю людей, кому б не подобалась ця ягода.

Уже за традицією так склалося, що ми кожного окремих фрукт або овоч, або ягоду розглядаємо комплексно.

Я маю на увазі, що до уваги йде не тільки наявність певної кількості калорій, а також ще й енергетичний вплив.

А далеко не кожен знає, що сама по собі вишня, коли її їси – впливає на якості нашої особистості, а точніше наш характер. Але, давайте ближче до теми …

Користь і шкода вишні:

Спочатку про хороше. Як я і сказав – позитивний вплив вишня робить на наш характер. Якщо сказати конкретно – вона сприяє збільшенню в людині почуття оптимізму і спокою. Почуття спокою ще можна отримати і від листя м’яти.

Паралельно – йде також поліпшення в людині такої якості як ніжність, а завдяки цьому ще й з’являється гармонія з навколишнім Вас світом.

Як Ви знаєте, все в цьому світі взаємопов’язано. Тому, коли в наше характері підвищується почуття оптимізму – це відразу починає позитивним чином позначатися на наших гормонах.

Це, в свою чергу, призводить до того, що стан нашої крові значно поліпшується. А якщо кров ставати краще – то і загальний стан організму теж поліпшується. Це також можна пояснити і з наукової точки зору.

Поліпшення стану крові – це однозначно збільшення кількості червоних кров’яних тілець. А вони, а точніше їх велику кількість, покращують обмінні процеси в організмі. Тепер про хімічний склад.

Дуже цікаво, що на 100 грам ягід – ми маємо 0,8 грам білка і 0,5 жиру, а також 52 ккал. Ви також знайдете величезна кількість вітаміну Р, який дуже добре впливає на здоров’я судин і капілярів, а ще вітамін С, який допоможе підготувати організм до зими.

А якщо вже більш серйозно хочете взятися за хороший стан Вашого імунітету – то Вам можуть допомогти ті ж ягоди свіжої ірги або ж стиглої малини.

А ось марганець, мідь і цинк – це те чим ще може похвалитися ягода, так як їх там предостатньо. Плюс, наявність еллаговую кислот в ягоді, зменшує ризик ракових пухлин в тілі. Але, я забув згадати ще й про макроелементи, яких теж є у великій кількості.

Особливо, варто відзначити наявність калію, кальцію і фосфору. Калію, правда, практично в десять разів більше ніж фосфору і кальцію. Не менш цікавим залишається той факт, що більшість корисних овочів містять в своєму складі багаті запаси саме сполук калію. Тепер трохи про шкоду.

Деякі говорять, що користь і шкода вишні приблизно однакові. Враховуючи ті факти, що ви прочитали вище – Ви, напевно погодитеся з тим, що таке висловлювання буде не зовсім доречним. Проте, з практичної точки зору, недолік полягає в тому, що ця ягода виступає як якесь проносне.

Тому, якщо у Вас і так «хороша прохідність» – то сильно цим продуктом захоплюватися не варто. Хоча, тим, у кого утруднене травлення – це як раз йде на користь.

А якщо ж у Вас проблеми з кислотністю шлунка – її рекомендується вживати в дуже помірних дозах. Ну, а якщо кислотність підвищена – то як раз Вам знадобляться такі горіхи як волоський, сушений кешью, бажано сушений фундук.

А так, окрім як на слабкий шлунково – кишковий тракт – особливих протипоказань не виявлено. А які користь і шкода вишні відомі Вам?

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування