Корисні властивості батату

14 червня, 2012


корисні властивості батата_poleznye svojstva batata Про корисні властивості батату, напевно, буде цікаво дізнатися не тільки тим, хто подорожує в тропічні країни, але і більшості з нас.

В першу чергу для того, що коли нам надасться можливість скуштувати цей овоч у їжу – ми вже знали що за чим, і у нас не виникало сумнівів у його корисності.

Плюс, у нашій місцевості і кліматі – люди все більше і більше дізнаються про цю культуру, і починають її вирощувати на своїх присадибних ділянках і городах.

У будь-якому випадку, візьміть собі на замітку таке …

Цікаві факти про корисні властивості батату

Для початку Вам скажу, що цей плід поділяють на кілька видів. Умовно йде поділ, ніж те схоже на поділ бананів. У бананах, наприклад, є як кормові сорти, так і ті, які вважаються елітними. Що то схоже і в цьому випадку.

Але, так як до нас, переважно, завозять і продають саме кормові сорти бананів – ми не можемо сказати, що вони не смачні. Точно також і з бататом, так як смак у нього, якщо порівнювати, скажімо, з нашої картоплею, – буде куди приємніше.

Якщо взяти, приміром, ті ж елітні сорти цієї рослини – то смак навіть можна порівняти більше з якими – то свіжими фруктами, ніж з овочем. Щоб ще більше розвинути Ваш кругозір, скажу, що в їжу йдуть не тільки коренеплоди, як в картоплі, але також їдять і листя і сама рослина. Але, це я вже забігаю трохи вперед.

Корисні властивості батату з позиції харчування

Якщо більше розкрити тему використання листя – то їх зараз люди в нашій місцевості використовують як додаткову складову в салатах. Також, до кінця не розумію чому, люди практично не використовують живильне бадилля моркви.

Якщо вже підійти щільніше до біохімії цієї рослини – то слід відзначити в його складі високу вуглеводну складову, яка коливається, залежно від умов і виду, від 21 до 24%.

Якщо торкатися аспекту роздільного харчування або наповнення організму вуглеводами – то це саме вуглеводна їжа. Білка тут зовсім мало. Його кількість коливається в районі 1,5%. Про жири ми говорити не будемо, так як їх практично немає.

Вони, звичайно ж є, але, в тій кількості, яка там присутня – ми не зможемо собі ні нашкодити, ні допомогти. А ось про корисні елементи, який теж дуже багато в морквяному соку, дехто – що сказати все таки слід.

Якщо говорити про вітамінну складову – то Ви повинні запам’ятати, що саме вітамінів групи В в батат просто достатньо. Особливо велика кількість: В3, В5, В6. А щоб Ви розуміли, саме ці компоненти позитивно впливають на травну систему і на зміцнення клітинних структур.

Якщо сказати про мікроелементи – то тут, як і в свіжому фізаліс, досить високий вміст калію, запаси якого особливо корисні для сердечників і для тих, у кого проблеми з судинною системою.

А ще корисні властивості батату полягають не тільки у великому змісті такої складової як калій, але також і великому змісті такого рідкісного елемента як мідь. Хоча, мідь зустрічається і в інших фруктах і овочах – з цим ніхто не сперечається.

Але, тут її досить високу кількість, порівняно з іншими. В добавок, якщо сказати про позитивні моменти, – можу порадувати тих, у кого є труднощі в обміні речовин.

Саме ці плоди, як і свіжий кольрабі, сприяють нормалізації та відновленню здорової функції обміну речовин.

А це зараз, враховуючи харчування основної маси населення, необхідно не тільки для тих, хто вже має такі проблеми, але також і для профілактики інших.

Якщо тезисно зробити висновки – то корисні властивості батату кожен з повинен взяти собі на замітку, так як позитивних моментів досить багато. Та й хоча б просто для того, щоб по можливості розширити асортимент продуктів, який представлений на Вашій кухні. Цікаво, хто – то з Вас їв батат або пробував вирощувати цю рослину у себе?

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування