Користь маслин і користь оливок – міф!

14 червня, 2012


jpg "alt =" польза_оливок_и_польза_маслин_polza_olivok_i_polza_maslin "width =" 168 "height =" 192 "/> Привіт, друзі! Як Вам заголовок, що користь маслин і користь оливок – це міф?

Чому я вирішив дати цій статті такий заголовок?

Це пов’язано з тим, що те, що нам зараз продають не приносить особливої користі.

Звичайно, якщо ми візьмемо ті маслини і оливки, які виросли на дереві, а ми їх підійшли і зірвали – тут розмова зовсім інший.

Але, коли вони до нас приїжджають у вигляді консерв – це викликає особисто у мене великі сумніви. Хочете знати чому? Тоді читайте статтю до кінця …

Користь маслин (оливок)

Для початку давайте розберемося з тим фактом, що коли я кажу або ж про користь маслин або ж про користь оливок – я маю на увазі одне і теж. Справа в тому, що деякі люди до сих пір не знають, що цих, здавалося б, 2 різних плода, ростуть на одних і тих же деревах.

Але, тоді виникає логічне запитання … Чому їх тоді називають по різному? Це відбувається тому, що їх зривають в різний час. Так, плоди, які люди називають оливками, зривають раніше, коли ці плоди ще не встигли дозріти.

І, відповідно, коли плоди вже повністю дозріли – їх зривають на точно тих же деревах, але вже називають маслинами. Це, знаєте, є такий простий приклад. В один час людину називають дитиною, а трохи згодом вже називають підлітком, хоча людина, за фактом, не змінився, як особистість.

Тепер безпосередньо про користь маслин і оливок …

В них міститься:

  • в плодах багато жиру: близько 15% (кількість жиру може коливатися від 12 до 18% залежно від конкретних кліматичних умов і процесу дозрівання)
  • в них міститься близько 1 – 2% білка,
  • досить невеликий відсоток вуглеводів: всього лише 4 – 6%.
  • Якщо говорити про вітаміни , то в них Ви знайдете:

  • вітамін А,
  • багато вітамінів групи В (В1, В2, В4, В5, В6)
  • багато вітаміну Е
  • Що стосується макро і мікроелементів , то в них є:

  • дуже багато натрію і міді,
  • непогані запаси кальцію і цинку,
  • є навіть селен та магній.
  • Але, це ми говоримо про ті, плоди, які не пройшли консервацію. Якщо ж говорити про консервовані плоди, то всі вищенаведені значення можете сміливо ділити на 10. І, це в кращому випадку.

    Чорні маслини

    Ви не замислювалися над тим, чому вони виходять такі чорні. Я б навіть сказав надмірно чорні. Це в першу чергу пов’язано з тим, що практично все те, що до нас приїжджає – заздалегідь опрацьовано глюконатом заліза . Якщо сказати простою мовою, це звичайна харчова фарба, яка не робить хорошого впливу на Ваш організм.

    Правда, деякі навіть стверджують, що таке залізо дуже добре впливає на організм. Особисто я не підтримую це псевдо теорії. Якщо хочете дійсно отримати для свого організму хороший запас заліза – то хочу Вам порекомендувати почитати статтю про продукти містять залізо.

    Кісточки оливок (маслин)

    Якщо говорити про кісточки оливок в якості елемента живлення – то особливого толку Ви від них не отримаєте. Для того, щоб Ви отримали від них хоч якийсь – то толк – їх необхідно гарненько перемолоти, а лише потім вживати вийшов порошок в невеликих кількостях.

    При цьому, важливо розуміти те, що кісточки повинні бути отримані від свіжих плодів, а не від тих, які вже законсервовані. Тому, кісточки більше використовуються в якості лікарських добавок (коштів), а також з них видобувають масло.

    Сподіваюся Ви після прочитання цієї статті що – то для себе дізналися про користь маслин або, що теж саме, про користь оливок :)

    Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування