Про користь свіжих соків

28 лютого, 2012


сокотерапія З Віддавна людина намагалася отримати максимальну користь з усього, що оточувало його, і, перш за все, ефективно використовувати природні багатства. Сьогодні, коли світом правлять високі технології, наше ставлення до природи по суті мало змінилося: ми як і раніше включаємо в своє щоденне меню різні природні дари. Почесне місце серед них займають овочі і фрукти.

Відомо, що найбільш корисними продуктами рослинного походження є ті, які ми вживаємо в сирому вигляді. І найкращий спосіб витягти всю користь зі свіжих овочів і фруктів – це зробити з них сік. В кафе і ресторанах нам можуть запропонувати свіжовичавлені соки по зовсім не демократичним цінами. Так що тим, хто схиблений на здоровий спосіб життя, найкраще обзавестися власною соковижималкою з тим, щоб кожен ранок починався з стаканчика свіжоприготованого соку.

свежевижатие сокі У чому ж полягає користь свіжих соків? Безсумнівно, всі ми знаємо, що у свіжих овочах і фруктах вміст вітамінів та інших корисних речовин максимально. Можна сказати, що вони є кладезью різних корисностей, і змагатися з ними не під силу ніяким іншим напоям: ні мінеральній воді, ні колам, ні квасу.

Різні соки надають різний вплив на організм людини. Ягоди суниці і чорниці підвищують імунітет, яблучний сік корисний при анемії і гастриті, томатний сік рекомендується тим, хто має проблеми з обміном речовин і підвищений тиск, виноградний сік очищає організм від шкідливих речовин, буряковий сік очищає кров, капустяний – лікує запори. І, безсумнівно, королем овочевих соків є морквяний сік – він покращує травлення і апетит, оздоровлює весь шлунково-кишковий тракт, виводить з організму холестерин і шлаки. Багато дієтологів рекомендують віддавати перевагу саме свіжовичавленим сокам, а не магазинним з тетрапак – при пастеризації соків руйнуються багато вітамінів і цінні речовини.

сокі і похуденіе Недарма сокотерапія відома з давніх часів – соки посилюють закладену в нашому організмі лікувальну силу, вони вимагають менше енергії для перетравлення, зберігаючи її для одужання.

Щоб свіжовичавлений сік приніс максимальну користь, необхідно дотримуватися певних правил.

Перше. Вичавлювати сік потрібно безпосередньо перед його вживанням. При контакті з повітрям вона втрачає багато корисних властивостей, при цьому зберігаючи свій смак.

Друге. Для приготування соку вибирайте тільки найкращі фрукти і овочі – стиглі, але не перезрілі, не биті.

Третє. Не слід зловживати свіжовичавленими соками – 100-300 мл в день (в залежності від виду соку) буде цілком достатньо. Надмірне вживання таких соків принесе більше шкоди, ніж користі.

Четверте. Випивайте сік за 30-40 хвилин до їди. Особливо це правило стосується соків з солодких фруктів. Вживання таких соків відразу після їжі призведе до малоприємних наслідків у вигляді здуття живота і бродіння в кишечнику.

П’яте. Поєднуйте різні соки між собою. Так, овочеві соки корисніші, а фруктові – більш смачні. Використовуйте гідності кожного з них. Дуже смачні сполучення: морква-яблуко, морква-буряк, буряк-яблуко, морква-капуста, морква-яблуко-полуниця, морква-томат-петрушка, яблуко-персик. Поєднання фруктових і овочевих соків навіть носить «лікувальна» назву – бальзам. А оскільки про смаки не сперечаються, знайдіть своє смакове поєднання соків.

Пийте свіжий сік і будьте здорові!


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування