Смажена їжа: користь чи шкода?

14 червня, 2012


смажена піща_zharenaja piwa Ми перестали собі віддавати повноцінний звіт, що таке смажена їжа і в чому її потенційна небезпека.

Порочність блюдоманства полягає в тому, що ми їмо не віддаючи собі звіту.

Ми в прямому розумінні «запихає» в себе їжу, хоча відчуваємо, що ще трохи – і нас знудить.

Так, де – то в підсвідомості ми розуміємо, що може бути це і не сильно корисно. Так от, давайте дістанемо всю правду на поверхню і подивимося на їжу по – новому.

Зрозуміло, що будь-яка смажена їжа проходить термічну обробку в якому або маслі. Давайте докладніше розглянемо цей процес. Просто через незнання, не всі люди усвідомлюють, що відбувається під час приготування смажених страв.

Почнемо з того, що будь-масло має схильність до виникнення пожежі, і в кожного масла є температура згоряння. І, коли ми починаємо смажити їжу – найчастіше, будь масло поступово перетворюється на набір токсинів і отрут.

Це пов’язано з тим, що з підвищенням температури проходять хімічні реакції, які викликають виділення вільних радикалів. Це частки, які безумовно несуть шкоди нашому організму.

Саме вільні радикали викликають в організмі підвищений тиск, проблеми з серцем і рак. Таким чином, можна констатувати, що смажена їжа пряма причина хвороб. Також будьте дуже обережні.

Якщо Ви готуєте страву на рослинних маслах і страва хоч трохи підгоріло або пересмажилася – ви обов’язково отримаєте дозу консервантів. Про консерванти Ви напевно вже чули, особливо якщо вивчаєте здоровий спосіб харчування вже не перший день. Та й саме слово повинно наводити на деякі думки.

Крім цього, на думку дієтологів, які обстежили 87 000 жінок – смажена їжа особливо шкідлива для жіночого організму. Проведений аналіз показав, що у жінки, що страждають проблемами з судинною системою і проблеми з серцем – частіше вживали смажене.

Будь-який, навіть не сильно тлумачний, дієтолог Вам скаже, що від смаженого необхідно відмовитися взагалі, або звести вживання до мінімуму. Якщо навіть взяти будь-яку дієту, складену професіоналом, який сам практикує здорове харчування – ви там не зустрінете смаженого.

З точки зору ведичного світогляду – смажена їжа відноситься до їжі невігластва і викликає руйнування як фізичного так і тонких тіл, якщо вона приготована на маслах рослинного походження.

Навпаки, аюрведа допускає приготування їжі в смаженому вигляді з використанням тільки вершкового масла, тому що всі продукти молочного походження милостиві. Це пов’язано з тим, що саме вершкове має набагато вище температуру спалаху і в ньому не утворюються токсини досить тривалий час.

Це означає, що приготувати на ньому їжу ви можете, але, тільки після цього його необхідно вилити і не використовувати повторно.

Тому, якщо Ви все таки не можете поки що відмовитися від тієї думки, що смажена їжа Вам подобатися – постарайтеся її готувати виключно на вершковому маслі.


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування