сичуг в сирі небезпечний для вегетаріанця

14 червня, 2012


сичуг_sychug Здравія всім вегетаріанцям і тим, хто вже знає про сичуг в сирі .

Як Ви ставитеся до виробничих сирів?

Я знаю багато вегетаріанців, які просто обожнюють є різного роду сири. Так ось …

Далеко не всі вегетаріанці знають, що при виробництві сучасних сирів використовують сичуг.

Для тих, хто ще не зовсім розуміє що це: розповім. Сичуг – це фермент частини шлунка тварин або ще називають – залозистий шлунок.

В основному жуйних. Виділяють цей фермент з молодих ягнят і телят. Сьогодні в більшість виробничих сирів додають сичуг, для того, щоб надавати в’язкості виробам.

Виходить, що люди практикуючі вегетаріанство – коли їдять сир, то їдять частини тварин. Правда, зараз почали використовувати і синтетичний сичуг. Але, як відрізнити в який сир додали натуральний, а в якій синтетичний сичуг ?

Вихід один. А точніше два. Перше – це перестати вживати виробничі сири. А якщо і вживати – то постаратися все з’ясувати про виробництво конкретного виду сиру.

Хоча зараз, виробники настільки хитро стали писати інгредієнти, що навіть професіонал часом не знає, що в сирі присутній.

Та й взагалі, зараз дуже багато продуктів з харчової промисловості все важче віднести до розряду здорове харчування. До речі, велике зростання ненатуральних продуктів за останні роки можна теж віднести до мінусів вегетаріанства.

Особисто я, коли перейшов на вегетаріанство – то постійні походи до супермаркету для мене припинилися, оскільки там продають все менше корисного.

Другий вихід – почати робити сири самостійно. Зараз є багато рецептів, як можна приготувати справжній вегетаріанський сир в домашніх умовах і сичуг прибрати далеко на другий план.


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування