Все що Ви ще не знали про те, які є користь і шкода кураги?

14 червня, 2012


користь і шкода курагі_pol'za i vred kuragi Як і у випадку з родзинками, тема про те, які є користь і шкода кураги виникла з – за погоди. < / p>

Так як ставати все холодніше – вже потрібно замислюватися над тим: «А що їсти взимку і звідки черпати вітаміни?»

Тому, давайте разом у всьому розберемося і подивимося докладніше на цей вид сушки.

Чи буде взагалі який – то толк, якщо ми будемо її їсти?

Користь і шкода кураги з позиції поживності та медицини

Якщо дивитися на поживність, то як і інші сушені фрукти і ягоди – в ній досить велика кількість вуглеводів, які піднімаються до відмітки 64% в процентному співвідношенні від загальної маси. Білка, до речі, на подив до 4%.

Це, насправді, не так вже й багато, але, в порівнянні з іншими – цілком добре. У будь-якому випадку – толк від цього білка однозначно є. Про жири згадувати не буду, так як це не той випадок. А от про такі вітаміни як А, В3, В4 і Е – згадати варто.

Вони, правда, не зашкалюють в великій кількості, але якщо врахувати, що ми їмо ще й інші фрукти і продукти – то як доповнення цілком відмінно. Але, однозначно мовчати не варто про калій, запас якого тільки цей продукт може нам забезпечувати практично повністю.

А це просто криниця і знахідка для сердечників і тих, хто страждає від проблем з судинами. Паралельно, є ще й кальцій, якого ніколи в наш час багато не буває. Є, звичайно, ще й інші елементи, але їх зміст не таке вже й велике.

Що стосується медичної практики – то користь і шкода кураги були помічені в профілактиці і лікуванні судин, проблемної шкіри і ракових пухлин. А пов’язано це з тим, що в цьому продукті є достатньо велика, як для сушіння, кількість антиоксидантів.

Саме вони допомагають організму підтримувати шкіру більш здоровою, а клітинам організму надавати кращу працездатність. Плюс, якщо систематично почати їсти цей сухофрукт – природним чином поліпшується працездатність травної системи.

Але, це буде тільки тоді, якщо у Вас будуть чисті сухофрукти, а не оброблені цілим переліком хімії.

Від чого залежить користь і шкода кураги

Як і у випадку з більшістю фруктів, овочів та інших продуктів користь і шкода кураги теж лежить в прямій залежності від часу вживання. Так, у кураги є теж свого часу вживання, пов’язане з тим, що організм її може засвоювати.

Найоптимальніший період, в який точно йде найвище засвоєння – це період з 7 ранку і до 16: 00. Саме в цей час на нашу травну систему йде досить гарний вплив сонця і тому засвоєння відбувається легко.

В інший же час – такого ефекту не буде. До речі, час вживання майже збігається з фруктом лічі, який рекомендую хоч раз спробувати. Що ще слід відзначити – це кількість.

Навіть, якщо Ви вже знаєте про правильний час, але не можете собі відмовити в поїданні великої кількості – це може відбитися на Вашому самопочутті.

Суть в тому, що оптимальна кількість, яка необхідна людині на день – це 100 – 120 грам. Максимум – 150 грам. Так, Ви жодним чином нашкодити собі не зможете. Якщо ж «вм’ятий» більш, ніж належить – Ви можете нашкодити травній системі. Це вже згадувалося детальніше у записі «як вживати лічі«.

Це пов’язано з тим, що в сушених абрикосах міститься до 9 разів більше клітковини. І, для нашого організму – 100 грам кураги це приблизно 800 – 900 грам абрикос. Тому, будьте з цим обережні.

Також, як і у випадку з родзинками – варто звернути увагу і на вибір при покупці. Точно також як і родзинки – цей сухофрукт досить часто піддають обробці сірчистими сполуками та іншими компонентами для їх кращого збереження.

Так, те що вони будуть краще зберігатися – це факт. А ось те, що це може завдати серйозної шкоди здоров’ю – це питання відсувають на другий план. Тому, якщо Ви любите цей сухофрукт – заздалегідь подбайте над тим, де його можна купити чистим і необробленим.

А ще краще – заготовити самому, разлажівая в теплу погоду на сонці. Так, знаючи про тонкощі, від чого залежить користь і шкода кураги, – Ви будете їсти цей продукт з максимальною користю для вашого організму.

PS: а ось що з цього приводу говорить фахівець – дієтолог:

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування