Вуглеводи в продуктах

14 червня, 2012


вуглеводи в продуктах_uglevody v produktah Так як наше харчування постійно включає в себе різноманітну їжу – то і вуглеводи в продуктах, як рекомендують фахівці – дієтологи, теж повинні бути різними.

Ще хочу сказати, що ці енергетично з’єднання можуть як легко засвоюватися, так і практично не засвоюватися.

Все залежить від того, яку їжу ми вживаємо. Але, точно відомо те, що нам потрібні і ті, що засвоюються, і ті, що ні.

Ті, що не засвоюються, виконують дуже важливу функцію – чистять наш кишечник. Тому, не варто свій раціон базувати на чому – то одне, а намагатися робити різноманітність.

При цьому, потрібно пам’ятати ще й таке правило, що близько 60% всього нашого раціону повинні завжди складати одні і ті ж продукти. Про це вже згадувалося в інших статтях, але коротко повторюся, що наш організм звикає до тієї їжі, що в нього надходить найчастіше, і такі звичні продукти засвоюються швидше.

Але, давайте розмова повернемо з правильне русло. Відразу скажу, що для цілісної картинки в нашій голові, наша розмова розтягнеться мінімум на 2 статті. Тому, давайте приступати.

Які бувають вуглеводи в продуктах

Багато хто з нас знають, що саме ці сполуки забезпечують наш організм енергією. Але, це далеко не головна роль. Ще одна дуже важлива роль. Крім чищення кишечника, про яку ми згадали трохи вище – це ще й збереження і захист нашого організму від токсинів і отрут.

Вся справа в тому, що багато токсини у великій кількості, при попаданні в організм, починають осідати в печінці. І, для того, щоб ці токсини виводити – на допомогу приходять вуглеводи.

Але, з – за того, що різноманітної їжі дуже багато і там містяться різні класи і типи цих сполук – виникає логічне запитання: «Яку їжу найкраще вживати як основну?» Насправді, немає якого – то чарівного страви, яке потрібно постійно їсти, щоб підтримувати оптимальний баланс речовин.

Нам, для нормального функціонування нашого організму, необхідно обрати золоту середину. Одним словом, необхідно буде підібрати приблизно таке раціональне харчування, яке буде мати різноманітне вплив.

Наприклад, для того, щоб нам отримати чистку кишечника – необхідно їсти одне. А для того, щоб швидко заповнити розтрачену раніше енергію і відновити сили – інше. Але, перш, ніж ми поговоримо про конкретну їжі – хочу нагадати наступне.

Не варто думати, що чим більше ми з’їмо корисного – тим більше користі буде для нашого тіла. Тут теж потрібна міра. Наприклад, нам, для того, щоб підтримувати оптимальний енергетичний баланс і обмін речовин – необхідно, щоб вуглеводи в продуктах були на рівні близько.

Це по – перше, з урахуванням того, що в нашу їжу будуть ще надходити білки і жири. А по – друге, така кількість має надходити зі свіжої, не обробленої температурою, їжі. Якщо ж, що швидше за все, більше 70% вашого щоденного раціону – це їжа оброблена температурою, то значення в 200 – 250 грам на добу необхідно збільшувати.

Це в першу чергу викликано тим, що вуглеводи в продуктах, які були приготовлені за допомогою тепла, мають видозмінені молекулярні ланцюжки, які не так корисні. Ну, а про конкретні продукти харчування, які потрібно для себе вибирати ми поговоримо в наступному записі.

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування