Як вибирати самі корисні вуглеводи в продуктах харчування?

14 червня, 2012


вуглеводи в продуктах пітанія_uglevody v produktah pitanija Отже, ми продовжуємо нашу статтю про вуглеводи в продуктах харчування.

У статті до цього, ми описали більш загальні поняття, знання яких допоможе орієнтуватися при виборі тієї або іншої їжі, як основний.

Але, те, що ми в минулій статті розглянули загальні поняття, ще не говорить про те, що дана раніше інформація на рівні дитячого садка.

Багато людей до сих пір не знають деяких особливостей, а тому, не вміють правильно скласти свій раціон. Ви, звичайно, як хочете, але щоб зрозуміти все більш глибоко – рекомендую Вам прочитати попередній запис.

А ми ж, спробуємо для себе з’ясувати основні групи їжі, яку потрібно вживати в залежності від пори року, місця і обставини.

Вибираємо вуглеводи в продуктах харчування виходячи з потреб організму

Думаю, в першу чергу варто розглянути ту ситуацію, при якій нам необхідно швидко отримати великі запаси енергії. Це часто буває у людей, ведучих постійно активний спосіб життя або займаються тяжкою фізичною працею. Можливо спортом.

Так, навіть якщо Ви просто фізично вичерпалися і втратили всі сили з – за якою – то конкретної ситуації – Вам ця інформація теж згодиться. Для того, щоб ефективно заповнити в своєму тілі запаси енергії і надати собі бадьорості – необхідно вибирати ту їжу, яка містить в собі, так звані, «швидкі вуглеводи».

Вони відрізняються від звичайних тим, що досить швидко можуть вбиратися через нашу систему травлення в кров, і швидко насичувати енергією клітини. У першу чергу, якщо Ви вже зараз для себе плануєте раціональне харчування – це калорійні фрукти або ягоди.

Чим більше калорій буде в фрукті – тим більш цінний він буде енергетично. І, ще, є один секрет. Так, якщо фрукт або ягода будуть м’якими (чим м’якше, тим краще) – засвоєння буде проходити швидше.

Тому, для тих, хто потребує швидкої підживленні – калорійні фрукти і ягоди, в яких міститься велика кількість легких в засвоєнні глюкози і фруктози, відмінний варіант. Єдине, їх не бажано заважати з іншою їжею.

Наприклад, щоб поповнити сили, Ви можете з’їсти певну кількість фруктів, а вже після цього (після закінчення хоча б години) їсти що – то інше. Нагадаю, що до цього теж не бажано робити основний прийом їжі.

А ще дуже хорошим помічником у швидкому відновленні є мед. Єдина умова для його вживання – не потрібно його ні з чим заважати, за винятком невеликої кількості фруктів. Найкраще, на голодний шлунок з’їсти близько 50 грам меду.

А ще краще, зробити якийсь енергетичний коктейль. Для цього, взяти 50 грам меду, залити 150 – ю грамами води, і додати грам 10 лимонного соку. Отже, з швидким засвоєнням вуглеводів, начебто як, розібралися.

Тепер, давайте поговоримо про те, як можна за допомогою цих сполук чистити свій організм, а зокрема кишечник. Насправді – рецепт дуже простий. Для цього необхідно постійно робити свіжі овочеві салати.

Хоч від салатів великої енергії в плані калорійності Ви і не отримаєте, зате знаходяться в овочах з’єднання будуть добре допомагати чистити як печінка, так і практично весь кишечник. Можна звичайно овочі запікати в духовці або варити, але, результат буде гірше, ніж від тих, що ви відразу нарізали і з’їли.

І ще коротенько розповім про інший тип вуглеводів. Це ті, які мають довгі молекулярні ланцюжки. В результаті такої структури, їх засвоєння нашим організмом проходить набагато довше. У цьому теж є сенс і перевагу, так як це дозволяє нам робити якісь енергетичні запаси на майбутнє.

До таких продуктів можна віднести практично всі горіхи, зернові, бобові та насіння. Це що стосується основних важливих понять. А ще, в майбутніх статтях ми продовжимо розглядати вуглеводи в продуктах харчування, так як це досить серйозна і велика тема. Слідкуйте за блогом і висловлюйте свої нотатки і спостереження.

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування