Які користь і шкоду огірків на організм існують?

14 червня, 2012


 користь і шкода огурцов_polza i vred ogurcov Хоч тему про те, які користь і шкоду огірків я затіяв досить запізно, тому що вони вже по немногу йдуть з наших столів у свіжому вигляді – але, мовчати теж не хочеться.

У будь-якому випадку, коли знаєш інформацію – це набагато краще, коли її немає.

Також, хочу зауважити, що я не буду розглядати їх консервованих або мочених братів, так як практично вся користь є тільки в свіжих огірках.

Тому, ми розглянемо не тільки корисні властивості огірка, але також звернемо увагу на те, в який час його найкраще вживати. Власне, з цього, напевно, і почнемо.

Користь і шкода огірків в свіжому вигляді

Згідно аюрведичній поданням про цей продукт – найоптимальніший час для його вживання починається в 10 ранку, а закінчується 18 годинами вечора. Це той корисний овоч, який найкраще буде перетравлюватися і засвоюватися саме в денний час.

Можна ще сказати те, що вживаючи огірки саме в цей час – Ви можете розраховувати на зниження запальних процесів, тому що це дуже сильний протизапальний овоч. До речі, поживний фізаліс теж виявляє в собі такі якості.

Ще, «зелений» добре себе зарекомендував у профілактиці та лікуванні захворювань, пов’язаних з розширенням вен (варикозі). А якщо людина отримує запальну інфекцію в області голови або легких – «зелений» допоможе в боротьбі з хворобою.

Ще кілька слів по темі «користь і шкода огірків». Хороша новина буде для тих дівчат, а можливо і хлопців, які бажають скинути собі зайву вагу. Суть така, що роблячи найпростіші салати, де буде всього два компоненти: огірок і рослинне масло (або сметана) – Ви не зможете отримати велику кількість калорій.

А от вбити в собі почуття голоду зможете на кілька годин так точно. Хочу додати, що досить низькокалорійним і в той же час досить поживним є морквяний сік. Сам по собі морквяний сік, також як і сік буряка, – є хорошим продуктом як в схудненні, так і поліпшення роботи організму.

Плюс ще й до всього, великий вміст клітковини, власне як і у всіх овочах, сприяє гарному очищенню кишечника. За умови, що овочеві салати і овочі в чистому вигляді вживаються систематично.

Що ще цікаво – це те, що йде очищення не тільки кишечника, а й інших вузлових систем від шлаків і токсинів. Ще огірок перешкоджає перетворенню вуглеводів в нашому організмі в жирові молекули. Так що, дорогі дівчата, прошу взяти на замітку.

Тепер, про хімію і про те, які користь і шкоду огірків з позиції молекул і елементів. Як Вам такий факт, що, здавалося б, такий водянистий овоч, як і справжня морська капуста, містить в собі досить хороші поклади кобальту, титану, хрому, нікелю і навіть срібло.

Прям, яка – то «золота шахта», з якої наш організм може отримати перераховані вище елементи. Ви, напевно, погодитеся з тим, що не кожен продукт може похвалитися таким розмаїттям. А я ще не згадав про свинець, цирконій, марганець та інші досить важливі елементи для повноцінного харчування тіла.

Але, також не забувайте і про шкоду. Шкода полягає не в тому, що їх можна переїсти. Небезпека полягає в тому, що уберіг себе від того моменту, коли молоді і зелені вони тільки – тільки з’являються на ринках і прилавках магазинів.

Зрозуміло, що вони вирощені виключно в теплицях і мають тільки красивий вигляд. З точки зору корисності – її Ви там просто не знайдете, так як співробітники теплиць ніколи не їдять того, що вони вирощують.

Звичайно, за рідкісними винятками.

Якщо цим фактом знехтувати – ризикуєте гарненько отруїтися або як м’який варіант – отримати гарненьку дозу того, чим «зелених» обробляли. Теж саме стосується і молодого кольрабі. Ще до недоліків можна віднести їх проносний ефект (для деяких тільки користь), а ще й те, що вони можуть підвищувати кислотність.

Тому, у кого кислотність шлунка і так підвищена – краще їсти їх обережніше. А так, користь і шкода огірків Вам представлена в достатньому обсязі для того, щоб Ви могли скласти правильну картину і особисте до них ставлення.

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування