Жовтий кавун

14 червня, 2012


жовтий арбуз_zheltyj arbuz Хочу звернути Вашу увагу на його величність жовтий кавун.

Зрозуміло, що кожен з нас звик до традиційного його виглядом і смаком, але, як виявляється, ця ягода не менш цікавіше і смачніше.

Плюс до всього, щоб ще сильніше розпалити Ваш інтерес, скажу, що в ньому ще й менше кісточок, ніж в традиційному для нас.

Якщо сказати про місце їх походження – то країнами «виробниками» є Таїланд і Іспанія. А з недавнього часу ще й Росія. Але, як я розумію, Вас цікавить те, які корисні властивості можуть бути в цій екзотиці, а також, як їх можна правильно вибирати. Про це теж ми обов’язково поговоримо.

Чим ще відрізняється жовтий кавун

Якщо сказати про назву, то деякі жовтий кавун на ринках називають «бейбі». Крім того, що жовтий кавун містить в середині менше насіння, навіть якщо порівнювати з динею, якими всі так люблять добряче поплювати – є ще декілька особливостей.

Наприклад, якщо більш конкретно сказати про смак, то для одних він схожий звичного нам, а для деяких смачніше і соковитіше. Для початку, якщо дивитися на зовнішній вигляд – то є два підвиди.

У першому випадку, він має більш темний зелений колір, ніж звичайний і звичний для нас.

Можна навіть сказати, що він кольору темного мутного зеленого кольору, як скляна пляшка. Плюс, світлі смужки, якими так рясніє наш, там практично не виражені. Якщо дивитися на колір м’якоті – то м’якоть приємного лимонного кольору. А другий підвид має яскраво виражений лимонний колір зовні, а всередині червоний як і наш.

Чим корисний жовтий кавун

Якщо говорити про біохімічну складову – то тут слід сказати про наявність вітамінів групи А, а також аскорбінову кислоту, яку всі звикли називати вітаміном С. До речі, коли їмо жовтий кавун – Ви «заряджаєте» свій організм вітаміном А на 18% від його добової потреби, а також на 21% аскорбінкою.

Але, бажано ще й під час дозрівання безлічі ягід не пропустити з уваги корисну іргу, чорницю, малину та інші ягоди, які знаходяться в благості. Тільки завдяки цим ягодам Ви досить серйозно підготуєте свій імунітет до майбутніх морозів і холодів.

Якщо говорити про вуглеводну складову – то тут вона досягає 12% від маси м’якоті, яку ми їмо. Якщо сказати про харчові волокна і сік – то саме вони допомагають нашій травній системі легше справлятися з новими надходженнями, а також сприяють очищенню стінок кишечника.

Якщо розрахувати кількість білка, який міститься в м’якоті – то ми отримаємо приблизно 1% корисних нам протеїнів. Тому, наситити Вас повноцінними амінокислотами і протеїнами, можуть або горіхи або насіння і злаки.

Якщо ж говорити по кальцій і залізо, які тут теж присутні – то їх можна нарахувати 1 – 2% від нашої добової потреби.

Також для тих, хто боїться зайвого жиру або холестерину, то хочу сказати, що це продукт їх у собі просто не має. Хоча для тих, хто практикує сироїдіння і так нема про що турбуватися в плані надлишку жирів або того ж холестерину.

Також, на замітку скажу, що в цій ягоді є такі речовини як каротиноїди, які позитивно позначаються на междуклеточном обміні. А якщо вже пару слів сказати про лікувальні та профілактичні властивості – то тут він схожий на свого «червоного брата» в силу своєї водянистості.

Як Ви, напевно знаєте з практики, після того, як покуштуєш цю смакоту у кількості хоча б грам 300 – підвищується видільна функція.

А так, як підвищується циркуляція рідини в ниркової системі, печінки і системі жовчовиділення – то це природним чином очищає наш організм від накопичених отрут, бруду і токсинів.

У будь-якому випадку, навіть просто заради людської цікавості – рекомендую Вам як – небудь скуштувати жовтий кавун, не пошкодувавши на це трохи грошей. Заради інтересу оточуючих, пишіть, хто вже пробував цю дивину?

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Раціон харчування