Аджика рецепт – з хроном, без варіння, абхазька, на зиму смачна і гостра

26 липня, 2012


Аджика рецепт - з хроном, без варіння, абхазька, на зиму смачна і гостра Аджика в перекладі з абхазького означає сіль. В давні часи абхаза – господарі овець, давали пастухам, які їх пасли сіль, а ті додавали її до кормів. Через це, тварини багато пили води, більше їли, і набили вагу.

Але хитрі пастухи забирали частину сіль себе, замінюючи її різними приправами. Згідно з цією легендою і з’явилася така популярна сьогодні аджика – суміш складається з солі, спецій, червоного перцю, волоських горіхів.

Традиційно це блюдо готують без помідорів, але росіяни так люблять саме томатну аджику, що, напевно, можна вважати її одним з різновидів традиційної страви.

Густа приправа з часнику, перцю, спецій і солі, гостра, ароматна – стала необхідною практично на будь-якій кухні. Тому хочу запропонувати вам деякі дуже популярні рецепти свого статті «Аджика рецепт: з хріном, без варіння, абхазька, на зиму смачна і гостра».

Традиційна абхазька аджика – рецепт приготування:

Для приготування цієї страви підготуйте 1 кг стручків пекучого перцю, 6-7 головок свіжого соковитого часнику, поріжте дуже дрібно 250 р. свіжої кинзи, по 30 р. кропу, базиліка, половину склянки подрібнених ядерець волоських горіхів, 1 ст. л. насіння коріандру, сіль.

Очистіть перець від плодоніжок і насіння, розрізати кожен стручок на кілька частин, перекладіть в каструлю, залийте теплою водою. Воду міняйте кожні півгодини. Через 2:00 перець пропустіть через м’ясорубку, також подрібніть часник. Потім всі інгредієнти перемішайте, за смаком можете додати інші приправи, які ви любите. Розкладіть ароматну суміш по банках, закрийте кришками, помістіть в холодильник. Є готову аджику можна через добу.

Смачна аджика – рецепт з хріном:

Теж дуже смачна страва, що має своїх численних шанувальників. Спробуйте його приготувати. Для цього підготуйте інгредієнти:

300 р. свіжих корінців хрону, 1 кг стиглих помідорів, 300 р. очищеного часнику, 1 \ 2 ч. л. столового 9% оцту, по 1 ст. л. цукру, солі.

Хрін необхідно натерти на тертці. Помідори подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку. Також вчинити і з часником. Все змішайте разом, додайте за смаком цукор, сіль, оцет, ще раз перемішайте. Зберігайте на холоді. Додавайте як приправу до м’ясних страв, до супів, борщу, рагу, плову та ін

Домашня аджика – рецепт на зиму:

Домашня російська чи українська аджика з помідорів, напевно, найулюбленіше блюдо в багатьох російських сім’ях. Жінки скромненько намазують домашню аджику на шматочок чорного хліба, або додають до страв з м’яса. А деякі чоловіки їдять просто ложками і навіть не кривляться. Сама особисто бачила!

Отже, для її приготування нам знадобляться: 3 кг стиглих червоних помідорів, 1 кг свіжого болгарського перцю, 3-4 стручки свіжого пекучого перцю, 6 головок очищеного соковитого часнику.
Ще підготуйте по 1 невеликому пучку петрушки, кропу, базиліка і 9% столовий оцет, трохи цукру.

Перець очистіть від насіння, порізати навпіл. Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку. Потім подрібніть за допомогою м’ясорубки овочі, зелень, часник. Додайте за смаком сіль, оцет, цукор, гарненько перемішайте, перекладете по банках, закрийте поліетиленовими кришками, зберігайте в холодильнику.

Зелена гостра аджика – рецепт без варіння:

Дуже цікаве блюдо зеленого кольору. Відрізняється від традиційної аджики за кольором, але не поступається їй за смаковими якостями, гостроті, аромату.

Нам знадобляться такі продукти: 3 кг свіжого пекучого зеленого перцю, 200 г очищеного часнику, 1 ч. л. мелених зерен коріандру, по 2 пучка свіжої кинзи, селери, кропу, сіль, 30 мл столового оцту.

Очистіть, промийте перці. Пропустіть їх через м’ясорубку разом з часником, змішайте разом з дрібно посіченою зеленню, коріандром. Додайте за смаком сіль, налийте оцет. Ще раз все змішайте, розкладете по банках, закрийте кришками, зберігайте в холодильнику.

Звичайно, будь-яка, а тим більше, аджика сира – дуже смачне, популярне блюдо. Але при надмірному вживанні вона може викликати сильне печіння в роті. Чим більше запивати водою, тим більше буде палити. Можна усунути печіння, з’ївши маленький шматочок вершкового масла або зробити ковток молока або йогурту.


Аджика рецепт - з хроном, без варіння, абхазька, на зиму смачна і гостра

А поки старий спір між абхазами і грузинами – хто перший придумав аджику триває, вона завойовує все більшу кількість шанувальників у різних країнах.

Так давайте приготуємо рецепти смачною аджики, покличемо в гості друзів і сусідів . Поставимо на стіл смачне, гостре, ароматне блюдо і порадіємо тому, що кулінарія здатна об’єднати за одним столом різні народи. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті