Болгарський перець рецепти на зиму

26 липня, 2012


Болгарський перець рецепти на зиму Купити перець в момент його дозрівання не залишає проблем. На ринку його багато, а тому коштує він не так дорого. Якщо ж ви не встигли зробити це в час, то теж великої біди немає, адже його вирощують в теплицях фермери. Ось тільки довго він не лежить і тому його потрібно законсервувати.

Заготовлений болгарський перець буде хорошим доповненням взимку до основних страв, стане в нагоді вам як інгредієнт для борщу або ж. Ось тому я і хочу розповісти вам як заготовити болгарський перець, рецепти на зиму дати.

Головна родзинка першого рецепта заготовки на зиму – при цьому методі консервації в перці зберігаються всі вітаміни, так як цей спосіб не вимагає стерилізації . Крім того в перець заготовлений вами особисто ви не покладете ніяких консервантів, аж ніяк не корисних для здоров’я, як це робиться на промисловому виробництві.


Для заготівлі перцю на зиму нам потрібні продукти таких пропорціях:
5 кг перців (попередньо вимити і почистити)
2,5 кг помідорів
300 грам оцту
200 грам цукру
300 грам рослинного масла
100 грам солі
3-4 головки часнику (залежить від уподобань)
стручок гіркого перцю чилі (за бажанням)
зелень

Примітка: із зазначеного вище кількості вийде близько 8 – 9 літрових банок.
Для заготівлі відбираємо рівні, без викривлень перці одного сорту. Болгарський перець вимити і очистити серцевину від насіння. Нарізати на шматочки як вам подобається (хто любить крупно, достатньо розрізати на половинки). Очищені від шкірки помідори (якщо помідори обшпарити окропом, то шкірка дуже легко знімається) пропустити через м’ясорубку.


Отриману томатну масу вилити в глибоку каструлю, додати пропущений через прес часник, оцет, цукор, сіль і рослинне масло. Ретельно перемішуючи, доводимо до кипіння. До киплячого маринаду, акуратно помішуючи, додаємо перець, поки він повністю покриється маринадом.


Доводимо до кипіння і кип’ятити 10-15 хвилин на маленькому вогні. Готову закуску розфасовуємо в стерильні сухі банки і відразу закупорюємо. Банки бажано укутати товстим рушником до повного охолодження.


Другий рецепт

Ще один дуже простий і швидкий спосіб заготівлі. Такий перчик зберігає аромат і взимку буде помічником при приготуванні «літніх» страв.

На цю найпростішу заготовку вам буде потрібно двадцять хвилин.


на 1 кг очищеного болгарського перцю (видаляємо плодоніжку і вимиваємо насіння) – 1 стакан солі.


Перець чистимо, подрібнюємо, можна використовувати м’ясорубку або комбайн, і засипаємо крупною сіллю в потрібній пропорції: один стакан солі на кілограм перцю. Гарненько все перемішуємо і складаємо в тару для зберігання. І на цьому все.


Зберігаємо таку заготовку в морозилці. Такий перчик буде радувати Вас до самої весни.


Перець, фарширований капустою


Вважається, що традиція фарширувати овочевий перець різноманітними начинками виникла в румунської та молдовської кухні. Ця традиція вдало прижилася в Болгарії, Туреччини, і, звичайно ж, в Росії! І в кожній країні готують це блюдо з урахуванням національних особливостей і смакових уподобань. Болгарський перець просто створений для того, щоб винаходити до нього всілякі начинки.


Самий звичний для нас і поширений рецепт – це перець, фарширований м’ясним фаршем. Але ми розглянемо повністю овочевий варіант, який можна використовувати для тривалих заготовок.


На 30 шт. солодкого перцю йде приблизно 1,5-2 качана белокочанной капусти, 3 шт. моркви, 1 головка часнику, насіння кмину (хто не любить, може не класти).


Перець вимити, почистити і забланшіровать в киплячій воді 3-5 хв (щоб він став трохи м’яким) . Капусту треба нашаткувати, моркву натерти на тертці і змішати з капустою, додавши подрібнений часник і кмин. Нафарширувати перець отриманим салатом і укласти в банки.


Готуємо маринад – розчинити в киплячій воді спеції, додати оцет і прянощі (за бажанням). Заливати перець киплячим маринадом. Банки об’ємом 1л стерилізувати 15 хвилин, 3л – 25 хвилин при температурі 100 ° С.


З цим рецептом можна експериментувати! Засукайте замість капусти в перець яблука (бажано кислі) або будь-яку іншу начинку.

Смачні закуски з болгарського перцю на зиму готові! Приємного апетиту!

Євгенія,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті