Червоний лук – корисні властивості

26 липня, 2012


Червоний лук - корисні властивості Щоосені на прилавках наших магазинів з’являється червоний лук. Він звичайно дуже схожий на свого родича – звичайний ріпчаста цибуля, тільки колір у них різний. Але крім кольору, є в цих двох продуктах значні відмінності. Перш за все, червоний лук відрізняється за своїми смаковими якостями. Смак його значно тонше, солодше, ніж у звичайного ріпчастої. Тому страви, приготовлені з ним більш вишуканого м’якого смаку.

Також відомі й цілющі властивості червоного лука. За твердженнями народних цілителів і фахівців традиційної медицини, червоний лук володіє лікувальними якостями, здатними позбавити людину від різних недуг. Тому поговоримо сьогодні про червоний лук, корисні властивості ув’язнені в ньому природою.


Якими цілющими властивостями володіє червоний лук?

Багато спортсменів вдаються до допомоги цього городнього рослини при розтягуванні м’язів. Для цього цибулину треба очистити, подрібнити за допомогою міксера або м’ясорубки, змішати з цукром (1 ст. Л. На 1 цибулину). Потім кашку прикладають до хворого місця, накривають поліетиленом, укутують теплою тканиною. Тримають такий компрес від 1:00 до 2:00.


У давнину його використовували для позбавлення від глистів. Для цього перед кожним прийомом їжі з’їдали жменю дрібно нарізаного лука. Доросла людина повинен був з’їдати 1 цибулину за 1 раз. Норма дитини – половинка цибулька. Також лікували відкладення солей.


Лушпиння червоної цибулі незамінна для лікування мозолів. Щоб позбутися від застарілих обридлих мозолів, залийте склянку лушпиння склянкою 9% оцту. Посуд з цибулевої лушпинням і оцтом накрийте щільно кришкою, приберіть в темне місце на 2 тижні. Поле цього, цим засобом змочіть шматочок ватки, прикладіть до мозоля. Закріпіть компрес пластиром, закріпіть пов’язкою. Якщо компрес тримати всю ніч, вранці можна легко зчистити мозоль.


Цілющі властивості червоного цибулі використовують для лікування і профілактики простудних захворювань, грипу, в сезон спалаху цих хвороб. Це городня рослина має властивості антисептика, вбиває різноманітних мікробів, дезінфікує весь організм. Ці його якості допомагають захистити організм від хвороботворних бактерій, вірусів, допомагає протистояти хворобам і підвищує імунітет.
Просто при загрозі ГРЗ, при перших ознаках захворювання, їжте цибулю сирим між прийомами їжі.


Цілющі властивості продукту виявляються також позитивним впливом на шлунково-кишковий тракт. Сік червоної цибулі корисний для кислотного середовища шлунка. Якщо кислотність знижена, корисно приймати по 1 ст. л. свіжовичавленого соку тричі за добу.

Ця рослина сприяє нормалізації роботи обмінної системи організму. Тому, його корисно використовувати в різних дієтах, для зниження ваги.


При частих головних болях, хронічної втоми, перевтомі з’їдайте по половинці цибулини двічі за день.


Також він сприяє нормалізації роботи нервової системи та головного мозку. Його корисно включати в раціон при атеросклерозі, безсонні. Якщо не можете довго заснути прикладіть дві половинки свіжої цибулини до скронь.

Цілющі властивості червоного цибулі також знайшли своє застосування в косметології.


Наприклад, кашка з нього рятує наше волосся від випадання, порідіння. Для цього, втирайте в шкіру голови за годину-дві до миття кашку з натертого свіжого червоного лука. Цю процедуру слід проводити 2-3 рази в тиждень, і волосся значно зміцняться, стануть блискучими і м’якими, посилиться їх зростання.


Такий цибулевої кашкою можна вивести бородавки і вилікувати багато шкіряні захворювання. Кашка усуває запалення, свербіж від укусів комах.


Високий рівень вмісту холестерину в крові є проблемою сучасної людини. Підвищений холестерин сприяє ожирінню, захворювань серця, судин, викликає онкологічні хвороби. Свіжий сік червоного цибулі, або регулярне вживання сирої цибулі запобіжить появу цих хвороб, значно знизить рівень холестерину.


Протипоказання щодо вживання червоного цибулі

Як і будь-який інший лук, цей овоч має протипоказання. Слід з’їдати не більше 100 г цибулі за один прийом. Особливо треба бути обережним людям із серйозними захворюваннями печінки, нирками.


Як бачите, протипоказань червоний лук має не багато. Зате цілющі властивості червоного лука дійсно неоціненні. Просто знайте міру, ї

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті