Чим шкідливе пиво для чоловіків?

26 липня, 2012


Чим шкідливе пиво для чоловіків? Пиво шкідливо пити хоча б тому, що це напій із вмістом алкоголю, хоча воно і готуватися з натуральних інгредієнтів. Втім, чи впевнені ми в цьому?! Але цей аспект ми сьогодні не будемо зачіпати. Отже, у складі пива приготовленого за технологією є безліч сполук – це і етиловий спирт, і азотовмісні сполуки, і розчинені вуглеводи. У пиві містяться дріжджі, що робить його багатим на вітаміни груп В, різні амінокислоти і мікроелементи. Цей продукт має, як світлу, так і темну сторони, а його вплив на організм чоловіка залежить, насамперед, від доз, в яких його вживають.

Пиво не настільки токсично як, наприклад, горілка. А тому багато хто не може ніяк зрозуміти шкідливо пиво для чоловіків. Адже їм не можна отруїтися, так як та доза, яка може бути смертельною, просто не поміститься в нашому шлунку. З цієї точки зір пиво, звичайно ж, більш безпечно. Але на прилавках попадається продукт з підвищеною місткістю етилового спирту – 12%, що, в свою чергу, негативно впливає на корисність і збільшує ризик виникнення алкоголізму та інших негативних наслідків зловживання. Хоча б цей факт, вже дає привід поговорити про те чим шкідливо пиво для чоловіків.

Так от пиво досить підступний продукт. Якщо його вживати постійно, постійно перевищуючи безпечну дозу – з роками, зовсім непомітно для споживача, формується пивний алкоголізм. Він характеризується щоденним застосуванням цього продукту. Причому розвинутися таке захворювання може і після звички кожен день випивати безалкогольне пиво. Після нього слід плавний перехід на алкогольне, а доза весь час збільшується.

Багато хто вважає, що пиво дуже калорійно, що призводить до утворення жирового прошарку на животі. Насправді ж калорій в цьому продукті найчастіше менше ніж у молоці, але при збільшенні дозування до декількох літрів енергетична цінність, природно, зростає. Крім того, пиво найчастіше вживається з різноманітними закусками – солоною рибою або горішками, ковбасками або сардельками, чіпсами або крекерами і т.п. Саме на цю складову всяких пивних посиденьок і варто покладати відповідальність за утворення «пивного животика». Алкоголь впливає на мозок таким чином, що виникає помилкове відчуття голоду, яке призводить до постійного переїдання.

Чи існує безпечне кількість пива, яке можна собі дозволити?

На думку багатьох вчених пиво є дуже корисним напоєм. Воно готується з повністю натуральної сировини і вбирає в себе його властивості. Але тут вся справа в дозуванні. На один кілограм маси не повинно припадати більше одного грама спирту. Тобто теоретично безпечної може вважатися доза до двох літрів, при вазі 80 кг. Але при цьому варто нагадати, що мова йде не про щоденному споживанні.

При великій кількості пива, а особливо при щоденному прийомі, воно пригнічує вироблення тестостерону. Одночасно відбувається збільшення вироблення естрогену – гормону жіночого. Це одразу ж позначається на зовнішності, жир починає відкладатися за жіночим типом – на стегнах, животі, сідницях і грудях. Також підвищена кількість естрогену здатне негативно впливати на еректильну функцію приводячи до розвитку імпотенції.

У чому ж полягає користь пива?

Вітаміни, які містяться в цьому продукті, сприяють оптимізації обміну речовин , збільшуючи кількість кров’яних тілець і позитивно впливаючи на роботу серця.

У пиві багато амінокислот – більше 20 найменувань. Також в ньому багато мінеральних речовин, серед яких залізо, магній, калій, фосфор і мідь. Найкориснішим вважається нефільтроване пиво, так як воно не нагрівалося під час пастеризації.

Цей продукт широко використовується в косметології. Він здатний прискорити процес регенерації клітин і збільшити еластичність шкіри. З пива роблять маски для волосся та обличчя, а також застосовують для розтирань. Якщо обполіскувати їм волосся – вони будуть більш пружними і блискучим, а зачіска буде триматися довго.

При наявності пивного пара в лазні – поліпшується робота бронхів, а також виліковуються кашель і ларингіт.

Суміш гарячого пива з медом і гвоздикою здатна запобігти застуду, а також допоможе в її лікуванні.


Вважається, що в цьому продукті багато антиоксидантів, які при правильному споживанні здатні стати профілактикою різних серйозних захворювань таких як рак, атеросклероз і туберкульоз.


Деякі вчені вважають , що споживання цього напою в дозі, що не перевищує 12 склянок на тиждень, цілком допустимо і не небезпечно. Якщо ж доза перевищує сім літрів – з’являється ризик інсульту.

Але їхні опоненти запевняють, що пиво навіть в малих дозах негативно впливає на просвіти в судинах, що збільшує ризик розвитку гіпертонії, а також варикозного розширення вен.

Цей напій протипоказаний при хронічних недугах нирок, так як перевантажує їх, приводячи до підвищеного мочеобразованія.

Якщо вживати пиво регулярно і у великих дозах – порушується нормальне функціонування підшлункової залози. Це може привести до розвитку панкреатиту або цукрового діабету. А при постійному надходженні в організм токсинів і продуктів розпаду можуть розвиватися захворювання печінки, такі як гепатит або цироз.

При постійному вживанні пиво, потрапляючи в організм, легко всмоктується в кров. Це призводить до переповнення русла кровотоку, а потім до штучного розширення судин і прискорення роботи серця. Часті навантаження збільшують його обсяг, розширюють артерії і аорту, виснажуючи стінки серця і приводячи до утворення навколо них жирової капсули. Медики називають таке серце пивним.

Отже, пити пиво шкідливо, але можна, але не варто ним зловживати. В цьому випадку користь цього напою не буде перекреслена його шкодою і розвитком алкоголізму.

Катерина,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті