Чим відрізняється коричневий цукор від білого?

26 липня, 2012


Чим відрізняється коричневий цукор від білого? Роздрібна торгівля пропонує два види продуктів, щоб «підсолодити» життя – білий цукор і цукор коричневий.
При цьому ціна на коричневий цукор суттєво перевищує вартість білого. Давайте разом спробуємо розібратися, чим відрізняється коричневий цукор від білого і заодно, чому коричневий цукор дорожче білого.

Який цукор корисніше білий або коричневий ?

Білий цукор виробляють з цукрових буряків або цукрової тростини і рафінують.

Буряковий цукор продають виключно в рафінованому вигляді, оскільки необроблений він має погані аромат і смак.

Коричневий цукор, що продається в магазинах – це нерафінований тростинний цукор.

Рафінування – це промисловим чином реалізований процес, що очищає природна сировина від домішок. Натуральний продукт поділяють на складові речовини, частина яких йде у відходи. Але в природі все влаштовано розумно. У відходи, разом зі шлаками відправляються і речовини, які сприяють засвоєнню цукру клітками організму людини.

Людина, що вживає рафінований цукор, змушений виснажувати внутрішні запаси хрому. Хром сприяє метаболізму глюкози і його недолік в організмі може привести до розвитку діабету другого типу. Тому, який цукор краще коричневий або білий – тут зрозуміло кожному.

Коричневий цукор нічим не відрізняється по калорійності від білого. При цьому зловживання обома веде до ожиріння та атеросклерозу.

За даними ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров’я) щоденна, нешкідлива норма вживання цукру для здорової людини не повинна перевищувати шістдесяти грамів для чоловіків (близько 8 ч.л.) і п’ятдесяти грамів для жінок. При цьому враховується не тільки цукор ложечками і шматками, який додається в каву або чай.

Також потрібно підраховувати весь цукор, який міститься в лимонаді, соках, фруктах, продуктах консервації і т.д. При цьому не має значення вид уживаного цукру – важливо контролювати його вживання.

За кількістю корисних речовин, коричневий цукор займає лідируючу позицію, якщо його порівнювати з білим. У нерафінованій цукрі набагато більше вітамінів групи В, цинку, калію, магнію, фосфору та інших мінералів і вітамінів.

Крім того, коричневий цукор позитивно впливає на смак і аромат гарячих напоїв, відтіняючи і покращуючи природні якості кави і чаю. Рафінад впливає на аромат і смак кави нейтрально, а чайні якості змінює в гіршу сторону.

Якщо ви вирішите купувати більш дорогий, але корисний коричневий цукор, необхідно врахувати, що колір цукру може бути досягнутий і в результаті застосування барвника. Тоді це підробка …

Споживачеві повинен пропонуватися натуральний цукор, тільки коричневого кольору.

Цей тростинний нерафінований цукор зобов’язаний своїм кольором, складом, смаком і запахом мелясі – цукрових патоці.

Види коричневого тростинного цукру

Демерара – рафінований і нерафінований цукор, змішаний з патокою. Найпоширеніший на магазинних полицях в нашій країні.

Турбінадо – крупнокрісталліческій натуральний цукор, очищений водою і парою від надлишків патоки.

Мусковадо – натуральний цукор, вироблений з різною масовою часткою меляси .

Збільшена кількість меляси ще сильніше затемнює його коричневий відтінок.

Чорний Барбадосской цукор – нерафінований малообработанний тростинний цукор з найбільшою масовою часткою патоки. Вологий на дотик, Барбадосской цукор відрізняється дуже темно-коричневим кольором і найсильнішим природним ароматом.


Чим відрізняється коричневий цукор від білого?

Якщо ви хочете дбати про здоров’я своєї родини, уважно читайте етикетки на продуктах. Справжній, корисний коричневий цукор завжди містить напис «нерафінований». Ну а його дорожнеча, викликана транспортними витратами, в цьому випадку повинна відійти на другий план.

OlgaW,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті