Дієтичні страви для дітей на пару рецепти

26 липня, 2012


Дієтичні страви для дітей на пару рецепти Дієтичні страви для дітей приготовані на пару, вибирають батьки, яких турбує здоров’я їхньої дитини. Але вони також є прекрасним харчуванням і для здорових дітей, так як приготовлені таким способом зберігають більшість вітамінів, мікроелементів, необхідних для здоров’я.

Дитину потрібно привчати до здорової їжі з самого раннього віку. Дитячий раціон повинен бути збалансованим, в нього повинні обов’язково входити овочі, фрукти, горіхи, молочні продукти. Вони містять мінеральні речовини, вітаміни. Ці елементи сприяють нормальному фізичному, розумовому розвитку дитини, регулюють обмінні процеси і зміцнюють імунітет.

На сторінках сайту , ми поговоримо з вами, як приготувати дієтичні страви для дітей на пару, рецепти яких я вам також розкажу.

В чому перевага їжі, приготованої на пару?

За твердженням дієтологів, в приготовленої таким чином їжі зберігаються смак , аромат, колір продуктів. Ці страви зберігають вітаміни, мікроелементи. До того ж при приготуванні такої їжі не потрібно додавати жири. А процес приготування займає набагато менше часу, ніж звичайні способи. Їжа готується рівномірно, не вимагає перемішування, перевертання, не пригорає. Тому страви, приготовлені на пару, виходять соковитими, смачними, корисними.

Отже, спробуємо приготувати корисне, смачне блюдо – куряче суфле .

Для цього рецепта нам знадобиться: 400 г. свіжої курячої грудки, 2 курячих яйця, 2 середніх моркви, 1 стакан молока, 2 ст. л. борошна, трохи вершкового масла,

Як готувати:

Промийте курку під проточною водою на дрібні шматочки. Морквину помийте, почистіть, зваріть в невеликій кількості води. Окремо змішайте молоко, яйця, борошно, все збийте.

Курку подрібніть за допомогою блендера, додайте яєчну суміш, ще раз збийте блендером. Зварену моркву натріть на тертці.

Змастіть форму вершковим маслом, вилийте половину кількості суміші. Зверху посипте тертою морквою, акуратно вилийте суміш, що залишилася. Поставте форму в пароварку, готуйте 40 хвилин.

Ніжні курячі тефтелі

Для цього рецепта нам знадобиться: 400 г. курячого філе (краще взяти курячу грудку), 70 р. круглого рису, 1 цибулина, 1 сире куряче яйце, 1 ст. л. нежирної сметани, сіль за смаком.

Як готувати:

Приготуйте з курячого філе фарш, пропустивши його двічі через м’ясорубку. Подрібніть цибуля. Додайте в курячий фарш промитий рис, сіль, яйце. Все ретельно перемішайте. Після чого додайте сметану і знову перемішайте.

Сформуйте невеликі круглі котлетки, укладіть їх у формочку пароварки. Можна готувати тюфтельки і в звичайній каструлі з киплячою водою, попередньо поставивши туди сито. На пару тефтелі готуються 40 хвилин. Подавайте їх з гарніром, трохи полив сметаною.

Суп з квасолі

Для приготування страви за цим рецептом нам знадобиться: 1 ст. білої квасолі, 2 морквини, 2 стебла селери свіжого, 1 невелика головка цибулі, 2 ст. л. сметани. Ще підготуйте 6 ст.
овочевого бульйону (можна замінити курячим), 2 ст. л. оливкового масла, 1 банку консервованих очищених помідорів, сіль за смаком.

Як готувати:

Дрібно наріжте овочі, обсмажте їх на оливковій олії 2 хвилини. Потім додайте інші інгредієнти, добре розмішайте, тушкуйте ще 2 хв. Тепер помістіть все в пароварку, залийте бульйоном, закрийте кришку. Встановіть регулятор на середній рівень. Це цифра II на панелі. Готуйте суп 45 хвилин під тиском. Потім спустіть пар, відкрийте скороварку. Розлийте готовий суп по тарілках, посипте зеленню, покладіть ложку сметани.

Рибний пудинг, приготований на пару

Для цього рецепта підготуйте 750 р. сьомги або іншої риби з невеликою кількістю кісток, 3-4 свіжих помідора , 3 курячих яйця, 2 ст. л. оливкового масла, сіль за смаком.

Як готувати:

Потушкуйте шматки риби на рослинній олії. Після цього видаліть кісточки. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, дрібно наріжте, окремо теж згасите. Яйця збийте. Тепер змішайте рибу, помідори, залийте збитими яйцями, посоліть. Готуйте в пароварці 1:00. Перед подачею, полийте сметаною.

Ніжний пудинг з рікоттою і цукатами

Можна приготувати відмінний десерт, який дуже люблять діти. До речі, такий пудинг може стати головним блюдом для дитячого свята.

Для його приготування нам знадобиться: півтори склянки манної крупи, 100 мл. сільського молока, 200 г. рікотти, 2 ст. л. цукрового піску або пудри (що краще), 2 сирих яйця, цукати.

Як готувати:

Закип’ятіть молоко, засипте тонкою цівкою манку, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Трохи поваріть на слабкому вогні. Тепер дайте каші охолонути.
Змішайте яєчні жовтки з сиром Рікотта і цукром, ретельно розітріть, додайте цукати, змішайте з манною кашею. Потім акуратно, помішуючи, введіть яєчні білки.

Викладіть пудинг в форму, готуйте в пароварці 1:00. Пред подачею до столу, полийте ягідним соусом або розтопленим молочним шоколадом.

Спробуйте приготувати дієтичні страви на пару з цим не складним рецептами. Рецепти для дітей корисні і смачні, а тому вони подобаються дітям. Нехай ваша дитина з дитинства привчається до корисної їжі і росте здоровим і щасливим!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті