Домашні рецепти піци без дріжджів

26 липня, 2012


Домашні рецепти піци без дріжджів Італійська кулінарія дуже популярна по всьому світу. Проте без сумніву, найбільш популярним і будь-яким блюдом італійської кухні є піца. Причому приготувати смачну піцу можна вдома, витративши зовсім небагато часу і тому зовсім не обов’язково її замовляти в піцерії. Тим більше що домашні рецепти виходять набагато вигідніше з фінансів, а на смак часто перевершують покупну.


Рецептів цього блюда велика кількість. Основу, звичайно, становить тонко розкачане тісто. У класичному варіанті використовують суміш з пшеничного та житнього борошна, замішують на воді. Випікається така піца в сильно розігрітій печі на вугіллі, близько 15 хвилин.


Ми з вами теж сьогодні обговоримо домашні рецепти піци без дріжджів, спробуємо приготувати смачну піцу в духовці. Звичайно, щасливі володарі печі можуть готувати цю страву в класичному італійському варіанті.

Дріжджі ми додавати не будемо, так як вони, потрапляючи в організм, швидко розмножуються і пригнічують корисну мікрофлору кишечника. Замість них ми додамо до тесту кефір та яйця.


Рецепт домашньої піци без дріжджів

Для приготування тіста нам знадобиться: по 1,5 склянки борошна пшениці та житнього обдирного, близько 1 склянки кефіру (краще вже постояв деякий час в холодильнику), щіпка солі.

Для начинки потрібно підготувати: 4 стиглих помідори, 1 цибулина, 1 залізна баночка маслин без кісточок, 2 солодкого болгарського перцю, 200 г . твердого сиру.


Як готувати:

Спочатку приготуємо тісто. Змішайте обидва види борошна, посоліть. Можна для пікантності додати до тіста трохи сушеного кропу. Вийде дуже цікавий смак. Далі, додайте до кефіру щіпку соди, розмішайте, прикрийте серветкою, залиште на 5 хвилин.

Потім вилийте кефір в борошно, замісити круте тісто, щоб не липло до рук і посуду. Після цього скачайте тісто в кулю, розкачайте качалкою пласт, товщиною 1 см. Акуратно викладіть його на змащений маслом деко, поставте запікатися на 10 хвилин.


Поки наша основа готується, займемося начинкою:

Наріжте тонкими кільцями помідори, цибулю – півкільцями. Маслини також поріжте гострим ножем на 2-3 кружечка. Перець порізати кільцями, або, якщо він великий, півкільцями. Сир натріть на тертці. Змішайте цибулю, маслини, додайте спеції за смаком, посоліть.


Тепер дістаньте готову основу з тіста, красиво викладіть на нього колечко помідорів, зверху викладіть суміш маслин і цибулі. Потім покладіть кружальця болгарського перцю. За бажанням, можна злегка змастити одні частини піци майонезом, інші кетчупом. Посипте сиром, приберіть в середньо розігріту духовку ще на 10 хвилин. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

До речі, розкочувати тісто можна рівномірно по всьому листу або зробити конвертик, як при виготовленні листкового тіста. А можна готувати міні-піци. Вони готуються круглої форми, невеликого розміру. Такі маленькі піци дуже зручно брати з собою на природу, їх люблять діти, так як їх зручно їсти.


Рецепт домашньої піци на здобне тесті без дріжджів

Для цього рецепта нам знадобиться близько 800 р. пшеничного борошна, 2 ст. л. сметани, 2-3 ст. л. рослинного масла, 2 яйця, по 1 ч. л. соди, цукру, солі.

Для начинки нам потрібно підготувати порізаний дрібно цибулю, ½ склянки томатного соусу, 100-г шинки, 100 г нежирного бекону, 2 ст. л. зеленого горошку, 100 г обсмажених тонких скибочок печериць, нарізаний колечками болгарський перець, твердий натертий на тертці сир.


Готуємо тісто:

Соду погасите в сметані. У широкій мисці змішайте рослинне масло, сирі збиті яйця, цукор, сіль, сметану з содою. Додаємо поступово борошно, замішуємо круте, еластичне тісто. Накрийте тісто готове серветкою, залиште на 15 хвилин.

Потім розкачайте його в пласт товщиною 1 см., викладіть на змащене маслом деко. Тепер змастіть основу томатним соусом, викладіть по всіх поверхні піци нарізані тонкі скибочки шинки, бекону, зверху покладіть гриби, посипте цибулею, викладіть кільця перцю, присолите, поставте в розігріту духовку на 15 хвилин.


Після чого піцу дістаньте, посипте тертим сиром, поставте назад буквально на 1-2 хвилинки, поки сир розплавиться. Після чого гарячу піцу наріжте гострим ножем і подавайте до столу.
Якщо після приготування у вас залишилося зайве тісто, покладіть його в поліетиленовий пакет, приберіть в морозильну камеру. Потім можна використовувати його для приготування міні-піци, а можна згорнути невеликі пакетики і приготувати пироги з рибою або капустою.

Ми розглянули з вами на рецепти без дріжджів для приготування піци. Сподіваюся, вам вони припадуть до смаку. Спробуйте приготувати смачний італійський пиріг для ваших домашніх. Приємного апетиту!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

В категории : Статті