Домашнє вино з винограду – прості рецепти

26 липня, 2012


Домашнє вино з винограду - прості рецепти Вино – напевно, самий древній смачний і корисний напій. Навіть в процесі бродіння в ньому зберігаються всі корисні речовини, властиві свіжим ягодам або фруктам з яких його готують. Якісне натуральне вино навіть може слугувати ліками від деяких захворювань.

Тому, не варто засмучуватися, якщо немає можливості купувати дорогий натуральний продукт. Адже смачний, корисний напій можна приготувати вдома, самостійно. Багато хто вважає, що процес цей складний і відразу відмовляються від цієї ідеї. І абсолютно марно. Адже крім дійсно складних технологій приготування вина, існують зовсім не складні, прості та зручні рецепти.

Давайте спробуємо приготувати виноградне вино і насолодитись його смаком. Про те, як саме зробити домашнє вино з винограду, прості рецепти його приготування ми розповімо вам на нашому сайті .

Домашнє вино з винограду приготувати не складно. Тим більше, ми з вами будемо використовувати прості перевірені рецепти. Головне, зробити його в перший раз, а потім все піде «як по маслу». У міру майстерності, ви можете отримати новий, незвичайний смак і цей напій стане фірмовим напоєм вашої родини.

Отже, спочатку підготуємо все необхідне для приготування вина:

Добре використовувати для приготування домашнього напою винні сорти винограду. Вони мають соковиту м’якоть, а також накопичують найбільшу кількість цукру. Але якщо біля вашого будинку росте звичайнісінький виноград, який не має назви, з нього також можна зробити дуже пристойне домашнє вино.

Головна умова: Збирайте ягоди в суху погоду і ретельно їх відсортуйте. Для приготування якісного вина не годяться гнилі, недостиглі або з цвіллю ягоди. Тому, безжально їх викидайте.

Простий рецепт домашнього вина з винограду:

Дозрілі ягоди переберіть, приберіть сміття, листочки. Гілочки можна залишити – вони додадуть нашому напою терпкість і тонкий аромат. Але ні в якому разі не мийте. Саме на поверхні ягід знаходяться природні, корисні дріжджові бактерії, які викликають бродіння. З 2 відер винограду у вас повинно вийти 10 л. натурального напою.

Гарненько роздушіть ступкою ягоди до отримання однорідної маси (мезги). Заповніть мезгой глибоку ємність на 2/3. Залиште під кришкою на 3 дня. Кожен день дерев’яною ложкою (лопаткою) все перемішуйте, крім останнього, 3-го дня.

На 4-й день злийте в окрему каструлю або відро перебродив сік (сусло). Відіжміть руками або спеціальним пресом залишок, також злийте. Тепер слід покласти цукор. На 1 л. соку – 1 ст. цукру. Поставте на вогонь, нагрійте приблизно до 45 градусів, постійно помішуючи сусло дерев’яною ложкою, щоб розчинився весь цукор. Розлийте сусло в бутлі з водяним затвором. Залиште на 21 день і ні днем менше.

Після закінчення часу злийте молоде вино через трубочку в окрему ємність, процідіть, щоб не було осаду, накрийте кришкою, приберіть в прохолодне місце на 40 днів. Потім акуратно злийте, також без осаду (використовуйте для цього складену в декілька шарів марлю). Знову залиште під кришкою на 40 днів. Знову проціджуємо, залишаємо на 40 днів. Так, щоб напій вийшов прозорим, без шкідливого для нирок осаду, потрібно забувати про нього 3 рази по 40 днів.

Зате тепер, після того як ви все витримали, вистояли і не стали пробувати напій раніше терміну, у вас вийшло справжнє домашнє вино, виготовлене за старим простому селянському рецептом. Вино виходить благородного рубінового смаку з прекрасним виноградним ароматом.

Ще один простий рецепт домашнього вина з винограду

Якщо у вас немає часу возитися стільки часу і хочеться зробити вино швидше, спробуйте приготувати напій з цього простим рецептом:

Для цього рецепта вам знадобиться 5 кг ягід, 2 кг. цукру, 2 ст. л. винної закваски, 10 л. очищеної або бутильованої води.

Як готувати:

Цей рецепт дуже популярний у виноробів середньої смуги Росії. Вино роблять з винограду холодостійких сортів. Рецепт дуже простий і приготувати дуже непоганий напій з винограду зможе навіть не володіє великим досвідом господиня.

У цьому випадку, виноград промийте, попередньо переберіть. Ягоди зітреш ступкою до стану пюре. Складіть в емальований посуд, поставте на плиту. Нагрійте на слабкому вогні до 60 градусів.

Потім зніміть каструлю з вогню, остудіть, відкиньте на друшляк, відіжміть руками сік, використовуючи складену в декілька ша

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті