Гемоглобін: лікування народними засобами

26 липня, 2012


Гемоглобін: лікування народними засобами Гемоглобін є основним компонентом еритроцитів. Це білок, який складається з гема і білка глобіну. Головною його функцією є перенесення кисню до тканин всього організму, виведення з них вуглекислого газу, нормалізації, регулюванні кислотного обміну.

При діагностуванні, лікуванні величезної кількості захворювань визначається концентрація цієї речовини в крові. При явно вираженому низькому рівні, діагностується також анемія – стан, при якому знижена концентрація еритроцитів.

Щоб контролювати рівень гемоглобіну необхідно знати про механізм його утворення. Тому поговоримо сьогодні про гемоглобін, лікування народними засобами його зміни.

Яка норма гемоглобіну у здорової людини?

Оптимальними значеннями рівня цієї речовини вважаються:

У чоловіків: 130-160 гр. на літр крові

У жінок: 120-147 гр. на літр крові

У вагітних жінок: 110 гр. на літр крові (нижня межа від норми).

Для нормального утворення цієї речовини необхідні певні умови:

Наведені продукти повинні містити необхідну добову норму заліза

Залізо повинно легко засвоюватися в шлунково-кишковому тракті

Наявність в їжі достатньої кількості тваринного білка

Надходження з їжею норми вітаміну В 12, фолієвої кислоти, які впливають на утворення еритроцитів в кістковому мозку

Відсутність яких-небудь захворювань крові.

Якщо з якоїсь причини низький його рівень в крові людини, необхідно лікування низького або високого гемоглобіну. Для цього існують ефективні народні засоби лікування.

Народні засоби збільшення рівня гемоглобіну в крові

* Подрібніть в дрібну крихту зелені волоські горіхи. Залийте 2 ст. л. отриманої крихти 1,5 кг. натурального бджолиного меду. Засіб перемішайте, приберіть в темне місце на 3-4 тижні, кожен день перемішуйте дерев’яною ложкою.
Потім приймайте це смачні ліки по 1 ст. л. тричі за день, поки не з’їсте всю кількість. Зберігайте суміш, щільно закривши кришкою.

* Літнім вранці зберіть 4-5 суцвіть червоної конюшини лугового. Помийте їх, залийте 1 ст. окропу. Накрийте кришкою, залиште на півгодини. Процідіть, пийте по половині склянки тричі за день. Курс лікування – місяць.

* Для нормалізації рівня гемоглобіну добре допоможе це народний засіб: З’єднайте разом по 2 ст. л. листя лісової ожини, трави глухої кропиви, додайте 3 ст. л. трави звіробою, все добре перемішайте. Тепер, 1 ст. л. суміші залийте 1 ст. киплячої води, гарненько укутайте рушником, залиште на 3:00. Процідіть, пийте по 1 ст. л. тричі за добу. Курс лікування – місяць.

Гуляючи по лісі або парку, зберіть жолуді. Будинки очистіть їх від шкірки, подрібніть блендером. Залийте отриману масу чистою водою, в пропорції 1:2. Томіть засіб на слабкому вогні, до отримання однорідної кашки.

Остудіть, виклавши на чистий шматок марлі. Потім обсмажте суміш на сухій сковороді протягом 5 хв., Подрібніть за допомогою кавомолки. Тепер 1 ст. л. порошку залийте 1 ст. гарячого сільського молока, томіть на легкому вогні 5 хв. Остудіть, процідіть і пийте по маленькій кавовій чашці тричі за добу перед їдою.

* Гарне народний засіб для підвищення гемоглобіну – суміш соків. Змішайте по 1 \ 2 ст. свіжовичавленого соку граната, червоного буряка, моркви, яблук зелених сортів, додайте до суміші 0,5 ст. рідкого натурального меду. Гарненько перемішайте, пийте по половині склянки суміші тричі за добу. Курс лікування – 3 місяці.

* Спробуйте також такий народний засіб: змішайте рівну кількість сухої трави деревію, кропиви, подрібненого кореня кульбаби. 1 ст. л. суміші залийте 1,5 ст. киплячої води. Накрийте рушником, залиште на 3:00, процідіть. Пийте настій протягом всього дня маленькими порціями. Курс лікування – місяць.

Відмінно впорається із завданням підвищення рівня гемоглобіну – багаторічний алое. Пропустіть через м’ясорубку 1 кг. свіжого листя рослини (вік алое – не менше 4 років).

* Змішайте отриману суміш з 2 кг. натурального меду, 2,5 л червоного натурального виноградного вина. Перелийте суміш у чисту скляну банку, щільно закрийте кришкою, приберіть на тиждень. Потім, приймайте по 1 ст. л. кошти тричі за день, перед їжею, поки всі ліки не закінчиться.

* Спробуйте нормалізувати рівень гемоглобіну за допомогою шовковиці (плодів тутового дерева). Чорні ягоди шовковиці вживайте якомога частіше. Влітку їжте їх свіжими, а взимку робіть відвари з сухих ягід.

Правильне харчування для підвищення рівня гемоглобіну

Дуже корисно додати в свій раціон м’ясо яловичини , погашений з чорносливом, тушковану яловичу печінку, тушковану білокачанну капусту, картопля, запечена в мундирі.

Дуже корисні при анемії червоний буряк у всіх видах, бурякова гичка, горіхи, яблука, сухофрукти.

Тільки враховуйте сумісність деяких продуктів, для кращого їх засвоєння організмом. Наприклад, вживаючи печінку, відмовтеся від молока. Залізовмісні продукти їжте в різний час з продуктами, що містять кальцій.

Чай і кава не пийте відразу після їжі, нехай пройде мінімум 40 хв. Якщо під час прийому їжі хочеться пити, краще запийте томатним або апельсиновим соком. Також пам’ятайте, що залізо найкраще засвоюється з вітаміном С. Тому як гарнір вибирайте зелений горошок, капусту, квасолю.

Сподіваюся, що розпочате лікування швидко дасть результати, адже поради та рецепти, викладеними мною дають можливість регулювати гемоглобін народними засобами. Готуйте цілющі відвари, настої, пийте свіжі соки і дотримуйтесь залізовмісних дієту. Тоді рівень гемоглобіну у вашому організмі буде завжди залишатися на належному рівні. Будьте здорові!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті